Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Triploid ørret (hvorfor så stor!)

by Kevin Liang 11 Dec 2022

 

Selv om mange sportsfiskere bryr seg om ørretbestandenes velvære, forstår de ofte ikke hvordan det gjøres. Siden disse fiskene er følsomme, kan det være utfordrende å opprettholde sunne nivåer av disse dyrene. En av de vanligste måtene fiskeavdelingene forvalter disse bestandene på er å introdusere triploid ørret.

I motsetning til andre typer ørret, som er nesten identiske i utseende, er triploider ikke i stand til å formere seg. De bruker mesteparten av tiden sin på å mate, og det er derfor de ofte blir målrettet av sportsfiskere. De kan vokse til store størrelser og blir sett på som hovedmålene for de som søker å opprettholde sunne populasjoner.

NØYAKTIG HVA ER TRIPLOID ØRET?

Triploid ørret er ikke genmodifisert. I stedet produseres de gjennom en prosess som innebærer å legge inn ønskelige egenskaper fra andre organismer. I motsetning til genmodifisert fisk har triploider ikke fått DNA endret. De ble skapt gjennom et tredje sett med kromosomer.

Normale ørrettyper har bare to sett med kromosomer som lar dem reprodusere og fungere normalt. Mannlige triploider er derimot kjent for å opptre på en tradisjonell måte under gytesesongen.

Om sommeren kan triploider finnes i nærheten av Redds og samhandle med gytende hunner. Dessverre klarer de ikke å reprodusere seg. Hunnørret vil da ignorere disse fiskene når de ikke klarer å befrukte eggene sine.

Når gytesesongen kommer, vil hunn triploid ørret ikke vise noen atferd som ligner den til en gytefisk. I stedet bruker de mesteparten av tiden på å mate.

HVORDAN SKAPS TRIPLOID ØRET?

Prosessen med å lage triploid ørret er relativt enkel. Målet er å fjerne de tradisjonelle XX- og XY-kromosomene fra hunn- og hannfisken. Denne prosessen utføres enten gjennom trykkbehandling eller varmesjokk.

Etter befruktning vil forskerne bruke det tredje kromosomet på egget. De vil da vente i en viss periode med å utvikle en type «polar kropp». Dette vil tillate kromosomet å feste seg og bli med egget. De vil da bruke varmesjokk for å tvinge det tredje kromosomet til å forbli på.

I motsetning til varmesjokk involverer ikke trykkbehandling høy varme. I stedet innebærer det å sette eggene under press for å holde det tredje kromosomet festet.

HVORFOR FINNES TRIPLOID ØRET?

Et av hovedmålene til triploid ørret er å forhindre at innfødte bestander blir påvirket av deres tilstedeværelse i en vannmasse. Hvis det er nok innfødt regnbueørret i en innsjø, kan vilt- og fiskeavdelingene sette ut et par triploider for å opprettholde en sunn bestand.

En av hovedårsakene til at triploid ørret eksisterer er å sikre at DNA fra ville eller genetiske populasjoner er rent. Selv om de lar populasjoner reprodusere seg, opprettholder de fortsatt høye tall. Dette er fordi klekkeri-oppdrettet fisk kan ødelegge renheten til vill eller innfødt fisk.

Dessverre kan triploid ørret påvirke det genetiske systemet til innfødt og vill fisk negativt. Dette er det siste fiskeansatte og viltavdelingen ønsker. Til tross for dette er det fortsatt fordelaktig for sportsfiskere å holde bestandene høye ved hjelp av triploider.

Den andre hovedgrunnen til at triploider eksisterer er å fjerne ikke-innfødte arter fra en vannmasse. Triploid ørret er kjent for å være utrolig aggressiv og vil spise regelmessig.

For å opprettholde en sunn bestand vil viltavdelingen introdusere triploider i innsjøen. De vil da begynne å spise den uønskede fisken. Dette vil tillate forskerne å fokusere på den genetiske poolen til fisken.

ER TRIPLOID ØRET STØRRE ENN DIPLOID ØRRET?

Noen sportsfiskere tror at triploider er større enn diploider på grunn av hvordan de er kjent for å fokusere på fôring. Imidlertid er det foreløpig ingen bevis for at triploider er større enn diploider.

Til tross for den utmattende prosessen med reproduksjon og gyting, er diploid ørret fortsatt i stand til å vokse og mate til samme størrelse som sine triploide motstykker. Størrelsen på disse fiskene kan variere avhengig av hvor de er målrettet.

ER DET LOVLIG Å FANGE TRIPLOID ØRET?

Det er lov å fange triploid ørret. Både fiskeansatte og sportsfiskere foretrekker å beholde denne typen fisk da de ikke påvirker de innfødte eller ville bestandene negativt. I de fleste stater er antallet triploider som sportsfiskere kan ta begrenset. Imidlertid er det fortsatt et sted i USA hvor det ikke er ulovlig å lande eller målrette disse fiskene.

Målet med triploid ørret er å gi sportsfiskere en sjanse til å fange dem. De trenger ikke å bekymre seg for å skade andre viktige fiskebestander.

FINNES DET ALLE TYPER TRIPLOID ØRET?

I tillegg til de vanlige typene, som brun- og regnbueørret, kan triploider også introduseres i forskjellige områder for å beskytte bestandene deres. Vanligvis vil vilt- og fiskeansatte introdusere triploider for å beskytte bestander av ørret.

SISTE CAST

Til tross for utseendet til triploid ørret, er de fortsatt gunstige for helsen til fiskebestandene. Etter hvert som flere går inn i fiskesporten, er det viktig at viltavdelingen og andre instanser samarbeider for å verne om naturressursene i landet.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items