Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hvordan forberede fluefiskeutstyr for stripet bass

by Kevin Liang 13 Dec 2022

    

  Stripet bass er en vanlig art i fluefiske og mange elsker å fluefiske etter denne fisken. Fordi disse fiskene er lette å møte i en rekke vann, tror jeg at de er langt kraftigere enn vekten og er ikke veldig kresne når det gjelder sluk. Hver vår fluefisker jeg stripet bass med en 8lb stang og passende matchende fluesnelle.

For fluefiske de tilsvarende fiskeartene, må vi ha en viss forståelse av deres vaner, for å vinne hundre kamper.

Stripet bass lever i farvann innenfor 10 km fra havet (foretrekker spesielt bukter). Imidlertid går de inn i ferskvann for å gyte. De er nattaktive dyr og er spesielt aktive om natten; lyden av skvulpende vann høres ofte sent på kvelden nær deres habitat i det stille. De lever av småfisk og krepsdyr osv. og yngler om høsten og vinteren.

Fordi stripet bass er følsom for temperatur, mellom 55°F og 68°F. Derfor vil både for kaldt og for varmt tvinge stripet bass til å migrere. Om høsten vil således nordstripet bass migrere sørover; om våren vil stripet bass migrere nordover. Ikke all stripet bass vil migrere, men mange av de mindre stripete bassene (under 30") vil forbli, og disse holdoverne (eller lokalbefolkningen) kalles Schoolies, og når disse ungdommene stiger over 30", vil de i utgangspunktet begynne å migrere også.

Om våren vil den stripede bassen gå til elvene i innlandet for å gyte, og når de er ferdige, vil de gå offshore for å omgruppere seg. Når vanntemperaturen stiger over akklimatiseringstemperaturen for stripet bass, vandrer de nordover i grupper. Mange stripete basser vil stoppe når de når New England, men noen vil stoppe så langt som til Canada.

 

Når vanntemperaturen synker, vandrer den stripede bassen sørover. slutten av september i New England, oktober til november i New York State, desember i New Jersey og januar i MD og VA. stripet bass på dette stadiet mater tungt for å få fallfettet. Derfor er fluefiske etter stripet bass i utgangspunktet dette stadiet.

Trinn for fluefiske etter stripet bass

  

Først ser du etter den stripete bassen avhengig av hvor du er og hvilket miljø du befinner deg i, å finne ut at det er halve kampen, så det å kjenne miljøet ditt og vite hva du skal se etter er avgjørende.

Å vite hvor stripet bass er i hvilken årstid og hva de spiser, vil tillate oss å bestemme mer nøyaktig hvilke lokker som skal brukes og hvordan lokkene vil bevege seg gjennom vannet for å være attraktive for fluefiske etter stripet bass. Jeg skal dele her hvordan jeg bestemmer tilstedeværelsen av stripet bass i en vannmasse, jeg vil trekke på fiskeatferden til fugler i denne vannmassen for å finne ut om det er stripet bass i vannet, men dette er selvfølgelig bare en av mine vanlige metoder.

Riktig utvalg av fluefiskestenger

Å velge riktig fluefiskestang er avgjørende. Jeg personlig synes en 9wt stang passer best, er du nybegynner anbefaler jeg personlig en 7/8wt. Selvfølgelig er en passende snelle essensielt, jeg foretrekker Sage Spectrum C 7/8 og RIO Bonefish WF

 Stripete bass sesongmessige egenskaper

Om vinteren er bukter og elveinnløp bedre fluefiskeplasser. Tidlig på våren vil det være lettere å få øye på større hunner. Etter hvert som sesongens temperatur gradvis stiger, flytter du fiskeplassen til tidevannsområdet, siden det er her agnfisken samles og hvor bassen lever. Når hunnene har gytt, er det også en tid med sult og aggresjon. Det er lettere å fluefiske etter større kvinnelig stripet bass i løpet av denne tiden.

 Hva den stripete bassen spiser vil være nøkkelen til din suksess. Den stripete bassdietten inkluderer (men er ikke begrenset til): havskjell, ål, sandorm, sild, makrell osv. De spiser alt. Så de tilsvarende simulerte lokkene bør ikke brennes. Og selvfølgelig ikke forberede deg for mye. Bare bruk noe av hvert mønster i forskjellige vekter om nødvendig.

Forslag: Når du har identifisert et vann, selv om utstyret ditt er på plass, ta deg tid til å observere vannforholdene, spesielt tidevannsendringene ved innløpet, ettersom stripet bass beveger seg med tidevannet.

 

 

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items