Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

De beste iglemønstrene for ørret og flott fiske

by Kevin Liang 11 Dec 2022

Det er allment kjent at sportsfiskere har brukt igler i flere tiår for å fange ørret. Dessverre, hvis du er som meg, er du redd for å holde disse parasittene i hendene. På grunn av min aversjon mot dem, måtte jeg velge mellom å bruke tørrfluer eller levende agn. Jeg måtte følge bestefaren min, som er en ivrig fluefisker, hver gang han lærte meg noe nytt.

Et iglemønster er en effektiv teknikk for å fange ørret. Det ligner levende agn, og noen iglemønstre kan tiltrekke seg et bredt spekter av fisk, som laks og ørret.

Riktig teknikk for å bruke riktig iglemønster er svært viktig når det gjelder fiske etter ørret. I denne artikkelen vil jeg vise deg mine favoritt og mest effektive iglemønstre for fiske etter ørret. Vi vil også snakke om hvorfor du bør prøve denne teknikken, samt hvor lenge den har vært brukt av sportsfiskere.

HVA ER LECHES, OG HVORFOR ELSKER FISKENE DEM?

I denne artikkelen vil jeg vise deg mine favoritt og mest effektive iglemønstre for fiske etter ørret. Før jeg snakker om hvorfor jeg har brukt disse mønstrene i årevis, vil jeg snakke om hva igler er og hvordan de er elsket av fisk. Jeg vil også vise deg hvorfor de kan fange fisk selv når de fisker på forskjellige tider på dagen.

Hva er en leech?

I likhet med sin nære slektning, meitemarken, er leech en unikt segmentert orm som har en muskuløs og myk kropp som kan trekke seg sammen og forlenges. I motsetning til de andre typene hermafroditter, har den suger på begge ender av kroppen. Ringen tilsvarer heller ikke de indre segmentene.

Hvor er de funnet?

Selv om igler kan finnes i ferskvannshabitater, foretrekker de å gjemme seg i områder med myk bunn, som bekker, innsjøer og dammer. De fester seg til tømmerstokker, steiner og vegetasjon, og disse parasittene har vært kjent for å trekke blod fra skadde individer tidligere.

De vanligste typene igler, som Hirudo medicinalis, er kjent for å feste seg til vertene sine ved å bruke sugekoppene. De frigjør også et peptid kjent for å hindre blod i å koagulere, noe som gjør dem i stand til å suge blod.

Dessverre har de fleste fluefiskere ikke lov til å gå i nærheten av igler. Det er imidlertid andre arter som ikke spiser blod. Noen av disse parasittene, som Erpobdelliformes, har store tannløse munner som de bruker til å konsumere andre ormer og larver.

Hvorfor er det en dårlig idé å unngå leech-mønstre?

Ikke prøv å unngå iglemønstre bare fordi du tror at de er blodsugere. Faktisk spiser flere typer fisk, for eksempel stør, largemouth bass og steinbit, igler. Du kan aldri gå galt med disse mønstrene, og riktig teknikk kan tiltrekke flere store fiskearter.

Hvorfor er igler ideelle for fiske?

Disse parasittene kan overleve ekstremt kalde temperaturer. De kan også finnes i bekker og innsjøer om vinteren.

Ørreten og andre fiskearter går ofte til igler for å få mat i tider med vanskelige tider, som vinteren. Noen eksperter mener at en lav bestand av fisk kan finnes i bekker og innsjøer med høye konsentrasjoner av disse parasittene.

Siden de fleste igler dør etter å ha lagt eggene sine, vil de fleste av dem bare gi deg ett agn per år. Også, med en høy befolkning, kan et iglemønster være veldig overraskende.

I tillegg til å være næringsrik, er leech også kjent for å påvirke økosystemet gjennom sin reproduksjon. Dette er fordi de er blodsugere som forlater vertene sine for å legge eggene sine.

En viktig ting å huske på er at igler er nattlige skapninger, noe som betyr at de kan gjemme seg når det er lyst. Å bruke et iglemønster kan være effektivt når du fisker i skumringen eller daggry.

HVA ER DE BESTE LECH-MØNSTERNE FOR ØRET?

Ørret foretrekker å spise igler på grunn av hvor rikelig bestanden deres er i de fleste bekker, og de kan lett forveksle teknikken din med en levende. Dessverre kan ikke alle mønstre være vellykkede, så du må lage en som ligner arten de konsumerer.

Mønsteret skal også ligne på livsstadiene til iglene i vannet. Å kjenne avlsmønstrene til disse parasittene kan være fordelaktig. Noen mønstre ligner å spise et egg.

1. Bunny Hair Leech

Et av de beste mønstrene du kan bruke hvis du ikke er en iglefisker, er marabou-iglen. Dette er fordi den segmenterte kroppen gjør den utrolig effektiv for ulike typer fisk, som bass, gjedde og karpe.

Valget av farge på iglene som brukes i mønsteret kan også variere. De fleste foretrekker å bruke svart i stedet for det vanlige hvite. For å lage et vellykket kaninhår Leech, må du lage en kombinasjon av blytråd, en krok og maraboufjær. En av de viktigste faktorene du bør vurdere er kvaliteten på maraboufjæren.

Typen fjær du bruker vil også påvirke måten fluen vil oppføre seg når den er nedsenket.

Blytråden som er bundet til kroken med en sikker skrustikke, kan også gi flua et lett ribbet utseende.

For å lage et vellykket kaninhår Leech, må du lage en kombinasjon av blytråd, en krok og maraboufjær. Etter å ha sikret halen, kan du vri den gjenværende fjæren rundt krokens skaft for å lage skapningens kropp.

Sørg for å ha nok plass mellom hodet og kroppen for maraboufjæren. Til slutt klipper du fjæren nær kroppen.

Ikke glem å vikle ledningen rundt maraboufjæren. Du bør også kutte ledningene samtidig.

Dette holdbare iglemønsteret kan brukes til å få tilgang til det lokale stillevannet og fange fisk.

2. Woolly Bugger

En av de mest pålitelige segmenterte iglemønstrene som du kan bruke hvis du er ferskvanns- eller saltvannsfisker, er den ullaktige buggeren. Dette er et populært valg blant både ferskvanns- og saltvannsfiskere. Den kan brukes i tidevannsflater, bekker og elver.

Dette allsidige iglemønsteret kan også brukes til å imitere et bredt spekter av levende agn, som krabber, igler og agnfisk. Det har vært overraskende for mange sportsfiskere å bruke denne typen mønster.

Den ullaktige Buggeren kan bindes med en maraboufjær eller en chenillekropp. Du kan også bruke et hackle med håndflate for å feste til halen på fluen. Kobbertråd kan bidra til å beskytte den hakkede palmeren og gi den holdbarhet og stabilitet.

Å legge til bly- eller wolframtråder til fluens kropp kan øke vekten. Dette er et populært valg når du bruker denne typen mønster i grunne bekker og elver. Du kan også bruke forskjellige farger, som brun, svart eller oliven, for bedre resultater når du fisker i ferskvannssjøer. Jo lysere fargene er, desto bedre når du har å gjøre med fisk i saltvannsområder.

Denne typen iglemønster kan knyttes ved hjelp av kroker nummer 2 til 14. Hovedvarianten av dette mønsteret er tilsetning av messing- eller wolframperler, hanteløyne og wolfram- eller messingkjegler.

3. Eggsugende igle

Selv om vi allerede har snakket om de ulike typene iglemønstre som ofte brukes av sportsfiskere, er vi i ferd med å introdusere en ny. Dette er et unikt mønster som ligner et konsumerende fiskeegg. Siden det vanligvis er hannene som vokter eggene, er dette den beste teknikken for vårfiske. Det kan også tiltrekke seg et bredt spekter av fisk.

Den eggsugende iglen ble først brukt til fiske i bekker og elver før den ble bredt introdusert i USA. Denne typen mønster fanget rikelig med fisk under sine tidlige forsøk.

Hodet til en eggsugende igle er dekket av en perle, som ligner et egg. Kroppen til denne skapningen er vanligvis mørk, og ligner en igle. Den kan også være svart eller lilla, og spissen er oransje eller knallrød.

Den eggsugende iglen kan brukes til å fange et bredt spekter av fisk, som gjedde, laks, bass og ørret.

4. Slumpbuster

Den prisbelønte tørrfluemakeren John Burr er kjent for sine innovative design som har gjort fiske enklere og mer effektivt. Et av hans mest populære mønstre er slumpbuster. Dette er en unik design som har en blits, en vekt og en design som gjør at den kan fortrenge mye vann. Den kan også brukes til å tiltrekke seg ørret. Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du knytter dette mønsteret.

Etter at du har satt kroken inn i kjeglehodet, flytt den til midten av krokøyet og fest den på linjen.

Vekten til slumpbusteren er nødvendig for å synke skikkelig. For å være sikker på at kroken er sikker, kan du først vikle en kobbertråd rundt skaftet.

Pass på at ledningen vikler seg rundt kjeglehodet. Dette vil bidra til å sikre strukturen.

Begynn med å knyte tråden på skaftet, beveg deg frem og tilbake fra trådens ende. Deretter, klipp den ene enden, vikle rundt ledningen.

Til ribben kan du bruke en brassie-tråd, som bindes til bøyningen ved hjelp av tråden. Du kan også legge en gnistflette over den.

Den gjenværende lengden på fletten kan også brukes til å feste kroken. Dette gjøres ved å vikle den rundt kjeglehodet.

Den siste komponenten du trenger er en ankerstripe, som skyves inn i kjeglehodet. Start med å feste delen av stripen rundt hodet.

For å sikre at pelsen er i en 90-graders vinkel til kroken, trim den. Fest den deretter ved bøyningen av kroken ved hjelp av ledningen.

Før du fester stripen, ta ut en stripe med pels fra spissen. Bruk tråden din og fest den bak kjeglehodet.

Dette mønsteret brukes ofte til å fange stor fisk i misfarget vann. Den kan også knyttes med forskjellige farger. Dessuten er det en av de beste fluene for å målrette mot stor fisk i disse typer farvann.

4. KGB-LECH-FLUEMØNSTERET

Selv om det finnes mange forskjellige typer iglemønstre som kan brukes til å tiltrekke fisk, har du noen gang vurdert å prøve en mindre vanlig teknikk kalt KGB-flua? Til tross for sin relativt lave popularitet har denne flua blitt påvist og testet av flere dyktige sportsfiskere.

For å knytte KGB-igglemønsteret, bør du gjøre følgende:

Før du begynner å knytte KGB-mønsteret, sørg for at du har din favorittperle på kroken. Dette vil tjene som hodet til iglen samtidig som den tilfører litt vekt.

Pakk en tråd bak perlen til krokens bøyning, og sørg for at den er festet.

Klargjør og fest halen ved bøyningen av kroken ved hjelp av blitsens tråder. Blitsen skal da strekke seg forbi perlen.

Etter å ha festet halen ved hjelp av blitsen, vikle den rundt perlen ved hjelp av ledningen. Dette vil tillate deg å lage et holdbart og attraktivt iglemønster.

Bunny Leech

Foruten å være et unikt design, er kaniniglen også en av de enkleste å binde. Alt du trenger å gjøre er en krok, noen strenger og kaninpels. Selv om det kan være utfordrende for nykommere, vil øving av teknikken tillate deg å lage fluene dine enkelt.

Et av de mest pålitelige fluemønstrene du kan bruke er kaniniglen. I motsetning til andre mønstre krever dette færre materialer for å bli bundet. Du kan også lage halen og hodet ved å bruke samme materiale. Denne flua kan brukes til å tiltrekke seg et bredt spekter av fiskearter, som bass, laks og ørret.

Selv om du kan bruke en kombinasjon av farger eller en av de mange typene tråder for å lage iglemønsteret, er det viktig å sørge for at materialet som brukes er passende for jobben. Før du begynner å knytte mønsteret, sørg for at kroken støttes av en zonka stripe.

Etter at halen er sikret, kan du begynne å lage fluekroppen med det samme materialet. Bare bind en stripe med kaninpels til enden av halen ved å bruke tråden din, og vikle den deretter rundt kroken. Du kan også legge til perler til kroppen for ekstra vekt.

5. Bipolar balansert iglemønster

Et av de mest pålitelige og allsidige iglemønstrene du kan bruke til fluefiske er det bipolare balanserte. Denne flua kan brukes til et bredt spekter av fiskearter. På grunn av sin allsidighet kan dette mønsteret brukes som en normal eller balansert igle.

For å knytte den, bør du gjøre følgende:

Etter å ha festet perlen på snøret, start med å sette den inn i kroken.

For å lage halen, kutt en stripe av maraboufiber og fest den til kroken med tråden. Fortsett å binde materialet til det er sikkert rundt bøyningen på kroken.

For å sikre kroppen til iglen, bruk tråden din til å feste en lysfarget ledning rundt kroppen. Vikle ledningen rundt skapningens kropp for å sikre at du har nok omslag.

For å lage hodet, fest den polare chenille rundt mønsterets kropp. Før du pakker den rundt perlen, trim overflødig. Du kan også klippe ledningen fra hodet ved hjelp av en snipper.

Fibrene i iglen skal strekkes bakover for å skape ønsket design. Etter å ha dyppet materialet i varmt vann, vil det beholde sin unike form og vil beholde utseendet i lang tid.

6. Simi Seal Leech

Noen av vennene mine har alltid hevdet at den bipolare balanserte iglen var et av favorittmønstrene deres å bruke når de kastet etter fisk. På den tiden trodde jeg ikke at det var behov for at jeg skulle legge til flere mønstre i samlingen min.

Under COVID-19-pandemien ble fritiden min brukt på å eksperimentere med forskjellige ting, for eksempel å lage en simi-sel-igle for fiske. Etter at jeg ba vennen min sende meg noen av mønstrene hans, ble jeg overrasket over hvor godt det han laget fungerte.

Men etter å ha sett flere videoer på YouTube som viser hvordan man binder den bipolare balanserte iglen, bestemte jeg meg for å prøve den. Gjennom leksjonene jeg lærte fra internett, var jeg i stand til å lage en rekke fargekombinasjoner. Etter å ha bestemt meg for en kombinasjon av hvit, brun, svart og brun, var jeg i stand til å lage et mønster som lignet noen av igleartene som vanligvis finnes i elver og innsjøer.

For å knytte dette unike mønsteret, bør du gjøre følgende:

Etter å ha festet perlen på kroken, start med å legge en perle til den. Avhengig av hvilken type fisk du sikter mot og sesongen, kan du lage et mønster som ligner et fiskekonsumerende egg eller en perle i midten for ekstra vekt.

For å sikre perlen, fest den med tråden. Fortsett deretter å vikle krokens skaft rundt svingen.

Mønsteret for dette prosjektet er laget med en simi-forsegling, og du bør også lage halen ved hjelp av dette materialet.

Etter å ha festet halen, påfør litt lim på iglens kropp og surr deretter mer fiber rundt den for å lage en mer imponerende skapning. Du kan også tappe fluens kropp, og når du har den ønskede, kan du begynne å binde den ved hjelp av tråden din.

HVORFOR SKAL JEG BRUKE ET LECH-MØNSTER?

Bortsett fra å bli funnet i forskjellige vannforekomster, kan igler også bli funnet under steiner og vegetasjon. De er næringsrike, noe som betyr at de kan gi all ørret den nødvendige maten for å overleve. På grunn av dette blir de ofte fiskens foretrukne matkilde når de møter andre problemer.

En av hovedgrunnene til at du bør velge å bruke et iglemønster er at det kan tiltrekke seg et bredt spekter av fiskearter. Dette betyr at du sannsynligvis vil lande en rekke fisk etter å ha kastet et mønster for dem.

Iglemønstre er relativt enkle å lage og er ofte billigere enn tørrfluemønstre. Noen erfarne fluefiskere hevder at det bare tar dem rundt to minutter å lage disse mønstrene.

ETT KAST TIL MED EN LECH

En av de mest underholdende aspektene ved fluefiske er muligheten til å slappe av og glemme den travle timeplanen min. Siden de fleste fiskene i våre farvann blir matet av igler, er det ikke rart at de er et av de mest populære mønstrene jeg lager. Hvis du planlegger å prøve ut denne teknikken, hvorfor ikke prøve disse mønstrene og fange så mange forskjellige arter som mulig?

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items