Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Fluefisk for bass med poppers

by Kevin Liang 11 Dec 2022

Når det gjelder å fiske etter bass, åpner bruk av en fluestang for en helt ny verden av muligheter. Det er mange forskjellige måter å nærme seg dette fisket på, men en av de mest effektive måtene er å bruke popperfluer. Disse er svært effektive for å få oppmerksomheten til fisken og bevegende vann.

Da jeg først begynte å fiske etter bass med fluestang, var en popper mitt førstevalg. Jeg hadde nettopp kastet den nær en laydown da tre raske strimler ga en stor fisk.

3 FAVORITT POPPERS FOR BASS

  

Micro Popper- White- Størrelse 10

En av favorittfluene mine er mikropopperen, da bassen foretrekker å spise mindre fluer på overflaten av vannet. Denne flua er et kompromiss som ikke er for stort, men den har en rekke farger og har gummibein og hjortehårhale.

Bass Popper- Hvit og Blå- Størrelse 6

Tradisjonelle basspopper er vanskelig å slå. Den grønne og hvite fargekombinasjonen er en flott representasjon av en frosk, og den har gummibein, røde øyne og hjortehår på ryggen. Denne flua er ideell for stor bass som venter i liljeblokker.

Hopper Popper- Gul- Størrelse 6

Hopper Popper er en av mine favorittfluer på grunn av kombinasjonen av det tradisjonelle poppermønsteret og Chubby Chernobyl-designet. Kombinasjonen av de to gjør denne flua til et effektivt valg for å sitte stille og bli strippet.

HVOR FINNES BASSSTRUKTUR

Selv om vanene og tendensene til bass forblir de samme uavhengig av hvor du fisker, kan typen vann utgjøre en stor forskjell for hvor du kan finne dem.

Innsjøer

Områder som er tungt strukturert er ideelle for bass, da de vil ha god plass til å bevege seg rundt og kartlegge vannet rundt. De gir dem også en mulighet til å mate i åpent vann.

Varmere måneder

I de varmere månedene vil bassen ofte bevege seg mellom dypt og grunt vann. De vil ofte holde seg i nærheten av ugresslinjer og veltede trær for å jage krepsdyr og panfisk. De er bakholdsjegere, og de liker å være i områder hvor de ikke er lett synlige.

Midt på dagen er når bassen begynner å trekke seg tilbake til dypere vann. Når vanntemperaturen blir varmere, vil de begynne å gå mot drop-offs og de dypeste delene av innsjøen. De vil vente ut solen for å få en sjanse til å spise. Siden bass ikke har øyelokk, har de en tendens til å gjøre det dårlig på grunt vann.

Spawn

Om våren vil bassen ofte være i nærheten av sengene deres hele tiden. Etter at vannet begynner å varmes, vil hunnene begynne å produsere egg, og de vil dra til grunt vann for å bygge sengene sine. Disse områdene vil være fylt med bass i et par uker. Selv om de ikke er veldig interessert i å mate, vil de ofte slå til når noe kommer for nær sengene deres.

Kaldere måneder

I løpet av de kalde månedene vil bassen mest sannsynlig være rundt 15 til 30 fot vann. Siden vannet vil være ekstremt kaldt, vil de gå dypt for å spare energi. Dessuten er alle de andre byttedyrene de liker å spise på dypere vann om vinteren.

Elver

I elver er det mer sannsynlig at bass sitter nær maten. De opprettholder fortsatt bakholdsteknikken, men de er også mer villige til å jage etter agnfisk og krepsdyr i hovedstrømmen.

                                  Casting til bass med Poppers

Opp langs bredder

Gjennom året vil det ofte være bass oppe langs bredden. De vil holde seg i nærheten av tømmerstokker, steiner og andre strukturer som kan gi dem skygge og dekke. Siden vann i elver hele tiden beveger seg, holder det temperaturen relativt kjølig sammenlignet med vannet i innsjøer. Den ideelle plasseringen for bass er nær hovedstrømmen.

I bassenger med strøm

Siden elvebass foretrekker å være på dypt vann, kan bassenger bli truffet eller savnet. De liker det dypere vannet i de kalde og varme månedene, men hvis det ikke beveger seg, vil ikke maten deres kunne komme gjennom området. Derfor bør du lokalisere områder som ligger innenfor hovedstrømmen. Disse langsommere vannmassene vil tillate bassen å ly og vente på måltidene.

Mange strukturer kan bli funnet på bunnen av bassenger, og bass vil ofte bli der for å se etter alt som kommer ut av vannet.

FÅ RIKTIG UTSTYR

For fluefiske må du sørge for at du har riktig utstyr for å fange bass. Disse fiskene er kjent for å være aggressive, og de lever ofte i områder hvor du må dekke mye vann.

Fluestang

 

En middels vekt til 8 vektstang er ideell for å fange bass. Denne lengden lar deg lage lange kast og reparere eventuelle brudd du måtte ha. Du bør også bruke en rask eller moderat rask stang for å sikre at du har den nødvendige kraften til å kjempe og fange stor fisk.

Fluesnelle

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å velge en fiskestang, er dens kompatibilitet med snellen din. For eksempel, hvis du bruker en 7-kilos stang, bør du bruke en 5/8-vektsmodell. Dette vil tillate deg å balansere stangen og sikre at kraften samsvarer med spolen din. En annen viktig faktor du bør vurdere er størrelsen på fisken du målretter mot.

Fly Line

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å velge en fiskestang, er dens kompatibilitet med snellen din. For eksempel, hvis du bruker en 7-vektsstang, bør du bruke en 7-vektsline. Dette vil tillate deg å kaste godt og sikre at linen din ikke blir trukket under vann.

Leder

Tørrfluer brukes ofte til bassfiske da de lar deg fokusere på presentasjonen av lokkene dine i stedet for å legge dem mykt ned. Et godt valg for denne typen fiske er en 7'-9'' 1x eller 2x konisk leder, da disse vil tillate deg å kaste godt og gi deg mer plass til å bevege deg rundt i vannet.

PLOPP OG PAUSE – LA DET SITTE

En av de mest effektive måtene å lande bass er ved å kaste en popper og la den sitte i et par sekunder. Denne metoden lar deg målrette mot områder der bassen allerede lever.

Hvis det første forsøket på støping ikke fungerer, prøv å hente en popper med lange striper og støp igjen. Denne metoden er vanligvis effektiv om morgenen og kvelden.

VARIER HENTINGEN DIN

Når det gjelder å fiske etter bass, er en av de viktigste faktorene du bør vurdere hvordan du henter popperen din. Selv om det vanligvis er lurt å bruke en popper når fisken spiser på overflaten, er det også viktig å bytte opp teknikken.

Prøv å bruke glatte strimler på en fot eller lange strimler som flyter jevnt. Prøv deretter å bytte til kortere seks-tommers striper som beveger mye vann og produserer handling.

Det er ingen hemmelige teknikker som alltid vil fungere for deg når det gjelder å fange bass. Du kan imidlertid prøve å bruke en kombinasjon av korte og kraftige strimler avhengig av fiskens oppførsel.

Hvis fisken fortsatt sliter med å spise, prøv å bruke kortere og jevnere strimler. Denne metoden lar deg få litt lokking for å få dem til å bite.

The Twitch

Lokken kjent som twitch er ideell for de som er sjenerte når det gjelder å fange stor bass. Denne metoden fungerer bra hvis du kan se en på en seng. En twitch er en myk stripe som fiskes på en jevn måte. Mens popperen fortsatt vil bevege seg, vil den ikke vekke.

Popen

Pop retrieve er det beste valget når det gjelder å få mest mulig ut av poppers. En kort, sterk stripe er nødvendig for å hente en popper. Når du lager disse stripene, vil lyden som produseres av lokket forsterkes.

Dansen – med forskjellige mønstre

Målet med dance apport er å etterligne en frosk som svømmer til land. Denne prosessen kan være litt utfordrende siden frosken beveger seg side til side og bremser ned.

For å etterligne denne teknikken, bør du flytte tuppen av popperen mens du henter. Endre også mengden kraft du bruker på stripen for å gjøre den lengre.

EN INN CAST

En av de mest populære typene fluer som brukes til å fiske bass er popperen. De er veldig effektive når det gjelder å bekjempe fisk som tar noe på overflaten.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items