Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

5 favorittfluemønstre for innsjøer

by Kevin Liang 12 Dec 2022

Selv om de fleste tenker på elver og bekker som sitt hjemlige miljø, foretrekker regnbueørret og innsjøørret det dypere vannet i innsjøer. Fluefiske i disse områdene kan være utfordrende, spesielt med riktig teknikk. Derfor er det viktig å ha litt kunnskap om flua og hvordan man velger den.

Etter et par prøving og feiling og mange spørsmål fra andre guider, må jeg si at Todd's Wiggle Minow er den beste flua for innsjøfiske. Dette skyldes kombinasjonen av høy synkelinje og en rekke teknikker.

DE 5 BESTE MØNSTRENE FOR INJØØRRET ER

1. Todd's Wiggle Minnow – The Best Overall

     

På grunn av innsjøørretens tendens til å bevege seg dypt i vannsøylen, krever de bruk av synkeliner og vektede fluer. Med en linje med høy synkehastighet kan du bruke en nedtellingsmetode for å få flua dypt ned.

Mens jeg lette etter en pålitelig flue som ville tillate meg å komme dypt i vannet, kom jeg over Todd's Wiggle Minnow. Denne flua er designet for toppvannsaksjon og har en synkelinje som lar deg bevege deg mens du dykker.

Mens jeg lette etter en flue som ville tillate meg å komme dypt i vannet, kom jeg over Todd's Wiggle Minnow. Denne spesielle flua er designet for topp-vann action og har en synkende linje som lar deg bevege deg mens du dykker.

Wiggle Minnow er tilgjengelig i tre forskjellige farger, og avhengig av type beis kan du velge et alternativ som vil falle sammen med fargene på vannet i innsjøen du planlegger å fiske. Hvis du planlegger å bruke klart vann, er et rosa og grønt mønster ideelt. På den annen side, hvis du ønsker å fange mer innsjøørret, bør du velge en beiset versjon.

Spesifikasjoner

·Favorittfarge: Ørret med rødt og hvitt på nært hold.

·Favoritt størrelse: 2

·Merke: Umpqua

Fordeler

·Flott handling

·Enkel design som er slitesterk

·Mange farger å velge mellom

·Flyter, men dette gir action stripping opp fra vanndypet.

Ulemper

·Krever vektede linjer for å synke.

Samlet vurdering: 5 av 5

2. Bennetts lunsjpenger – mest allsidig

  

Bennett's Lunch Money er en allsidig flue som kan gi deg mange muligheter til å fange fisk mesteparten av tiden. Selv om det ikke er det mest populære valget for overflatefiske, er det fortsatt i stand til å produsere mye fisk. Dumbbell-øynene kan hjelpe deg med å målrette mot områder i vannsøylen.

Den første iterasjonen av Bennett's Lunch ble kalt "Liano Critter" etter elven der produksjonen startet. Opprinnelig ble denne flua bundet til kroken ved hjelp av en spunnet hale og massive ben. Selv om de hvite og brune fargene fungerte bra med bass, oppdaget jeg etter hvert at denne teknikken fungerer perfekt med ørret. Du kan også prøve Craw- og Shad-mønstrene for ørret.

Selv om det er forskjellige mønstre du kan prøve, foretrekker de fleste sportsfiskere det hvite og brune designet. Dette er de mest enkle og effektive mønstrene å bruke. De har også korte gummiben som kan gi deg nok action.

Spesifikasjoner

·Favorittfarge: Regnbueørret

·Favoritt størrelse: 2

·Merke: Umpqua

Fordeler

·Tilgjengelig i et bredt spekter av farger

·Bena og hårkroppen skaper action

·Prominente øyne

Ulemper

·Ikke ideelt for gruntvannsfiske

Samlet vurdering: 4 av 5

3. Beadhead Hare’s Ear Nymph Pattern – Beste All-Round Nymph Fly

Hare's Ear er en allsidig flue som kan brukes til innsjøfiske. Den kan kastes ved hjelp av en lang leder eller et flerfluenymfeoppsett som er under en indikator. Denne teknikken gir ofte mye fisk.

Hare's Ear er et tradisjonelt fluemønster som du bør ha i flueboksen, og jeg liker å kalle det en grunnleggende stil. Denne flua kan brukes til fiske under overflaten, og den imiterer ulike vannlevende liv, som maifluer, caddislarver og scuds.

Utformingen av Hare's Ear Nymph Pattern imiterer bena til et insekt. Dette gjør den til en effektiv allroundflue som du kan bruke året rundt. Dens stive fibre vil skille seg ut når den senkes i vann, og den kan synke uten et split-shot.

Spesifikasjoner

·Favorittfarge: Mørkere brune med perlehode av messing

·Favorittstørrelse: 10 til 16

·Merke: de fleste merker vil være gode, dette er en perfekt flue å knyte!

Fordeler

·Buggy utprøvd mønster

·Enkel og slitesterk

·Bredt utvalg av størrelser og vekter

Ulemper

·Begrenset fargevalg (den tradisjonelle fargen er brun)

Samlet vurdering: 4,2 av 5

4. Copper John Fly – Best for A Murky Lake

             

Copper John er et godt valg for fiske i en innsjø som er sterkt misfarget. Dens lette konstruksjon og tynne profil gjør at den synker raskt. Den kan også brukes som drop-shot i kombinasjon med andre fluer. Du kan bruke en større versjon om sommeren når store fluer er tilgjengelige, mens en mindre kan brukes om høsten og våren.

Copper John Fly ble først bundet i Boulder av John Barr i 1993. Selv om den originale designen ble bundet ved hjelp av kobbertråd, er de moderne versjonene koblet sammen med forskjellige fargede ledninger, for eksempel grønn, rosa, blå, eller til og med en kombinasjon av disse. Denne unike designen har gjennomgått en rekke endringer i løpet av årene, og den ble ferdigstilt i 1996.

Hvis du planlegger å fiske etter ørret på dypt vann, bør du vurdere å bruke Copper John. Denne spesielle flua ble skapt av Barr John på 1990-tallet. Dens moderne versjoner er laget med en wolframperle, som får denne lille nymfen til å falle raskt på steder hvor du kan finne fisk.

Spesifikasjoner

·Favorittfarge: Hold deg tradisjonell med mørkebrun

·Favorittstørrelse: 14 og 16

·Vekt: med wolframperle

·Materiale: kobber

Fordeler

·Varig

·Finnes i de fleste fluebutikker og nettbutikker

·Lett å knyte

·Du kan bruke den i et bredt spekter av vannforhold

Ulemper

·Ingen

Samlet vurdering: 4,1 av 5

5. Glo Bug – Bestselgende

              

Designet til Bug er eksepsjonelt, noe som gjør det utrolig vanskelig for ørreten å angripe. Dette er grunnen til at det er et populært valg blant sportsfiskere. Det er også effektivt om sommeren og høsten.

Et godt valg for laks og ørret er glu bug, som er en type flue som imiterer eggene til et insekt. Det er best å bruke denne teknikken på bunnen av en innsjø, hvor den lett kan kopiere eggene som allerede har brutt løs. Noen av de vanligste typene glu bugfluer har en rød prikk i midten.

Spesifikasjoner

·Favorittfarge: Chartreuse

·Favorittstørrelser: 6 og 8

·Farge: Dusinvis av farger tilgjengelig

·Flott for: Laks, Ørret

Fordeler

·Varig

·Rimelig

·Den kan lett tiltrekke seg ørret

·Tilgjengelig i et bredt utvalg av fargekombinasjoner

·Det forbedrer sjansene dine for å fange noe

·Mange varianter tilgjengelig

Ulemper

·Ingen

Samlet vurdering: 4 av 5

FAKTORER Å VURDERE FOR Å VELGE DET BESTE FLUEMØNSTERET FOR INNSJØER

Selv om innsjøørret kan være morsomt å fiske, trenger du en annen type flue for å få mest mulig ut av dem. Siden de har en tendens til å gjemme seg dypt i omgivelsene, trenger du noe som kan lokke dem til overflaten. Det er noen få faktorer du bør vurdere når det gjelder å velge den beste tørrfluen for innsjøørretfiske.

Fluesnøre for fluefiske i en innsjø

En av de mest populære typene fluesnøre som ofte brukes til denne typen fiske er Scientific Anglers Sonar. Dette er fordi den har en synkehastighet på 6 tommer per sekund. Etter at du har kommet nær bunnen, begynner du å strippe linjen tilbake.

Synkende rate

Når det gjelder å velge den beste tørrflua for innsjøørretfiske, trenger du noe som raskt og enkelt kan synke til bunnen av innsjøen. Synkehastigheten til materialet som brukes og utformingen av flua er de to faktorene du bør vurdere.

Hvordan finne ut hva de spiser av?

Å skape en perfekt imitasjon av fiskens fôringsatferd vil bare tiltrekke seg oppmerksomheten. I tillegg til materialet som brukes, skal design og farge på flua også passe med fiskens bevegelser.

Før du begynner å fiske etter innsjøørret, er det viktig at du identifiserer maten de leter etter. Dette vil tillate deg å velge riktig flue som vil tiltrekke dem. Hvis de leter etter egg, bør du ha flere mønstre som imiterer mønstrene som finnes i innsjøens fiskebestander.

Bør jeg bruke hvilken som helst flue når jeg fisker ørret?

Selv om innsjøørret kan bli rammet av ulike typer fluer, er det beste alternativet når det gjelder å fiske etter dem å bruke en streamer. Denne typen fluer kan ofte lande deg med noen av innsjøens største fisker.

Når er det best å fiske ørret?

Selv om innsjøørret kan fanges når som helst, har jeg funnet ut at den beste tiden å fiske dem er om morgenen og etter soloppgang. Jeg har også skrevet en omfattende artikkel om når man skal fluefiske regnbueørret.

EN KASTE TIL ØRET I EN INNJØ

Selv om innsjøørret kan være morsomt å fiske, trenger du en annen type flue for å få mest mulig ut av dem. Siden de er en aggressiv art, må du bruke en streamer for å tiltrekke dem. Denne typen flue kan også hjelpe deg med å fange mer fisk enn du forventet.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items