Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Fluefiske med maurmønstre (oppsett, fluer og mer)

by Kevin Liang 12 Dec 2022

 

Du sliter med å fange fisk i en liten bekk. Av en eller annen grunn ser det ut til at fluene har forsvunnet fra linjen din. Du aner ikke hva du skal gjøre videre, ettersom vannet begynner å bli levende. Plutselig begynner fisken å reise seg og kaste seg ut av vannet. Du kan ikke fange dem raskt nok.

Dette er ofte den avgjørende faktoren i en økt. Hvor ofte fisker vi etter den "gode gamle trofaste" caddis eller mayfly spinner og får ikke mye sjanse? Selv om fisken fortsatt kokte?

En annen plausibel grunn er at du ikke fanget det fisken spiste. Du bør tenke på MATCH THE HATCH. Denne tankegangen kan forbedres betraktelig ved å endre den opp noen ganger i året. Svaret på alle disse spørsmålene er ANT-mønsteret.

HVORFOR ELSKER ØRET MAUR?

En av de mest effektive måtene å fange fisk på er med maurmønster. Jeg tror at mange sportsfiskere overser denne teknikken på grunn av deres oppfatning av at det ikke er det riktige valget av flue. I løpet av de siste par sesongene har jeg fanget flere fisk med maurmønster. Det morsomme er at jeg ved de anledningene klarte å få noen fisk raskt.

De er en av de vanligste matkildene for ørret i de fleste områder. Ok, så de lever ikke i vannet, men de kan ofte bli funnet fallende i eller blåst ut i vannet.

Jeg elsker maurmønsteret når det kommer til å fange ørret, spesielt de mindre som hopper opp av vannet. Jeg synes å sette ut ørret i min lokale bekk er som å jage maur eller bittesmå mygg.

NÅR DU BRUKER MAURMØNSTER

Maurklekking forekommer hele året, og de er ikke arbeidsmaur som tar seg ut for å fly. I stedet er de de spesifikke maurene som sendes ut for å etablere en ny koloni. Årsaken til at disse utsendelsene skjer er ikke helt klar, men de skjer vanligvis rundt senvinteren eller våren.

På grunn av hvordan de ikke kan fly bort, er maurene en enkel matkilde for ørreten. De utvikler et instinkt for å oppsøke disse matvarene og fokusere på dem i stedet for luken. Noen av de vanligste matkildene for ørret inkluderer brukte spinnere, druknede biller og caddis.

Når klekkingene er etablert, bruk et minutt på å inspisere insektet og bind på en størrelse opp eller ned. Hvis den ene svikter, flytt til den andre.

En av de mest effektive måtene å forbedre maurmønsteret på er å endre mytologien til «MATCH THE HATCH». For eksempel, hvis du har slitt med en mayfly eller caddis mesteparten av dagen, vil plutselig bytte til en maur tillate deg å få et raskt og enkelt treff. Dette vil tillate fisken å se endringen og dra nytte av den.

MIN FLYESTANG OPPSETT FOR Å KASTE MAURMØNSTER

Når du bruker tørrfluer til denne teknikken, vil maurmønstre fungere like bra som å bruke en nymfestang. Min foretrukne stang ville være en 8 eller 9 fots klassisk tørrfluestang, men jeg har brukt en enkel Sage Foundation 9 FT – 3WT de siste par årene og har ikke hatt noen problemer med den. Jeg synes Sage Foundation er en flott stang og en som jeg bruker regelmessig.

Lederlengde

Jeg forteller elevene og kundene mine at jeg anbefaler å bruke en leder som de føler seg komfortable med. Det er meningsløst å fiske en leder som er 20 fot lang og sliter med det. Prøv heller å få den driften du trenger og forkort den.

Jeg foretrekker å bruke en 15 til 20 fots leder når jeg fisker på tørketrommelen. Hvis jeg kaster i en tynn del av elven, vil jeg forkorte lederen min opp til 10 fot avhengig av situasjonen. En av de viktigste faktorene jeg tar i betraktning når det gjelder fiske på nært hold, er sniking.

Tippet størrelse

Tippet-størrelsen du bruker bør være 6X eller mindre. Du bør bruke en lett tippet for maurmønstrene da du vil holde flua i riktig retning. Hvis mønstrene driver for stivt, spiser ikke ørreten.

Når du kjemper mot stor fisk, vær oppmerksom på den lettere tippet. De vil ikke bli store av å være dumme, og de vil kjempe mot skitten for å komme i nærheten av tømmerstokker eller haker. Bekjemp dem smart og hold deg unna alt som kan tippe.

TIPS FOR Å STØPE MAURMØNSTER

De tre trinnene til et vellykket tørrfluetak er som følger:

1.fisk et mønster som ligner luken.

2.land mønsteret foran den valgte fisken.

3. la flua drive så naturlig som mulig samtidig som du opprettholder kontakt med flua.

Dessverre er denne metoden ikke alltid mulig hvis du ikke klarer å se flua lande. Når du fisker maurmønstre, er dette hovedfaktoren du må vurdere.

Å se en flue er det første trinnet for å få en god titt på den. Dessverre blir de fleste maurmønstrene ikke fanget etter at regnet allerede har stoppet, og under overskyede forhold er det vanskelig å se maurmønsteret i størrelse 16. Med en sikter kan du enkelt se det mindre størrelse 16-mønsteret.

Du bør begynne med å jobbe banken til nærmeste søm. Dette vil tillate maur å lande hvis de kommer seg ut av trærne. Du kan også fiske områdene der det er bobler og hydrolommer.

En vinkel med vinden som krysser deg er best når det blåser. Denne metoden kan være utfordrende å se mønsteret oppover eller nedover elven. Men med vind fra ryggen kan du fortsatt holde lederen unna vannet.

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å fiske langsommere drivmønstre, er å vente et minutt før du kaster. Dette vil tillate deg å oppdage en stigende fisk. Å gjøre det vil hjelpe deg med å planlegge rollebesetningen og strategien din.

Maurene må bevege seg naturlig for å få de beste resultatene. Når du kaster langsommere driftmønstre, fokuser på tippet og ikke på draget.

HVILKEN STØRRELSE MAURMØNSTER ER BEST

Størrelsen på maurmønstrene kan også variere avhengig av området og omgivelsene. For eksempel, i mitt lokale område, er maurene vanligvis rundt en størrelse 14 til 16. Imidlertid kan de vokse opp til en størrelse 10 på steder der broren min fisker.

Når det gjelder å bære en størrelse opp eller ned maurmønster, er det viktig å bære

FAVORITT MAURMØNSTER

hva du forventer å finne. Dette vil tillate deg å holde basene dekket.

1. Bionic Ant

Et av favorittmønstrene mine som jeg bruker i mine lokale farvann, er en skumbeholder. Denne typen fluer rir høyere i vannet og kan tåle juling. Imidlertid kan det visuelle aspektet av dette mønsteret være utfordrende under dårlige lysforhold.

2. Bionic Ant 2.0

 

Bionic Ant 2.0 er en svært synlig versjon av dette mønsteret. Den kan fiskes i dårlige lysforhold og kan sees på et par miles unna.

3. Snekker Ant

Snekkermauren er en høyere flytende versjon av den flyvende mauren som er ideell for raskt bevegelige farvann.

4. CDC Ant

Et av de mest oversett maurmønstrene er CDC-mauren. De små fibrene til denne flua fungerer som maurhår, og den har en tendens til å synke raskere. Nøkkelen til dette mønsteret er å kle det som om det var en tørrflue.

5. Flygende maur

CDC-mauren er et godt valg når lukemønstrene til de flygende maurene bryter ut. Den kan også brukes til å imitere den omvendte teknikken.

6. Hi-Vis Ant

Hi-Vis Ant er en svært synlig flue som har en myk flytende selpels som dubber over magen og hodet. Denne typen mønster kan knyttes i mindre størrelser uten å miste evnen til å bli sett.

EN ENKEL MAURFLY Å KNYTE

Et enkelt og effektivt maurmønster som fungerer hver gang er nedenfor. Hvis synlighet er et problem, kan en liten siktestolpe brukes som en midlertidig løsning.

SISTE CAST MED EN MAUR

Valget av maurmønstre er svært viktig for å få mest mulig ut av fiskeopplevelsen. Selv om du ikke trenger å like dem for å lykkes, må du ha noen bundet for å få mest mulig ut av tiden din.

Selv om de kanskje ikke ser ut som de mest attraktive fluene, er maurmønstre fortsatt svært effektive når det gjelder å fange fisk.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items