Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hva er en Perdigon Fly?

by Kevin Liang 12 Dec 2022

Perdigon refererer til en type fluefisk som ofte brukes i Wyoming. Når du sier ordet "Perdi" på et sted som Henry's Fork eller et lokalt vannhull, kan du få et ekkelt blikk fra de andre sportsfiskerne. For meg var dette den typen utseende jeg ga.

En ivrig fisker vil snakke om å bruke en tung nymfe i et område som er kjent for sitt enestående tørrfluefiske.

Perdigon-flua er et populært valg blant fluefiskere og purister, og den har fått varierende anmeldelser. De fleste av de negative er rettet mot de som aldri har fisket det før og ikke er sikre på hvor effektivt det er.

I denne artikkelen vil vi snakke om de ulike faktorene som gjør Perdigon Nymph til en effektiv fluefisk.

HVA GJORDE MEG OBSET?

Før jeg begynte å bruke Perdigon-flua, var jeg en tørr-dropper type fisker. Dette var min foretrukne teknikk i lang tid. Men etter at jeg ble introdusert for Perdigon Nymph, ble jeg uvillig til å bruke den.

Under en prøvekonkurranse møtte jeg en ung profesjonell fisker som nylig hadde konkurrert i verdensmesterskapet for ungdom. Vi to var nære venner utenfor vannet, men på dagen måtte vi konkurrere mot hverandre.

Elven jeg fisket var en vannmasse i tørr-dropper-stil som hadde mange virvler og lommer. Jeg klarte å fange fem fisk i løpet av min tid på elva.

Den andre konkurrenten startet økten med å fokusere på det nøyaktige stedet der jeg hadde fisket i forrige runde. Jeg kunne ikke forklare hvorfor han gjorde dette, men etter hvert som økten gikk, begynte jeg å føle meg mer selvsikker med min blanke drift.

Han vant til slutt økten med 10-5 fordel etter å ha brukt samme vann som jeg hadde fisket i forrige runde. Han fanget fisken med en enkelt størrelse 16 Perdigon-flue.

SÅ HVORFOR VAR DETTE SÅ EFFEKTIVT?

Jeg bestemte meg for å bruke en dry-dropper-rigg i stedet for en dry-dropper-rigg fordi det gjorde det vanskelig å fiske de nedre vannsøylene. Perdigon fungerte bra i bunnen av oppløpet, hvor fisken ofte reiste seg og forsynte seg med min dry eller 10′′ dropper. Sammenlignet med de andre teknikkene var Perdigon-flua langt mer effektiv.

Etter økten bestemte jeg meg for å prøve ut denne nye teknikken for å forbedre ferdighetene mine og fange mer fisk.

PERDIGON-HISTORIEN

Spanjolene utviklet først Perdigon-flua som en måte å fange fisk i raskt rennende bekker og elver. Det antas at franskmennene mestret kunsten å fiske denne teknikken. På grunn av sin suksess i Europa, tok Perdigon-flua seg til slutt til USA.

HVA IMITERER EN PERDIGON NYMPH

Perdigon-fluene brukes ofte av profesjonelle fiskere til å fange ulike typer vanninsekter som snegler og ormer. En av de mest effektive egenskapene til dette mønsteret er at det raskt kan flytte til fôringssonen.

Fordelen med å bruke Perdigon-flua er at den kan fiskes mye nærmere vannmassen. Dette gjør at fiskeren kan ha mer kontroll over flua.

Perdigon anses å være et enkelt og effektivt fluedesign som kan brukes til fiske. Dens tungt vektede perle er hovedårsaken til at den kalles Perdigon-flua.

Utformingen av Perdigon-flua gjør at fiskeren kan kaste den som en enkelt flue mens den er i raskt vann. Den skjærer raskt gjennom vannet og kan nå fôringssonen. Et annet imponerende trekk ved dette mønsteret er at det kan fortsette å bevege seg mens det spretter på bunnen.

HVORDAN KNYTTE PERDIGON NYMFEN?

Perdigon er veldig enkel å knyte og kan brukes til fiske med bare noen få materialer. UV-harpiksbelegget gjør den utrolig slitesterk. Fibrene til Coq de Leon har også en tendens til å bryte av etter at et par fisk har spist, men dette påvirker ikke fisket.

En av de mest effektive måtene å holde Perdigon-flua i god stand er å bruke syntetiske fibre. Denne typen materiale har en tendens til å holde seg bedre enn naturlige fibre. Gjennom årene har mange fiskere gått over til å bruke en kombinasjon av syntetiske og naturlige fibre til Perdigon-flua.

Jeg tror at Jig-versjonen er mer effektiv når det gjelder å fange fisk fordi den har færre hengninger på bunnen. Grunnen til at dette er tilfellet er at Perdigon-fluene svømmer med en punkttur opp, noe som gjør at fisken kan hekte seg i den øvre delen av munnen. Det er her den naturlige nymfekroken har en tendens til å trenge gjennom.

En av de viktigste fordelene med å bruke en pilkrok er at den lar fiskeren ha en større størrelse på perlen. Med en vanlig krok kan gapet kun brukes til størrelse 1-2. Med den nye utformingen av kroken kan den slissede vulsten være høyere, noe som gir mer plass på gapsiden.

EN ENKEL PERDIGON Å KNYTE

Enkel SBS

 1.Sett #16 jiggkrok med 3,5 mm wolframperle.

2.Start en trådbase og lag en avsmalning.

3.Knyt inn CDL-hale, halve lengden av kroppen.

4.Knyt inn blitzstrimmel og kroppsfjærpenn.

5. Pakk blitsen frem og fest bak perlen.

6. Pakk fjærpennen frem og surr av.

7.Knyt inn en Fluro krage og pisk finish.

8.UV-harpiks hele fluen og herd.

9. Lag det klassiske svarte merket på fluens øvre hode og kurer igjen.

10. GÅ FISKE!

MINE MEST BRUKTE PERDIGON MØNSTER

Jeg har listet opp mine tre favorittmønstre som er laget med Perdigon-flua. Disse mønstrene finner du også hos Umpqua Fly Fishing.

HVILKE OPPSETT TRENGER DU FOR Å FISKE PERDIGON RIKTIG

En av de viktigste faktorene du må vurdere når det gjelder å fiske Perdigon er teknikken. Stangen og lederen er to av de mest avgjørende komponentene du må ha for å lykkes med å bruke flua.

Stangen du bruker bør være minst 10 fot lang. Hvis du planlegger å bruke en lengre stang, er 11'3 bedre, selv om dette kan være litt tungvint på en mindre elv.

En nymfespesifikk stang er veldig viktig når det gjelder å fange fisk. Spissens følsomhet og hastigheten når blanken kommer seg tilbake er to av de mest avgjørende faktorene som en fisker bør vurdere.

Lederen er laget for å overføre energien som stangen genererer gjennom fluesnøret til lederen, som deretter flyr. En moderne nymfeleder er generelt lengre enn en standardleder, og den har en tynnere rumpeende og avsmalning.

Dette er fordi lederen er designet for å hindre at fluene får for mye drag på vannet. Dessuten lar det fiskeren flikke litt med fluene mens han kaster.

HVORDAN FISKE PERDIGON NYMFEN?

Perdigon fiskes best med en rigg i nymfestil. Denne typen rigg vil tillate fiskeren å fokusere på bunnen og få mest mulig ut av flua. Dessverre vil enkelte fiskearter, som chub og abbor, ikke kunne hekte seg på Perdigon.

Selv om nymfe kan være så komplisert som du vil at det skal være, gjør fagfolk endringer for å forbedre teknikken til det bedre. En av de viktigste faktorene du må huske er å opprettholde kontakten med flua.

EN SISTE DRIFT.

Perdigon er en populær fluefisketeknikk som er relativt enkel å bruke. Den er også veldig effektiv på grunn av dens evne til å fange fisk. En av de viktigste faktorene som en fisker bør vurdere når det gjelder å bruke Perdigon er den koniske kroppen.

Som passiv fluefisker mener jeg at det er viktig for oss å omfavne det nye og bruke det som en fordel. Jeg synes det er dumt å ikke ha denne typen mønster i boksen.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items