Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Komplett guide til fluefiske med Elk Hair Caddis

by Kevin Liang 11 Dec 2022

Elk Hair Caddis er et velkjent tørrfluefiskeverktøy. Jeg vil si at de fleste tørrfluefiskere har en eller annen form for mønster bundet.

Elk Hair Caddis ble et ikonisk fluefiskemønster på 1970-tallet i Yellowstone nasjonalpark. Det er fortsatt et av de mest vellykkede fluefiskemønstrene i området.

En av vennene mine som jeg ofte fisker med, bruker ofte Elk Hair Caddis som sitt mønster. Han pleide å binde den på om morgenen og fiske den hele dagen. Selv om han kan endre det av og til, vil han fortsatt bruke det.

Selv om jeg i utgangspunktet trodde at Caddis bare ville bli brukt til å fange fisk som er innstilt på en spesifikk flue, er sannheten at den kan etterligne et bredt utvalg av insekter.

Vennen min, som jeg ofte fisker med, overfisker meg ofte. Han gjør det av to grunner: For det første er han en stor fisker, og for det andre er Elk Hair Caddis en dødelig tørrflue.

HVORFOR ER ELG HÅR CADDISEN FLOTT

Måten flua er bundet på er også en av grunnene til at den er så effektiv. Det har ikke mye for seg.

Den første grunnen til at Elk Hair Caddis er så populær er at den er hul. Dens evne til å sitte på vannfilmen gir den et naturlig utseende. Et annet populært fluefiskemønster for voksne er Stonefly eller Caddis.

De andre designfunksjonene til Elk Hair Caddis er også veldig effektive. Dens palmered hackle er en flott utløser i raskt vann. Vingekassen kan bli litt våt, noe som kan få mønsteret til å se ut som om det er en "druknet" flue. Men i langsommere løp er dette ofte det beste valget.

Den andre flotte tingen med Elk Hair Caddis er at den kan fiskes som en tørr dropperrigg. Denne metoden er veldig populær i mine lokale farvann. Ved å bruke en størrelse 16 tørr kan du støpe den uten problemer og holde en 2,5 mm perle.

En av de største problemene jeg har med Elk Hair Caddis er at jeg sliter med å se den i dårlig lys. Dette er på grunn av mitt dårlige syn. En av måtene jeg kan løse dette problemet på er ved å knytte en liten siktestolpe rundt flua.

LITT HISTORIE PÅ ELG HÅR CADDIS

Elk Hair Caddis, designet og bundet av Al Troth, var opprinnelig ment å være en caddis-fremvekst. Etter å ha brukt Elk Hair ble det imidlertid en tørrflue.

I utgangspunktet ble Elk Hair Caddis bare brukt av noen få sportsfiskere. Det var ikke før Al begynte å selge den i en fluebutikk i vestlige Yellowstone at den fanget. Butikken, som heter Bud Lilly's Fly Shop, ble raskt kjent for sine kvalitetsprodukter.

Selv om det var rikelig med konkurranse på det området, ble Elk Hair Caddis raskt en stift i mange bokser. Det var også veldig populært i vestlige farvann.

Opprinnelig var Elk Hair Caddis ment å brukes som en fremvoksende caddis. Men på grunn av tilstanden når den er våt, kan den fortsatt brukes. Den kan også brukes til andre fluearter som steinflue og den voksne grønne Caddis.

Elk Hair Caddis er en enkelt tørrflue som er veldig effektiv når den fiskes. Det er bare noen få andre lignende mønstre som kan imitere utseendet og ytelsen.

HVILKEN FISK FÅR EN ELGHÅR CADDIS?

Tidligere ble de fleste mønstre bundet med laks eller ørret i tankene. Men etter hvert som sporten har vokst, har andre arter begynt å bli mer populære. Så lenge du kan etterligne det fisken spiser, kan du fortsatt bruke flue.

Elk Hair Caddis har blitt brukt til å fange forskjellige fiskearter. Noen av disse inkluderer bluegill, ørret, largemouth bass og saltvannsmulte.

For meg fungerer Elk Hair Caddis utrolig bra når den brukes til å fange smågulfisk. Jeg bruker vanligvis størrelse 14 eller 12 for å knytte mønsteret. Jeg bruker også en skøyteflue på overflaten for å gi flotte resultater.

HVORDAN SETTE OPP EN ELK HAIR CADDIS

Elk Hair Caddis kan fiskes som tørrflue. Avhengig av stilen din, vil du kanskje bruke en 7-14 eller 8 fots stang. Hvis du fisker med en kortere stang, for eksempel en stokk eller et glass, er en dobbel konisk flytesnøre ideell.

Ideelt sett vil du bruke en lang leder så lenge du kan håndtere det. Men hvis du fisker med en kortere stang, er en tippet på minst 3 til 5 fot ideelt.

Hvis du bruker en dry-dropper-rigg, er en kortere leder ideell så lenge du kan unngå å bli dratt. Dette gjelder spesielt i lommevann hvor du kan komme nær fisken.

Jeg bruker vanligvis en tippet på rundt 5X for vannet mitt. Men hvis jeg trenger å gå ned til en 6X, ville jeg gjort det. Tippet-valget ditt vil også avhenge av hvilken type fisk du målretter mot.

HVA REPRESENTERER ELG HÅR CADDIS

Elk Hair Caddis var opprinnelig knyttet til Green Caddis. Den kan også forveksles med en terrestrisk eller steinflue.

Størrelsen på Elk Hair Caddis kan også brukes til å imitere ulike insekter og edderkopper som nettopp har falt i vannet.

ELK HAIR CADDIS FAVORITT STØRRELSE OG FARGE

Størrelsen på Elk Hair Caddis kan variere avhengig av hvilken type fiske du driver med. For eksempel har mindre fluer en tendens til å bli vasket bort i raskt vann.

Jeg elsker størrelse 16 Elk Hair Caddis fordi den er allsidig og egnet for forskjellige vannforhold.

HVOR KJØPES ELK HAIR CADDIS

Hvis du ikke er bundet til dine egne fluer, er Elk Hair Caddis fra Umpqua et godt valg. CDC-undervingen tilfører litt bugginess til designet.

HVORDAN KNYTE ELG HÅR CADDIS

Elk Hair Caddis er et mønster som er enkelt å knyte. Det krever hackle og Elk Hair av god kvalitet for å yte bra.

Materialer

Den gratis PDF-versjonen av dette mønsteret er tilgjengelig nedenfor. Du kan laste den ned ved å klikke på bildet. Den vil deretter legge seg på siden av bindeapparatet ditt og bruke det mens du binder.

Elk Hair Caddis i størrelse 14 til 18 er ideell for de fleste situasjoner. Jeg anbefaler å bruke mørkere vinger og mørk dubbing.

Bruksanvisning

1. Fest kroken i skrustikken, vikle den jevne trådbunnen, ender ved krokbøyen.

2.Knyt inn fin tråd

3. Dub kroppen fremover, slik at det er nok plass til at vingen kan bindes inn.

4.Knyt inn hacklet, tykk side først og konkav, vendt bort.

5. Pakk hacklet bakover.

6.Knyt av hacklet med ståltråd og pakk det forover. Fest med tråd.

7.Knyt i Elk Hair, og sørg for at håret holder seg på toppen av krokskaftet.

8.Knyt lite hode og pisk finish.

Etter at du har bundet elghårene, kjør tråden gjennom elghårstubbene til skaftet. Dette vil sikre den.

ETT SISTE GITT MED ELG HÅR CADDIS

Elk Hair Caddis er et allsidig og effektivt mønster som kan brukes av både nybegynnere og erfarne sportsfiskere. Det har fortjent min plass blant de ti tørreste mønstrene i verden.

Det anbefales å lære å binde Elk Hair Caddis før du begynner å fiske den. Å gjøre det vil tillate deg å nyte gleden av å lande fisk på den.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items