Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hvordan vi vokter bekkerøye

by Kevin Liang 13 Dec 2022

  Bekkeørret er medlem av laksefamilien; den omtales ofte som en ørret, men det er faktisk en laks. Medlemmer er arktisk laks, innsjø og okseørret, og Dolly Varden. Denne fisken er hjemmehørende i bekker og innsjøer og kan finnes så langt nord som Canada, så langt vest som østlige Iowa, og så langt sør som Georgia i Great Lakes-regionen så langt nord som Hudson Bay. Bekkeørret varierer i farge fra marmorgrønn til brun med røde flekker og blå glorier. Forkanten av finnene er hvit og buken er rød.

Bekkeørreten har en relativt kort levetid, og overlever sjelden mer enn fire til fem år. Kostholdet inkluderer frosker, krepsdyr og små sjøpattedyr som voles, insekter og ormer. Bekkerøye er foretrukket byttedyr for sjugilsålen, og de er også byttet på av mange sjøfugler. Bekkeørret foretrekker relativt kaldt, rent vann og er svært følsom for forurensning. Selv om de fleste bekkerøye er ferskvannsfisk, vil noen faktisk svømme til sjøen for å leve en stund før de vender tilbake til elven for å gyte. Bekkeørret gyter vanligvis på sensommeren eller tidlig på høsten, når den vandrer og hunnene danner en fordypning i elvebunnen med halene. Dette kalles en redd. når hunnen plasserer eggene sine i rødt, vil flere hanner befrukte eggene, og deretter dekker hunnen dem med grus ved å bruke halen igjen. en 29 tommers bekkerøye ble fanget i Manitoba, Canada i 2006, men vekten ble ikke registrert og deres korte levetid tilsier at de ikke kan vokse til en veldig stor størrelse.

Det tar omtrent 100 dager før eggene klekkes. Temperaturkravene er relativt strenge, med normal inkubasjon ved 6-7°C.

Mange sportsfiskere er kontroversielle om når de skal flyfiske bekkerøye, noen tror på fiske før gytingen og noen tror på fiske etter gytingen, jeg personlig foretrekker etter gytingen slik at hunnene kan klekke flere unger.

Før gytingen vil hunnene forberede seg på gytingen og gå for å mate så mye som mulig, i motsetning til denne tiden da det er lettere å fluefiske etter bekkerøye.

 

 

Når i Montana?

Bekkeørret ble først introdusert til området på 1800-tallet. De har siden kommet seg inn i det kjøligere overvannet.

Red gyter hvert år fra september til oktober. Når eggene er lagt, vil de bli befruktet og til slutt dukke opp rundt februar. Ungene vil da holde seg ute av syne til de er store nok til å mate.

Når i Colorado?

Gyteperioden for Brookies i Colorado ligner den for ørreten. Den ideelle tiden for å fange disse fiskene er slutten av september til begynnelsen av oktober.

Bladene på trærne begynner å endre seg til gyllent rav når årstidene blir kaldere. Dette er tiden på året da bass- og storbuefiske mest sannsynlig vil være vellykket.

Når i Wyoming?

I mitt sinn er Wyoming et bortskjemt sted for valg når det gjelder fiske. Det er så mange forskjellige arter å velge mellom, og fisken kan få lov til å gyte i fred med overfloden.

Når i Michigan?

 I Michigan begynner gyteperioden for Brookies i oktober til november. Temperaturen må kjøles ned for at fisken skal begynne å utvikle kroppen sin. Høner vil begynne å dukke opp røde med halen. Hannfisk vil da bli med på et senere tidspunkt.

 

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items