Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hvilket utstyr som trengs for fluefiske etter sockeye laks Mai til august er den tiden av året da det er mye sockeye laks og sommeren er sesong for fluefiske. Så når fluefisker vi sockeye laks? Hvilket utstyr bør vi klargjøre? Al

by Kevin Liang 19 Dec 2022

 

Mai til august er tiden på året da det er mye sockeye laks og sommeren er sesongen for fluefiske. Så når flyfisker vi sockeye laks? Hvilket utstyr bør vi klargjøre?

Selv om sockeye laks ikke er hovedkategorien for fluefiske, er fluefiske etter sockeye laks morsommere på grunn av deres høye energinivå og hele prosessen er morsommere når du fanger sockeye laks.

Fluefiske er en hobby og en preferanse, så hva bør vi gjøre for å forberede fluefiske etter sockeye laks for bedre å oppleve moroa med fluefiske?

 

1.Utvalg av fluefiskeplasser

Sockeye laks kan finnes i alle de fem store innsjøene, som er de fem største fiskevannene i USA.

  • Angle Lake, Washington
  • Lake Chelan, Washington
  • Steder i Colorado (PDF med over 30 steder)
  • Lake Pleasant, Washington
  • Lake Coeur d'Alene, Idaho
  • Lucky Peak Reservoir, Idaho

Sockeye laks finnes i alle disse store innsjøene, så vel som i Montanas Tobacco River.

2. Valg av fluefisketid

Selv om mai-august er sesongen for sockeye laks, foretrekker jeg personlig å fluefiske august til september når vandringsruten til sockeye laksen så vidt begynner. Sockeye laks begynner å bevege seg oppover elva i august og de fleste vil begynne å gå inn i elva i september. Migrasjonen deres vil vare i omtrent åtte uker. I løpet av denne tiden vil de samles i stort antall. Den beste tiden å flyfiske etter sockeye laks er slutten av september.

Du kan finne dem nær det grunne av migrerende elver på grunn av den unike drop-off-plattformen fra grunne til dypere vann. Sockeye laks tilbringer mesteparten av tiden sin i reservoarer og store innsjøer, hvor de lever av plankton og noen ganger av vannlevende insekter.

For lokkevalg kan du også observere fargen på insekter på grunna der sockeye laks samles og velge lokke i henhold til størrelsen og fargen på insektene.

 

Når de går oppstrøms for å gyte, har de en tendens til å dvele og hvile i noen av de langsommere strømmene. Hvis du kan finne slike vann, kan du finne svært store mengder sockeye laks i slike vann og deretter ikke se en annen samling av slik fisk på mer enn 2 mil.

Når de migrerer, har de en tendens til å livnære seg på mange fargerike insekter. Derfor er det å følge nøye med på insekter og ungene deres en annen sikker måte å oppdage denne fisken på.

Den beste måten å observere insekter på er å se hvor fuglene flyr ned for å fange disse fargerike insektene. Hvis dette skjer, kan du gå til det stedet og kaste snøret, trolling med fargesterke simulerte insekt-agn.

  1. Utvalg av stenger for sockeye laksefiske

Basert på tidligere erfaring, en gang fluefiske etter sockeye laks, øker de desperat båndene og er fortsatt veldig sterke, så en pålitelig fluefiskestang, tuning line og fluesnelle er nødvendig. En erfaren sockeye laksefisker vil velge en stang på 9 fot, 7 til 9 pund.

  1. Fluefiske etter sockeye laks sluk

Erfarne sportsfiskere velger for det meste tradisjonelle wakame-sluk av steinfluer, fasanhaler, San Juan-ormer og egg

 Mens fluefiske etter sockeye laks ligner på fluefiske etter regnbueørret, er det ikke helt det samme, siden sockeye laks er relativt mer sjenert. En erfaren sockeye-laksefluefisker vil observere terrenget og se etter et område hvor strømmen sakte går over i dypere vann.

Pass på å unngå områder med komplekse strømmer som bakevjer, understrømmer, virvler osv., som har en tendens til å forårsake mange falske tilkoblinger. Derfor vil du se etter et område som er egnet for relativt flatt vann, slik at fluefiskehandlingen kan artikuleres når sockeye-laksen er fanget.

 

  1. Avsluttende kommentarer

 Nøkkelen til fluefiske etter sockeye laks er tålmodighet, og å lære å lande og holde sluk akkurat innenfor fiskeområdet er viktig. Det som fungerer i dag for denne arten fungerer kanskje ikke i morgen eller på et annet fluefiskested. Når du har knekt koden for å håndtere sockeye laks, vil du kunne glede deg over fluefiske etter sockeye laks.

 

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items