Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Den komplette guiden til fluefiske etter ørret

by Kevin Liang 12 Dec 2022

I løpet av ti år har jeg reist over hele landet og fisket etter ørret. Mens jeg har fisket i forskjellige områder, prøver jeg alltid å ta med meg fluestanga når jeg er i jakten på å fange disse fiskene. Ørret er utrolig spenstig og vakker, og de kan finnes i alle regioner i landet.

TRINN FOR Å FANGE ØRET MED FLUESTEGE

Det er flere trinn du må følge for å lykkes med å lande en ørret på en fluestang. Ved å fokusere på disse trinnene kan du enkelt lande vakker fisk.

1.Før du begynner å fiske er det viktig at du velger riktig utstyr. I tillegg til en middels vekt fluestang, trenger du også en matchende snelle, en tørr og våt flue og en flytesnøre.

2. Etter at du har riktig utstyr, fokuser på å finne områder som har ørret. Ørret finnes i alle regioner i landet, og du kan finne de beste stedene ved å gå til vilt- og fiskeavdelingens nettsider.

3. Etter å ha nådd målet ditt, er det på tide å lete etter den gjemme ørreten i vannet. Det er mange områder du kan finne som er ideelle for fiske, for eksempel bassenger, sømmer og rifler.

4.Når du velger de riktige fluene, er det viktig å finne ut hva ørreten spiser. Dette kan gjøres ved å sjekke steinene, se etter agn i vannet eller fange insekter.

5.En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder fiske etter ørret er kvaliteten på kasteteknikken. Hvis du ikke klarer å sette et godt kast på vannet, vil du sannsynligvis ikke kunne lande mange fisk.

6. Etter å ha kastet og drevet flua, er det viktig at du holder flua på rett linje. Dette vil tillate deg å lande fisken. Mange fluefiskere klarer dessverre ikke å presentere flua på en naturlig måte.

VALG AV FLUEFISKEREDSKAP FOR ØRET

Hvis du noen gang har vært fluefisker, vet du at riktig utstyr er nødvendig for å lande ørret. Selv om disse fiskene i størrelse og kraft ligner andre ørretarter, må du fortsatt ha riktig utstyr for å lande dem.

Fluestang

Det finnes ingen perfekt fluestang for ørret. Hvilken type stang du bruker til fluefiske etter denne arten vil variere avhengig av hvor du befinner deg og hvordan du fisker. For eksempel, hvis du først og fremst er fokusert på fiske i mindre elver og fjellbekker, trenger du en middels hastighet stang med et vektområde på 3 til 8 pund.

Hvis du fisker i mellomstore elver, er en 4- eller 5-vekter hurtiggående stang ideell. Denne typen stang kan brukes til tørrfluer og høystokknymfer. Dessuten vil den ekstra lengden tillate deg å kaste lange kast med denne stangen. Selv om det ikke er en massiv stang, vil dette allsidige verktøyet gjøre seg godt i både større og mindre vannmasser.

Hvis du planlegger å fiske etter store innsjøer og elver, er en 5- eller 6-vekter stang ideell. Dette er lange og kraftige stenger som lar deg kaste og bekjempe enhver ørret du kommer over. Disse typer stenger er også gode for å håndtere tørrfluer, nymfer og streamermønstre.

Tsjekkisk nymfe er en type fluefiske som innebærer bruk av spesielle stenger. Disse er vanligvis 2 til 3-vektige stenger som er omtrent 10 til 12 fot lange. Disse er ideelle for fiske i mindre vannmasser og er ultrafølsomme. Disse stengene lar deg få det beste ut av nymfen din ved å kaste den dypt.

Fluefiskesnelle

Når du velger en fluefiskesnelle for ørret, sørg for at den stemmer overens med stangens vekt. For eksempel, hvis du bruker en 4-vektsstang, sørg for at hjulene er riktig vektet. Å ha den riktige balansen vil tillate at hele oppsettet ditt føles mer balansert.

Et slitesterkt og fullt forseglet dragsystem og en overdimensjonert arbor er noen av funksjonene som vil gi deg trygghet når det kommer til fiske etter ørret.

Fly Line

Avhengig av hvilken type fiske du driver med, kan fluesnøret ditt være litt annerledes. Hvis du for eksempel planlegger å bruke tørrfluer, kan det være lurt å bruke en flytende line i stedet for en tradisjonell. Dessuten, hvis du fisker vann som er under 15 fot dypt, kan en flytende line være ideell.

En synkespiss er også nyttig hvis du fisker i store elver eller stille vann. Når det gjelder å bruke serpentiner til ørret, må du sørge for at du kaster dem dypt nok.

Når det gjelder å velge en fluesnøre for ørret, sørg for at den stemmer overens med stangens vekt. For meg foretrekker jeg å bruke en fluesnøre som er ett kilo tyngre enn stangen og snellen.

Leder og Tippet

Når det gjelder fiske etter ørret er tippet og leder viktig. Selv om brunørret er kjent for å være veldig tolerant mot fluer, kan de likevel være litt uforutsigbare. Å ha riktig størrelse og tippet vil tillate deg å lande fluene du planlegger å bruke.

For nymfefiske er en 3 eller 4x 9 fots leder ideell. Hvis du foretrekker å holde linjen mer skjult, kan du bruke en 7-fots leder med tippetfeste.

Hvis du planlegger å bruke tørrfluer, er en 3x-7-fots leder med en tippet på 4x eller 5x ideell for ørret.

Hvis du planlegger å bruke en kombinasjon av disse to lederne, sørg for at du bruker en 0x og en 3x leder. Siden du ikke vil ha en av de store ørretene til å bryte snøret og ødelegge sjansene dine for å lande et trofé, bør du bruke en 3x leder.

FAVORITTFLUE TIL ØRET

Selv om ørretfluer vanligvis er basert i et lands region, er det et par mønstre som vil fungere bra uansett hvor du fisker.

     

Woolly Bugger er en av de beste fluene for ørret. På grunn av hvor effektivt det er, var det under vurdering av myndighetspersoner å bli forbudt. Heldigvis lar myndighetene oss fortsatt bruke denne flua. Denne flua er en streamer som er designet for å representere ulike typer fisk, som igler, agnfisk og sjøkreps. Den kan brukes enten døddrift eller sving.

Hvis du planlegger å fiske tidlig på sesongen, kan det være lurt å bruke en fasanhale for å målrette mot blåvingede olivenfluer. Du kan se hva som spiser rundt steiner og tømmerstokker, og en fasanhalenymfe vil mest sannsynlig se nær nok til det du leter etter. Denne flua vil lande deg i fisken.

Et av de vanligste mønstrene du bør ha i sekken er krepsen, ettersom mange bekker i Midtvesten er fylt med denne typen fisk. Ørret vil spise sjøkreps, og uten dem vil du ikke kunne fange mange fisk. Du kan sprette disse rundt bunnen og vente til de faller ned i vannsøylen ved hjelp av et dropshot.

Hvis du ikke er sikker på hva som spiser rundt overflaten, men du fortsatt planlegger å fiske etter ørret, kan det være lurt å bruke en Elk Hair Caddis. Dette er flotte søkefluer som imiterer et par tørrfluemønstre.

Hvis du er en fan av tørrfluefiske, er Chubby Chernobyl et godt valg. Denne flua kastes vanligvis i det slappe vannet nær bredden og vil mest sannsynlig bli truffet av en stor fisk.

Et av de beste mønstrene du kan bruke for å søke er Hare's Ear Nymph. Denne fluen er en flue som ser ut som en buggy som er designet for å tiltrekke seg fisk. Den kan holde seg i vann som beveger seg raskt og kan lokke dem til å spise. For å få mest mulig ut av denne flua, bør du være tålmodig og holde fokus på å få fisken til å bite.

HVORDAN JEG LIKER Å STILLE OPP FLUESTENGEN FOR ØRET

Selv om det er et par unike elementer jeg legger til oppsettet mitt for ørretfiske, holder jeg meg hovedsakelig til de samme metodene.

Fluestang

Jeg foretrekker å flyte mellom å bruke en mellomstor hurtiggående stang som er 8'6" lang. Fisker jeg etter større fisk, bruker jeg vanligvis en 5-vektsstang. Med dette kan jeg gjøre lange kast og ha kraft til å målrette større fisk.

Jeg bruker vanligvis en middels stor stang med moderat handling som er designet for å håndtere små bekker. Jeg har også en Euro Nymphing Rod som jeg pleier å ha med meg når jeg sikter på vanskelig å fange fisk. Denne stangen, som er omtrent 11 fot lang, gir meg den beste sjansen til å lande disse kresne ørretene i sterkt pressede områder.

Fluesnelle

Jeg har flere forskjellige typer fluesneller som passer til mine forskjellige stangoppsett. Disse er alle satt opp for å fiske ørret. Jeg har også et par ekstra spoler som har forskjellige linjer for forskjellige vannforhold.

Fly Line

Mesteparten av mitt fluefiske for ørret er gjort med vekten fremover flytesnøre. Jeg foretrekker å støpe denne linjen fordi den er den enkleste å bruke. Men når jeg fisker store vannmasser, bruker jeg vanligvis en synkespiss. Dette lar meg kaste fluene mine dypere.

Jeg foretrekker å bruke en tyngre fluesnøre enn den jeg bruker til stang og snelle. For mitt oppsett vil jeg bruke en 4-vektsline, mens jeg vil bruke en 5-vektsline. Dette lar meg føle meg mer komfortabel med oppsettet mitt.

Leder

Når jeg fisker med nymfer, foretrekker jeg å bruke taper ledere. Jeg tror at denne typen ledere er mer effektive enn å bruke tippet. Når jeg fisker med en streamer, bruker jeg vanligvis en ikke-avsmalnende leder som er omtrent 7 fot lang. Disse er tunge og knyter seg ikke sammen når jeg kaster lange kast.

Når jeg fisker tørrfluer, bruker jeg vanligvis en 3x eller 4x ikke-avsmalnende leder og et par fot av enten en 4x eller 5x tippet. Avhengig av hvilken type vann jeg fisker, vil jeg vanligvis gå mindre eller større. Jeg foretrekker å bruke en kirurgknute når jeg fester lederen til tippet.

Fluer

Når jeg ikke fisker med fluestang, bruker jeg vanligvis tiden på å fiske med en streamer. Dette er min første kjærlighet, og jeg elsker forventningen til å se en fisk ta en flue. Noen av favorittmønstrene mine som jeg bruker er Woolly Buggers og krepsemønstrene.

Jeg er en stor fan av de produktive mønstrene som er kjent for å bli produsert ved hjelp av pressede nymfer. Noen av favorittmønstrene mine som ofte brukes er Stonefly-nymfene og Elk Hair Caddis. Hvis jeg fisker tørrfluer, prøver jeg å matche luken ved hjelp av disse mønstrene. Men hvis jeg ikke finner en god match, bruker jeg vanligvis Parachute Adams eller Chubby Chernobyl.

HVILKE TILLEGGSUTSTYR ER FIN Å HA NÅR DU FISKER ETTER ØRRET

Foruten stang, snøre og fluer, trenger du også annet tilbehør når det gjelder fiske etter ørret.

Polariserte solbriller

En av de mest essensielle delene av utstyret som en ivrig fisker bør ha er et par polariserte solbriller. Disse er ikke bare gode for å holde styr på fisken du målretter mot, men de gir også en bedre ide om strukturen du fisker i.

Nett

En av de viktigste delene av utstyret som en ivrig fisker bør ha er et garn. Dette er fordi, uten denne typen utstyr, vil du mest sannsynlig ikke være i stand til å håndtere fisken du prøver å fange ordentlig.

Pinsett

Et annet viktig utstyr som en ivrig fisker bør ha, er en tang. Dette er fordi, uten denne typen verktøy, vil du mest sannsynlig ikke være i stand til å fjerne kroken ordentlig fra munnen til en ørret.

Vadebukser og vadestøvler

Når det gjelder fiske etter ørret, må du ha riktig utstyr for å komme i vannet og kaste etter disse fiskene. Å ha det riktige paret med vadestøvler og vadere vil tillate deg å komme i vannet og kaste etter disse fiskene.

HVOR FINNER DU ØRET

Selv om ørret kan leve i både stille og bevegelig vann, er det forskjellige teknikker som kan brukes for å fange dem.

Fiske etter ørret i bevegelig vann

 

Ørret gyter ofte i bekker og elver, noe som gir rikelig mulighet for sportsfiskere til å lande disse fiskene. Å vite hvordan du leser vannet vil tillate deg å lande disse fiskene.

Fisk etter ørret i bassenger

Når du fisker etter ørret, vil du mest sannsynlig finne dem gjemt i bassengene. De vil enten være foran eller bak bassengene for å vente på maten. Hvis temperaturen blir varm i løpet av dagen, vil disse fiskene flytte til den dypeste delen av bassenget for å kjøle seg ned.

Å kaste forfra eller bakfra mens du fisker et basseng er også en god måte å få en naturlig drift. Denne metoden krever at du lar fluen din drive ned i vannet til den når bunnen. Hvis du kaster en nymfe eller streamer, la den synke ned i vannsøylen og la den bli dyp.

Når du kaster en flue, la den drive over kroppen din til den når bunnen. Deretter flytter du den litt på husken og lar den bevege seg rundt. For nymfer og serpentiner kan du bruke et par harde strimler nær kroppen for å tiltrekke fisken. Sørg for at fluen din leder an og alt ser naturlig ut.

Fiske etter ørret i lommer

Du vil mest sannsynlig finne ørret i lommer, som er områder med slakk vann bak tømmerstokker eller steiner. Selv om det vanligvis bare er et par fisk i disse områdene, vil de være produktive fordi de fleste sportsfiskere ikke gidder å fiske dem.

Sørg for at du er i nærheten av området der du fisker. Hvis du ikke gjør det, vil linjen sannsynligvis bli trukket i forskjellige retninger, og driften vil se unaturlig ut. For å unngå dette, sett opp nær lommen og kast et par meter oppstrøms. Små og mellomstore fluer er ideelle for denne typen fiske.

Når du kaster en flue, løft stangspissen mens du trekker den inn i lommen. Dette lar deg raskt lande fisken.

Fiske etter ørret under kuttebanker

Et av de beste stedene for sportsfiskere å lande ørret er i kuttede bredder. Disse er vanligvis dypere enn du forventer, og de er ofte vanskelige å få tilgang til. For å få fisken til å bite, kan du prøve å kaste en flue med grunt bevegelse med armen for å få den opp og under kuttbredden.

Fiske etter ørret i sømmer og løp

Du må også se etter ørret i sømmene. Dette er delene av vann som har hvitt skum inni, som representerer mat. For å holde så mye fluesnøre som mulig i disse områdene, må du stikke deg høyt ned langs sømmen. Støp inn i disse områdene eller rett langs sømmen.

Fiske etter ørret i stille vann

Fiskemetoden for ørret i stille vann er ganske enkel. Du vil mest sannsynlig bruke tørrfluer eller nymfer mesteparten av tiden din.

Finn struktur

Ørret er kjent for å være svært følsom for miljøet, så de vil gjemme seg på steder som ikke er ideelle for fiske. Dette er grunnen til at du må finne strukturer som er laget av stein eller falt tømmerstokker. Bruk mye tid rundt disse områdene for å lokalisere fisken.

Se etter Rises

I stille vann er det ofte hurtiggående luker. For å finne fisken som spiser et insekt, fokuser på enhver stigning du kan se. Prøv også å matche tørrfluen du bruker til oppgangen. Siden fisken vil beite oftere i samme område, kan utkasting til stigningen du så, føre til en ny streik.

NÅR ER DEN BESTE TIDEN Å FLYFISKE ETTER ØRET

Ørret er kjent for å være utrolig produktiv gjennom hele året, noe som gjør dem til en unik art. Selv om det er visse tider når de vil være mer produktive, har du en sjanse ved enhver mulighet.

Tid på året

Størstedelen av gytingen til ørreten skjer om høsten. Hvis du fisker i områder hvor det er ulovlig å målrette mot disse fiskene, bør du sjekke lokale forskrifter. Våren og tidlig høst er kjent for å være utrolig produktive, da disse fiskene enten vil bli matet etter en lang vinter, eller de vil fete opp til sommeren. Om sommeren kan du forvente å se dem om morgenen og kvelden.

Fisk foretrekker å mate i vann mellom 60 og 65 grader.

Tid på dagen

Morgener og kvelder er kjent for å være produktive tider for brunørret, da den vil beite i disse tidene. Når insekter klekkes, vil fisken vite at det er på tide å mate. Den produktive perioden er fra begynnelsen og slutten av dagen.

ULIKE FLUEFISKE TEKNIKK FOR FANGST AV ØRET

Det finnes en rekke måter å fange ørret på, og tørrfluer, nymfer og serpentiner er noen av de mest populære valgene.

Fiske etter ørret med tørrfluer

Ved bruk av tørrfluer bør du se etter oppganger som er synlige om morgenen og kvelden. Dette er ofte områdene hvor fisken leter etter mat. Hvis du bruker en 7 til 9 fots leder, kan du bruke en tippet festet til den.

Fiske etter ørret med nymfer

Før en klekking er nymfemønstre ofte produktive. For å få mest mulig ut av tiden din med nymfer, bør du bruke en 9- eller 8-fots konisk 3x-leder. Du bør også begrense mengden fluesnøre du bruker i vannet.

Fiske etter ørret med streamers

Når du bruker en streamer, bør du støpe over dype deler av vannsøylen. Du kan også fiske fluene på husken. Du kan tilbringe litt tid i bassenger og dypt vann ved å kaste oppstrøms.

TIPS FOR Å FANGE ØRET MED FLUE

Selv om det kan være utfordrende å lære å fiske etter ørret, er det fortsatt noen få triks du kan bruke for å forbedre sjansene for å lykkes.

Hva skjer hvis fisken ikke stiger?

Hvis fisken ikke stiger, bør du fokusere på våte fluer. Disse finnes vanligvis under overflaten og kan brukes i områder hvor fisken leter etter mat. Du kan også lære hvordan du setter opp en grunnleggende nymferigg.

Hvis du ikke vet hva du skal bruke når du besøker en vannmasse som ser lovende ut, kan du prøve å søke etter mønstre som Woolly Buggers, Royal Wulffs og Pheasant Tail Nymphs. Fiskesporten er full av prøving og feiling.

KAMP, NETTING OG HÅNDTERING AV ØRET

Når du har kroket fisken din, har arbeidet akkurat begynt.

Kamp mot ørret

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å bekjempe ørret er hvor raskt du kan få fisken i garnet. Siden de fleste ørret er rundt fire pund, vil du ikke ha en stor kamp på hendene. Hvis du kan få et par minutter med action, har du kanskje en sjanse til å lande fisken.

Håndtering av ørret

 

Før du håndterer en ørret, sørg for at du fukter hendene grundig. Dette vil tillate deg å fjerne det beskyttende slimet som er på hendene dine. Etter å ha holdt fisken i garnet i et par sekunder, ta et raskt bilde av den, og slipp den tilbake i vannet.

SISTE KAST FOR ØRET

Selv om ørret vanligvis er tilgjengelig for alle i USA, vil de fortsatt gi deg alt i en kamp. Hvis du planlegger å fiske etter dem, ta deg tid til å lære hvordan du fanger dem. I tillegg til å ha ferdighetene til å bekjempe dem, bør du også ha det nødvendige utstyret for å få mest mulig ut av tiden din.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items