Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hvilket utstyr skal brukes til fluefiske etter gjedde

by Kevin Liang 13 Dec 2022

 

Fluefiske er en glede og en utfordring. For den modige fluefiskeren er det hyggelig å finne en utfordrende fisk å fluefiske etter og nyte den prosessen.

 Sammenlignet med annen tradisjonell fisk står gjedda hardere imot og den vil slå hardt med et stort sprut. For gjedde kan kravene til utstyr være enda høyere.

De fleste fluefiskere foretrekker en størrelse 10 stang fordi denne modellen er bedre egnet til å kaste store vindbestandige fluer og driv. Vanlig stanglengde er 9 fot, men velger du en litt lengre fluestang kan du kontrollere snøret bedre.

  Fluefiske etter gjedde føles som en berg-og-dal-bane-tur, det ene øyeblikket er du avslappet og fascinert av rytmen til oppstilte kast og slag, i neste øyeblikk eksploderer du i et vanvittig angrep. Derfor vil neste avsnitt diskutere den beste fluefiskestangstørrelsen for gjeddefiske, når man skal bruke en spesifikk fluefiskestang for gjedde

   

  Gjedde kan nå en maksimal vekt på 40 pund, men det er sjelden å fange en gjedde over 20 pund i de fleste innsjøer. Så vi må velge stang i henhold til målfisken.

Fluer på 3 til 6 tommer lange anbefales for gjeddefiske og krever det beste utstyret for gjedde, ellers kan du miste dem så snart de biter fluene dine. Fluestangen er valgt for den typen fluer som kan kaste tunge fluer samtidig som de er i stand til å kjempe hardt mot gjedde.

8 vektstenger

 De fleste fluefiske gjeddeentusiaster anser 8 vektstenger som de minste stengene som finnes. Erfarne fluefiskere foretrekker en 10 vektstang. Så vi må ta et skikkelig valg av stang før hver fluefisketur

  Den tyngste gjedda på 46 pund ble fanget i Great Sacandaga Lake i 1940. Den 8-vektere stangen kan gjøre både topp og bunn, og kan enkelt brukes til å fange store og små fisker. Den kan kaste poppers, små streamers, og flytende liner, og til og med hjelpe deg med å fange fisk på grunt vann. Og fordi du er lettere enn de andre alternativene for gjeddefluefiske, kan du fiske hele dagen uten å bekymre deg for tretthet eller jobbe med en ubalansert stang.

9 vektstenger

Skal du fluefiske på stranda, anbefales det å bruke en 9 vektstang, som ikke bare egner seg til fluefiske etter gjedde, men også for uer, marihøne, små rokker, snook, unge tarpon og bonefish.

9 vektstenger og 8 vektstenger etter min personlige mening er også stenger som kan fange stor og liten fisk. Det er også en relativt brukervennlig stang, sammenlignet med 8 vektstangen, når du først fanger en stor fisk vil du kunne sikre at stangen ikke går i stykker lett.

10 vektstenger

Hvis målfisken din er en stor fisk, anbefales en 10 vekts fluefiskestang sterkt, denne stangen kan enkelt kastes på dypere vann. 10 vektstenger har høyere styrke og kraft, er relativt mer holdbare og kan også støtte store sneller. Oppgradering til en 10-wt kan tillate deg å håndtere tunge linjer samtidig som du maksimerer avstanden effektivt. (5) Med en 10-wt kan du enkelt kaste fluene selv på vindfulle steder; tross alt er det nesten umulig å presist presentere en flue for gjedda når det blåser med en 8-wt og 9-wt.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items