Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Kan du fluefiske i vindfulle forhold? (7 tips for å kaste inn vinden)

by Kevin Liang 10 Dec 2022

 

Vindforhold kan gjøre det vanskelig å fiske med flue for de fleste, spesielt de som er nye i sporten. Når vinden er for sterk, kan det føre til problemer med å kaste snøret. En av de vanligste årsakene til knyting er å prøve å overvinne problemet ved å bruke feil støpeteknikk.

Vindforhold kan være ideelle for fiske. Disse krusningene i vannet kan bidra til å skjule en fluefisker og forbedre sjansene dine for å lande en fangst.

Men før du kan begynne å fiske i vindfulle forhold, må du sørge for at du har riktig teknikk. En av de viktigste faktorene du bør vurdere er typen fluer og utstyr du skal bruke. Mens et tyngre oppsett er ideelt, kan mindre brukes i vindfulle forhold.

Selv om det kan være utfordrende å fluefiske i vindfulle forhold, kan det være den beste tiden å øve på denne teknikken. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du gjør det vellykket og viser deg hvorfor det kan være veldig produktivt.

 

KAN DU FLYFISK I VINDENDE FORHOLD?

Når det begynner å blåse, hører du kanskje uttrykket «når det blåser, la oss finne et sted å fiske i denne vinden». Dette er en vanlig feil som nye fluefiskere gjør når de først begynner å fiske i vindforhold. De kan til og med si det til andre sportsfiskere, som allerede er erfarne i sporten. Dette er imidlertid ikke den beste ideen, da vind kan være fienden du møter i vannet hvis du ikke er en erfaren fluefisker.

Å kaste når det blåser kan være veldig skuffende, spesielt for nye sportsfiskere. Å ikke ha riktig teknikk kan hindre deg i å levere riktig flue til rett sted. Med det i tankene, før du prøver ut denne teknikken, er det viktig at du har de nødvendige ferdighetene for å få den til å fungere. I tillegg til støping, er det også viktig å vurdere andre faktorer som hvordan du vil bli plassert i vannet.

Ved å lære å kaste mot vinden og holde kroppen sentrert slik at du ikke blir truffet av snøret, kan du forvente å lande mange fisk. Å ha riktig planlegging vil tillate deg å ha en flott fiskeopplevelse.

HVORFOR ER VÆR IDEAL FOR FLUEFISKE?

Vinden kan ha både negative og positive effekter på kasteferdighetene dine avhengig av erfaringsnivået ditt. I noen tilfeller kan det til og med sette livet ditt i fare når du er ute og fisker. Det er viktig å unngå sterk vind, da de kan gjøre det vanskelig for deg å operere trygt og effektivt.

Selv om det er mulig å ha en vifte under de mest moderate vindene, er det viktig å huske at ikke hver dag vil være fredelig. Derfor, før du begynner å fiske i vindfulle forhold, er det viktig at du har de nødvendige ferdighetene for å få det til å fungere. Å lære alle teknikkene som kreves for å kaste mot vinden kan bidra til å forbedre opplevelsen din.

1. Stealth

Når det gjelder fiske, er skjulthet veldig viktig da enhver plutselig bevegelse kan skremme bort fisken, noe som kan hindre dem i å bite. Etter at du har sett en fiskestim, må du snike deg inn på dem ved å kaste snøret i nærheten av deres posisjon. Dette kan gjøres ved å bruke en rekke klær, inkludert å gå stille. Dessverre kan det være utrolig vanskelig å gå ubemerket av fisken hver gang du målretter dem. Men ved å kaste vind inn i ligningen, vil du kunne endre alt.

Vinden kan også forstyrre vannoverflaten, noe som kan gjøre det vanskelig for fisken å se deg. Jo mer kompleks vinden blåser, jo mer hakkere vil vannet bli. Selv om kasting og spotting kan være utfordrende, vil fisken fortsatt kunne se deg med den sterke vinden.

2. Mat/oksygen

Vinden kan også bidra til å forbedre forholdene i vannet ved å gjøre det mer gunstig for fiskens vekst og aktivitet. I tillegg kan den tiltrekke seg ulike matkilder, som plankton og insekter. Når vinden blåser i et bestemt område, vil fisken bevege seg til den delen av vannet for å finne mat.

En av de beste grunnene til å fiske på en strandlinje i stedet for i en rolig innsjø er fordi vinden kan blåse forskjellige insekter ut i vannet. Dette kan skape en stor fest for fisken.

Hakket og turbulensen i vannet kan også gjøre det vanskelig for fisken å se deg. Dette er fordi fisken vil være mer fokusert på matkildene i innsjøen. Også det faktum at de er enkle å fange gjør dem til et godt mål.

3. Vannfargeoverganger

Noen ganger kan fiske i vindfulle forhold føre til noen av mine favoritt fiskeplasser, som ofte er gjørmelinjer. Dette er bånd med skittent vann som kan strekke seg et par meter unna strandlinjene. De dannes vanligvis på grunn av flytende silt og vindbølgen.

Hvis du planlegger å fiske nær kysten av en innsjø, unngå områdets brune vannfarge. En veletablert gjørmelinje kan imidlertid være et godt lokkemiddel for fisk.

I California har noen innsjøer gjørmelinjer som vises tidlig på ettermiddagen. Selv om strandlinjene kan virke klare om morgenen, kan de brune båndene vises nær bredden når båter treffer vannet, og skaper en unik fiskemagnet. Selv om fisket kan avta om ettermiddagen, kan gjørmelinjer fortsatt gi en eksepsjonell opplevelse.

Skittent vann kan også brukes av fisk til å skjule og bakholde byttet sitt. Vannet som strømmer på bredden kan skape et flott miljø for fangst av troféfisk. Largemouth bass og stripers blir ofte aggressive når de patruljerer kantene på gjørmelinjene.

Selv om det kan ta lang tid før en gjørmelinje utvikles, vil den etter hvert bli et flott lokkemiddel for fisk når den først begynner å bite. Derfor er det viktig å fiske langs kantene på snøret.

HVOR LANGT MÅ JEG KASTE NÅR DET BLISER?

Når vinden blåser på en vindfull tid, vil du ofte se fisk komme til overflaten av vannet for å mate. Noen sportsfiskere fanget til og med ørret uten kasteliner. Dette er fordi fisken under vindforhold kan være innenfor linjens lengde.

I de fleste tilfeller er en enkel rull- eller flickkast alt som trengs for å få jobben gjort. En lang line kan også være et godt lokkemiddel når det blåser. Dette er fordi hvis du legger en lang line, vil du kunne trekke fluer gjennom vannet og tiltrekke deg mer fisk.

7 TIPS FOR Å KASTE I VIND

Ingen liker vindfulle dager, spesielt når det blåser og du står alene og fisker i det uberørte vannet. Dessverre kan det være svært risikabelt å kaste en line med en skarp krok. Heldigvis, med riktig teknikk, kan du trygt kaste snøret og fange en fisk på kort tid.

1. Få en tyngre fluestang (med en tyngre line)

De fleste fluefiskere er enige om at en 5wt fluestang er en flott allround fluestang for å fange ørret. Men hvis du planlegger å fiske i vindfulle forhold, anbefaler vi å bruke en 6wt fluestang i stedet. Denne typen stang har en sterkere og kraftigere følelse, som vil tillate deg å kaste gjennom vinden mer effektivt.

2. Få en hurtigvirkende stang

Siden du planlegger å bruke en stor tørrflue, anbefaler vi å bruke en hurtigvirkende stang i stedet. Denne typen stang kan hjelpe deg med å kaste gjennom vinden og håndtere større fiskearter.

3. Bruk vektede fluesiner

Selv om lette linjer vanligvis er enkle å kaste, kan det være svært utfordrende å kaste dem under vindfulle forhold. Dette er grunnen til at vi anbefaler å bruke en vektet linje. Denne typen line vil tillate deg å kaste linen mer effektivt.

Selv om noen plastvektede linjer er halvveis tyngre, anbefaler vi på det sterkeste å bruke en tyngre hvis du ikke finner en. Denne typen line vil tillate deg å bruke mer kraft og levere en mer nøyaktig og kraftig flue. Hvis du planlegger å fiske i vindfulle forhold, kan du også redusere lederne med omtrent en fot.

4. Perfekt din Double Haul Cast

Å kaste under vindforhold kan være veldig frustrerende, spesielt hvis du bruker store fluer og din vanlige teknikk. Dette er grunnen til at jeg anbefaler å lære hvordan du kaster i vindfulle forhold og å øve på dobbeltrekkteknikker. Det er den mest effektive teknikken når du fisker i områder med sterk vind.

Loven om energisparing sier at energien til et isolert system aldri kan ødelegges, og den kan bare overføres. Med bruk av en vektet linje, beveger den øverste spissen av linjen i den andre retningen, og demonstrerer Newtons tredje lov.

Fleksibiliteten til en stang gjør at den kan lagre energi som kinetisk energi. Når den bøyer seg, desto mer potensiell energi har den, som da lar linen fortsette å støpe. En av de mest effektive måtene å oppnå dette på er ved å trene på dobbeltrekkteknikker.

Når du utfører dobbelttrekksteknikker, må den andre linen brukes til å trekke stangen bakover eller fremover mens kastehånden må brukes til å flytte den. Denne bøyningen vil øke stangens potensielle energi, noe som vil tillate deg å bruke mer kraft.

5. Bruk en enkel rullestøp når du kaster nær båten eller kystlinjen

Selv om det er mange teknikker som kan fungere når det kommer til støping i vindfulle forhold, er rullstøp den mest sikre og effektive metoden. Denne typen teknikk lar deg nå fisken i nærheten av båten din.

Roll cast er en enkel teknikk som har kun ett cast. Det regnes som en av de mest populære og enkle kasteteknikkene, og det kan hjelpe deg med å overvinne enhver hindring som kan hindre deg i å kaste riktig.

6. Hvor bør jeg stå når jeg kaster mot vinden?

Plasseringen av stangen er også viktig ved kast i vindforhold. Siden ingen liker å ha hodet gjennomboret av en skarp krok, er det viktig at du vurderer din sikkerhet når det kommer til støping. Ved støping i vindfulle forhold må vinden blåse kroken vekk fra kroppen for å unngå skader.

Når du bruker høyre hånd, må vinden blåse til siden av skulderen din slik at flua ikke skal blåse bort fra kroppen din. Når du kaster med venstre hånd, skal vinden blåse til siden av skulderen din slik at flua ikke blir blåst bort. Å gjøre dette kan være en tryggere teknikk da det lar flua bevege seg lenger.

En av de mest effektive måtene å fange fisk i vindfulle forhold er ved å kaste til områder der vinden blåser. Dette vil tillate deg å målrette mot områder hvor maten befinner seg og hvor du kan finne den dyrebare fisken din. Denne metoden kan imidlertid være litt utfordrende da den krever at du fisker på tvers av vinden.

7. Hvordan reduserer jeg floker når jeg fisker under vindfulle forhold?

De fleste erfarne sportsfiskere er enige om at det kan være lettere å kaste under vindforhold enn du tror. De anbefaler å bruke en tyngre tippet og leder enn du vanligvis ville gjort. En lengre og lettere leder laget av en finere linje er mer sannsynlig å holde floker på tryggere avstand.

For optimal ytelse når du fisker i vindfulle forhold, bør du bruke en tyngre tippet og en lettere bakdel. Disse elementene kan bidra til å minimere sannsynligheten for floker og lar deg enkelt snu fluen. En leder på 15 pund kan også hjelpe deg å fortsette å fange fisk i vindfulle forhold.

Hvilke vindretninger bør du unngå når du fisker i vindfulle forhold?

Lese vannet for innsjøer og posisjonering

Vinden kan også utgjøre en trussel når det gjelder fiske fordi den kan blåse kroken rett mot kroppen din. Dette er grunnen til at det er viktig at du trener kroppsposisjonen din riktig.

Selv om de fleste sportsfiskere foretrekker å kaste i vindretningen som er vinkelrett på kroppen, foretrekker noen erfarne sportsfiskere å bruke en overhead-kasteteknikk. Denne metoden går ut på å stoppe stangen i vertikal stilling slik at bakkastet vil bevege seg oppover. For å få dette til, la snøret rulle før du kjører stangen ned.

En medvind kan legge til en uønsket mengde fart til kastet fremover, spesielt når du bruker en tung flue og en vektet line. Hvis det gjøres riktig, kan en medvind hjelpe deg med å kaste linen din videre.

Casting kan bli litt utfordrende når vinden blåser rett mot kroppen din. En av de beste måtene å unngå dette problemet på er å holde linjen borte fra kroppen din. Hvis vinden blåser på den andre siden, kan du prøve å senke tuppen av stangen for å lage et avslappet kast.

SISTE KAST (INN I VINDEN)

Før du begynner å fiske er det viktig at du forbereder deg godt på værforholdene. I tillegg til å forberede utstyret ditt, er det også viktig at du trener på kasteteknikker for å få mest mulig ut av vinden. Å ha riktig teknikk og kroppsposisjonering kan hjelpe deg med å kaste vellykket i vindfulle forhold.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items