Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

15 beste fluer for ørret (disse fluene fungerer!)

by Kevin Liang 10 Dec 2022

Ørreten er kjent for sin uforutsigbare oppførsel og spennende utseende. Jeg møtte dem først i Wyomings Bighorn Mountains. Uavhengig av størrelsen kjempet disse fiskene hardt og var på fluene mine lenge.

1. BLACK WOOLLY BUGGER- STØRRELSE 6

Black Woolly Bugger er et godt valg hvis du leter etter en konsekvent flue for Cutthroat. Det fungerer bra og er ikke noe glamorøst. Fisken vil elske det selv om det ikke er glamorøst.

Siden cutthroat foretrekker litt flash, bør du ha noe bundet inn i halen på buggeren din. Hvis det svarte ikke fungerer, prøv et hvitt eller olivenalternativ. Disse vil enten fungere i bassenger, virvler eller rifler.

2. BLEK MORGEN DUN- STØRRELSE 14

The Pale Morning Dun er en av de mest produktive tørrfluene jeg noen gang har brukt. Enten du fisker etter Cutthroat i Idaho eller Yellowstone, vil du finne at disse er effektive. De fungerer godt i langsommere vann og er en maiflue som kan klekkes over hele landet.

Dette er større tørrfluer som er lette å se, noe som gjør dem ideelle for områder som bassenger og virvler. Du kan bruke en dry-dropper rigg eller solo. Den beste måten å fange fisk med dette alternativet er å vente til du ser en stigning.

3. ELK HAIR CADDIS- STØRRELSE 16

Elk Hair Caddis er et annet godt tørrfluealternativ på grunn av hvordan temperaturene varmes opp om våren og sommeren. Disse er vanligvis mindre og vil mest sannsynlig brukes av deg selv. Caddiene klekkes om morgenen og kvelden.

Før du begynner å fiske, er det viktig å finne ut om det er caddis i området du planlegger å bruke. Du kan finne disse størrelsene fra 16 til 24. Hvis fisken ikke biter dem, bør du endre størrelsen på fluen før du begynner å kaste den. Sammenlignet med andre fluer er Elk Hair Caddis ikke like prangende, men de er kjent for å gjøre susen.

4. ROYAL WULFF- STØRRELSE 10

Hvis du leter etter en flue som får fisken til å komme til overflaten, så er Royal Wulff et godt valg. Dette er en prangende og lys flue som vil tiltrekke seg lat fisk. Den er også ypperlig til å kaste i områder der du ikke er sikker på om fisken biter. Royal Wulff-mønstre er ideelle for alle typer vann. Hvis du fisker moderat kotelett, vil denne flua fortsatt gi deg en sjanse til å fange fisk.

Disse er enkle å fiske og vil fungere godt i bassenger, sømmer og rifler. Hvis du ikke ser en økning, vil disse fortsatt fungere for deg. Du kan lære mer om å lese en elv og fange fisk med denne guiden.

5. HIPPIE STOMPER- STØRRELSE 12

Et annet flott lokkemiddel er Hippie Stomper, som er laget av skum og er ideell for støping i bassenger og sømmer. Det er lett å se og vil tiltrekke seg fisk. De fleste sportsfiskere bruker dette i steinflue- eller lakseklekkesesongen. Selv om det ikke er en eksakt representasjon, vil denne flua fortsatt lure fisken. Det sanne livet av dette mønsteret skjer på sensommeren.

Stomperen er en vakker og allsidig flue som vil fungere godt i ethvert område der halsbiter. Under klekkingen vil disse fiskene ofte spise alt de kan finne. Denne flua finnes i helsvart eller med hint av grønt eller oransje.

6. TUNGSTEN FLASH PRINCE- STØRRELSE 14

Flash Prince 14 er en kombinasjon av realistisk og prangende, og det er et godt valg for de som leter etter litt action. Prinsenymfer er også kjent for å tiltrekke seg fisk. Fargene til flash-prinsen er røde, gull og grønne, noe som gjør at de skiller seg ut i klart og gjørmete vann.

Perlehodet fungerer godt i vannsøylen der svelger tilbringer mesteparten av tiden sin på å mate. De fleste sportsfiskere kaster den under en indikator og spretter den deretter langs bunnen. Hvis du klarer å komme dypt nok, bør du bruke Flash Prince. I tillegg til å være et godt valg, vil kombinasjonen av blitsprinsen og en stor skumtørrflue også fungere godt.

7. THE MUDDLER MINNOW- STØRRELSE 6

Don Gapen designet Muddler Minnow på 1930-tallet, som var ment å etterligne en oksehodefisk. Det ble raskt et populært valg for ørretfiskere som bruker kaldtvannsbekker.

Hvis du er i områder der det er høye populasjoner av sculpin, vil Muddler Minnow fungere bra. Du kan også prøve døddrift eller svinge denne flua gjennom noe av det dypere vannet for å finne et stort snitt.

Jeg foretrekker å bruke streamere når det gjelder å fange Cutthroat. De er favorittfluene mine på grunn av hvor aggressive de er når de treffer dem.

Når du bruker en streamer, pass på at du ikke glemmer de harde stripene som er nær føttene dine. Det er disse som vil holde fisken jagende. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du bruker flytende fluesnøre for å fange skjær.

8. GRÅ SPØKELSE- STØRRELSE 6

En av de viktigste fluene du bør ha i boksene dine når det kommer til å fange gruve er Grey Ghost. Denne flua er en minnow-basert imitasjon som kan se ut som en rekke byttedyr, for eksempel en igle. Noen sportsfiskere bruker denne flua uten perlehodet for å holde den i vannsøylen.

Den ikke-beadhead-versjonen av Magpie er også et godt valg hvis du leter etter en annen type action. Denne flua vil se flott ut når du gir den action. Cutthroat vil også jage byttet sitt bort fra gjemmesteder. Du kan også drive denne flua gjennom store steiner og trær for å finne gjemmestedene deres.

9. FASANTHALENYMF- STØRRELSE 18

Den tidlige sesongen er når det mest sannsynlige er å fokusere på de blåvingede olivenene. Denne flua er en perfekt representasjon av denne typen fiske. Etter at det varme været har kommet, begynner fisken å mate. Du kan begynne å drive disse tidlige morgenene eller rundt en time før luken begynner.

Å kaste disse fluene under en dry-dropper eller en indikator vil tillate deg å holde dem i vannsøylen i lang tid. Den beste flua i bransjen er Pheasant Tail. Hvis du ikke får de resultatene du håper på, prøv å bytte opp størrelsene dine.

10. CHUBBY TSJERNOBYL

Omtalen av Chubby Chernobyl får mange begeistrede fluefiskere. Disse imiterte insektene kan være vellykkede hele sommeren, men de blir mer populære hos Cutthroat når landdyr kommer i juli. Kombinasjonen av maur, biller og hoppere i denne flua kan gjøre den til en av de mest allsidige tørrfluene på markedet. Selv om landfluene ikke er like effektive, vil du likevel bli overrasket over bittene du kan få på den i juni.

En god størrelse fathead med blits er også et godt valg hvis du vil tiltrekke deg Cutthroat. Denne flua vil være i områder nær tungt gress og siv. Siden de fleste landfluer har en tendens til å falle av denne typen vegetasjon, vil fisken vente på dem.

Siden Cutthroat liker tørrfluer, vil de ofte slå dem med hensynsløs oppgivelse. Derfor er det viktig å huske på at du alltid bør fiske etter dem under klekkingen.

11. STIMULATOR- STØRRELSE 12

Stimulatoren er et godt valg hvis du er usikker på hva du skal kaste. Selv om den ikke ble designet for å etterligne noe, bruker de fleste sportsfiskere den i perioder med laks eller steinflue. Den dyprøde og større størrelsen på denne fluen kan være veldig effektiv til å representere disse mønstrene.

Selv om du ikke ser noen stigninger, kan denne flua brukes når du leter etter en fisk. Siden Cutthroat er mer sannsynlig å spise en fargerike flue, kan du bli overrasket over hva du finner. Utfør litt fiske i et område med en sterk fiskefølelse.

12. CREEK CRAWLER- STØRRELSE 4

Hvis du fisker etter ørret i en mindre bekk, kan du kanskje også finne kreps. Creek Crawler er en flott imitasjon av krepsen som du mest sannsynlig vil finne i dette området. Siden den er stor og tung, trenger du ikke bekymre deg for at den beveger seg for lavt i vannsøylen. Hvis du fisker i vann som beveger seg raskt, kan du like godt la det sprette rundt på bunnen.

Gummibena og realistiske øyne til denne fluen gjør den til et godt valg for ulike typer kreps.

13. SAN JUAN ORMEN

San Juan-ormen er et godt valg for de som leter etter en allsidig flue som kan brukes på en nymferigg. Siden det er en flott imitasjon av en orm, kan du like gjerne la den flyte bak deg. Denne flua kan brukes i bekker, innsjøer og elver. Dessverre glemmer mange sportsfiskere å vurdere å bruke ormemønster når det kommer til fiske.

Hvis du planlegger å bruke denne flua, sørg for å feste et delt skudd til den for å få den ned i vannsøylen. Å gjøre det vil tillate fisken å finne den og spise den.

GUIDETIPS: På dine tørre dropperigger, sørg for at du gir deg selv minst 12-18 tommer plass mellom fluene.

14. SLUMP BUSTER- STØRRELSE 8

En annen populær flue blant ørretfiskere er Slumpbuster. Hvis du ikke er sikker på at stor fisk vil spise massive streamers, er dette et godt valg for mindre størrelser. Avhengig av hvilken type lokke du velger, er det en god sjanse for at fisken fortsatt vil bli tiltrukket av blitsen.

15. KOBBER JOHN BARR’S- STØRRELSE 15

Copper John-mønstrene er ypperlige for alle typer skjærende. De kan brukes i løpet av vår- og høstklekkeperioder. Du kan også bruke disse mønstrene under steinflue eller maiflueklekking.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items