Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Hvordan velge Fly Line

by Kevin Liang 08 Dec 2022 0 Comments

Typen fluesnøre du velger avgjør hvor effektiv den vil være for å kaste fluen din. Det er flere faktorer som spiller inn for å velge riktig snøre for din fisketeknikk.

Vekten på fluefiskelinen måles ut fra dens 1 på skalaen. Den lettere snøren veies ned til en 1 på skalaen, og de tyngre er vanligvis 14, noen ganger 15. Selv om det er vanlig å tro at tynne snører er ideelle for mindre fluer, er det viktig å huske på at de også kan brukes for andre arter.

For eksempel, hvis du ønsker å fange panfish, er en lettvektsline ideell, mens en 5 er ideell for ørret. På den annen side, hvis du vil lande større fisk som tunfisk eller marlin, må du lære å bruke en tyngre snøre. Mange fluefiskere bærer ulike vekter for å gjøre raske justeringer når vannforholdene endrer seg.

HVORDAN VELG FLYLINJE

Før du begynner å velge riktig snøre for fisketeknikken din, er det viktig at du først vurderer hvilken type utstyr du har. Å ha riktig utstyr kan hjelpe deg med å bestemme vekten på linjen du vil bruke. I tillegg til typen stang og typen snelle du har, er det også viktig å vurdere de andre faktorene som spiller inn for å velge riktig linje.

Ideelt sett bør en 4-vektsline være sammenkoblet med en 4-vekts snelle. Med det i tankene er det viktig å matche snøret til fiskeutstyret slik at det er trygt å bruke.

NÅR SKAL DU BRUKE FLYTENDE LINE

I tillegg til å velge riktig vekt på snøret, må du også vurdere andre faktorer som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av fisketeknikken din. En av disse er typen linje du vil bruke. Dette vil inkludere tettheten og spesielle belegg du må bruke.

Tettheten av linjen bestemmer hvor flytende den vil være på vannet. For de fleste er flytende fluesnøre et populært valg på grunn av hvor lett det er å bruke og hvor godt de kan brukes med både våte og tørre fluer.

Når det gjelder å velge riktig snøre for fisketeknikken din, er det viktig at du velger en lys eller synlig farge slik at du kan se hvor snøret går. Mørkere farger er ideelle for synkende linjer.

TILPASSE SOM DU GÅR

Uansett hvilken type line du velger for fisketuren din, vil du kunne lære hva som fungerer best for deg mens du går gjennom prosessen. For eksempel, hvis du foretrekker å bruke en lettere vektlinje, kan du bruke den basert på din kasteteknikk eller slag.

Din selvtillit og komfortnivå er to av de viktigste faktorene som kan påvirke suksessen din når det gjelder å velge riktig snøre for fisketeknikken din. I tillegg til å velge riktig vekt på snøret, må du også vurdere andre faktorer som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av fisketeknikken din.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items