Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Fluebindingskroker

by Kevin Liang 07 Dec 2022 0 Comments

 

Det finnes ulike typer fluebindingskroker som du kan bruke til ulike typer fluemønstre. Disse inkluderer små nymfefluefiskekroker som brukes til å binde ørretfluer, samt større saltvannsfluefiskekroker som brukes til å binde tubefluer.

TYPER FLUEFISKE HOKER

Disse inkluderer små nymfefluefiskekroker som brukes til å binde ørretfluer, samt større saltvannsfluefiskekroker som er designet for å binde tubefluer. Kroker som brukes til denne sporten er laget av forskjellige materialer som nikkel eller rustfritt stål.

Før du begynner å lære å lage dine egne fluer, er det viktig at du først kjøper et fluebindesett som inneholder alt nødvendig materiale, for eksempel de beste fiskekrokene. Etter hvert som du forbedrer ferdighetene dine, kan du begynne å erstatte elementene i settet med nye.

FLUEKROKER MED UTTAGR

Det er to typer fluefiskekroker som vanligvis brukes av sportsfiskere: mothaker og mothaker. Mothakeløse kroker brukes ofte av de som øver på å slippe og fange fluer. Disse er designet for å enkelt fjernes og forårsaker ikke ytterligere skade på fisken.

Tips: Fluefiskekroker med mothake kan gjøres mothakefri ved å krympe mothaken flat med en tang.

TØRRFLUEKROKER

En lett wire brukes til å lage disse typene fluefiskekroker, som ofte brukes til å binde tørrfluer. Øyet til disse krokene er vanligvis vendt ned for å la flua hvile ordentlig på vannoverflaten. Tørrfluekroker brukes også til å binde mønstre som Caddis eller Parachute Adams.

STREAMER HOKER

For de fleste typer fluemønstre, som Woolly Buggers og Clousers, brukes vanligvis en langskaftet streamerkrok. Ved binding av fluer med store hoder anbefales også et stort gap.

NYMFE FLYKROKER

Når du bruker disse typene fluefiskekroker for å binde nymfemønstre, som steinflue eller maiflue, er krokene vanligvis laget av tyngre wire. De lengre skaftene på disse krokene lar dem synke lettere i vannet.

SALTVANN FLUEKROKER

Sammenlignet med ferskvannskroker er saltvannsfluefiskekroker tykkere og større. Disse er laget av enten rustfritt stål eller korrosjonsbestandige materialer, som tåler elementenes påvirkning. Disse typer kroker brukes ofte til å binde ulike typer saltvannsfiskemønstre, for eksempel pinfish og krabbemønsteret.

Lær om forskjellige typer fiskefluer, vannlevende insekter og startfiskefluer i neste avsnitt.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items