Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Ulike typer fluefiske Haul-kasteteknikker

by Kevin Liang 05 Dec 2022 0 Comments

Lær om de ulike typene fluefiske halekasteteknikker. Det er fordeler og ulemper med hver type teknikk. Noen av disse inkluderer vannhaling, dobbelthaling og trippelhaling.

FLUEFISKE KASTETEKNIKK

Dette er de forskjellige typene halekasteteknikker du kan bruke neste gang du skal på fluefiske.

VANNHAULSTØPINGEN

Du bør aldri la en vektet flue synke for dypt eller sitte på vannet for lenge.

Vannhalingen er en type fluefisketeknikk som ofte brukes i vindforhold. Denne typen kast øker hastigheten bak flua for å gjøre den i stand til å gå lenger.

Før du begynner å kaste det andre draget, la bakgipset falle bak deg. Når det foroverkastet fortsetter, vil spenningen som genereres av linen som trekker av vannet øke vekten på fluestangen. Fluestangen vil da rette seg ut på slutten av slaget, slik at du kan skyte for ekstra fart.

Vekten på snøret kan også bidra til å skyve snøret over i vinden. Denne teknikken kan brukes når luftkastingen er over, eller den kan brukes når du kaster over vannet. Noen fluefiskeentusiaster bruker denne metoden når de kjemper mot vinden fra kastearmsiden. Dette er en risikabel teknikk, spesielt hvis du planlegger å gjøre det baklengs.

PRØV DOBBELT FLYEFISKE

Spissen av fluestangen skal være nær vannet, og snøret bør være nær strippeguiden. Begynn bakkastet med all slakk tatt inn.

Dobbelthalet omtales også som en vindkasteteknikk og en distansefluefisketeknikk. Begynn å kaste snøret ut i vannet.

Hensikten med denne teknikken er å sveipe fluestangen tilbake til klokken ett-posisjon samtidig som du trekker snøret med fluesnørehånden. Dette lar deg akselerere bakkastet og løfte linen opp fra vannet. Du kan også øke hastigheten og kraften bak bakkastet med denne teknikken.

For ekstra power-stroke-forlengelse, legg til litt "body English" til rygggipset mens det retter seg bak deg. Når linjen beveger seg tilbake mot strippeguiden, hold hånden nær den.

For å forlenge kraftslaget til neste kaste fremover, øk mengden kroppsengelsk du lener deg tilbake. Å gjøre dette vil hjelpe deg å oppnå mer kraft og høyde mens du kaster i vinden. Det er også gunstig å sjekke om du får nok kraft og høyde til å rette ut gipset.

Målet med kastet fremover er å bringe deg fra en tilbakelent start til en fremlent levering. Når du begynner å komme frem, "dra" du linjen med kraft ned og opp igjen nær strippeguiden, og sørg for at den er i riktig posisjon.

Den siste bevegelsen av kastet fremover bør også ledsages av et sterkt håndleddsstøt, som vil bidra til å drive linjen ut på en rask bane. Før den endelige leveringen, sørg for at fluestangen din er fullastet med kraftfordeler-grafitt.

Hvis du planlegger å kaste kort til middels avstand i motvind, bør kastet fremover være lavt. Hvis du kaster med medvind, eller hvis du kaster lengre distanser, bør kastet fremover være litt oppover.

TRIPLE-HAUL CAST

Det tredje trekket vil bidra til å fremskynde presentasjonen din og tillate deg å lande fisken på målet. Uten dette kan det hende at fluesnøret ikke strekker seg ordentlig ut, og det kan blåse av når det snur. Med det tredje draget kan du tvinge flua til raskt å synke til vannet for å forhindre at den blåser av.

Trippelhalingen er den samme som dobbelthalingen, bortsett fra at du vil trekke snøret tilbake en gang til. Etter å ha fullført det andre trekket, gjør du dette igjen ved å plassere strekhånden nær strippeguiden. Ved å gjøre dette kan du holde linjen parallelt med stripen.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items