Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

European Nymphing: The Hot Flu Fishing Technique forklart

by ZhuangXingWen 26 Jul 2022 0 Comments

20. februar 2019 | Av Morgan Nowels

Nymfefiske blir ofte sett ned på i enkelte puristiske fluefiskekretser. Men europeisk nymfe fanger inn i de samme kretsene. Her er hvorfor.

Den typiske klagen på nymfefiske inkluderer snakk om klumpete indikatorer, delt skudd og påstanden om at indikatorfiske er for enkelt. Dessverre går disse sportsfiskerne aktivt forbi å fange mesteparten av fisken i elva.

På den annen side har mange av mine puristvenner lagt til en type nymfefiske til repertoaret. Det viser seg at de vender seg til europeisk nymfe. Hvorfor? Teknikken fanger hauger med fisk uten en streikindikator og delt skudd.

Opprinnelsen til Euro Nymphing

Kalt "euro nymphing" i sportsfiskekretser, teknikken vokste fra reglene som finnes i konkurransefluefiske. Reglene sier at en sportsfisker ikke kan feste noe til lederen for å flyte eller senke flua; dvs. ingen delt skudd og ingen streikindikatorer.

Toppkonkurrentene visste at de fleste fisk tilbringer mesteparten av tiden sin på å spise på små nymfer under overflaten. De måtte finne en måte å nymfefiske innenfor konkurransereglene. Mangelen på vekt og indikatorer utgjorde to problemer: Hvordan kunne en sportsfisker få fluene til fiskens dybde? Og hvordan ville de oppdage en streik?

Fluer for Euro Nymphing

Konkurransefiskere fant en måte å overvinne det første problemet ved å inkludere vekt i fluer. De erstattet messingperler på nymfer med tettere wolframperler og la til en blyunderdel for å gi ekstra masse til fluene. Disse tyngre fluene oppnår dybde raskt og eliminerte behovet for delt skudd.

Mange av disse fluene er bundet på kroker i jig-stil. Disse krokene peker oppover, noe som gjør at de ikke setter seg fast i bunnen.

Lederen: Knyt en Sighter

For å overvinne det andre problemet opprettet sportsfiskere spesialiserte ledere.

I stedet for en indikator legger en fisker til en lys del av monofilament i midten av lederen. Dette kalles en "sighter", som sportsfiskeren stikker av vannoverflaten. Den lyse fargen gjør at den skiller seg ut. Når sikteren retter seg eller stopper, setter fiskeren kroken.

Grunnteknikken: Hvordan Euro Nymph

Så, kort sagt, europeisk nymfe er en fluefisketeknikk der en sportsfisker holder en sighter av vannet for å oppdage når en ørret spiser sine vektede fluer.

 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items