Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

9 grunnleggende feil når du lærer Euro Nymphing

by ZhuangXingWen 26 Jul 2022 0 Comments
Jeg observerte de 9 grunnleggende feilene som nybegynnere vanligvis gjør når de lærer Euro Nymphing Technique.

Under våre mesterklasser i tsjekkisk nymfing (eller fransk nymfing eller Euronymfing) og den påfølgende coachingen av disse mesterklassedeltakerne, var det ikke vanskelig å observere de grunnleggende feilene som ble gjort de fleste av fluefiskerne som ikke har tidligere erfaring med moderne nymfeteknikker fra før.

For ordens skyld, hvis vi brukte forskjellige navn på nymfeteknikker i begynnelsen, er det klart at jeg kun snakker om nymfing med en fransk leder uten bruk av fluesnøre – uansett hva den metoden heter.

Så hvis du lærer deg moderne nymfemetode selv, pass deg for følgende vanligste feil.

1) Lær hvor ingen eller lite fisk er - denne første feilen høres litt merkelig ut, men prøv å se for deg å lære å gjenkjenne bittet til ørreten eller harren når du bare har ett slag i timen. Prøv å lære den nye teknikken på vannet du kjenner godt og med så mange fisk som mulig, da blir læringskurven din brattere.

2) Feil dybde - i de første forsøkene ikke vær redd for å belaste nymfen satt opp litt mer. Selv om du vil ha flere haker, men du vil lære hvordan du skiller fiskeangrepene på den franske lederen, og også hvis spissflua er nærmere bunnen, har du større sjanse for å ta flere slag fordi du vil komme til den større "feeden" sone".

3) Ignorer streik - når du nymferer, slå alt. Du må lære å gjøre et mistenkelig trekk fra lederen, inkludert å stoppe det. Fiskeanfall er ofte ugjenkjennelig fra haker, og det er verdt å ikke ignorere denne anbefalingen.

4) Dårlig kontakt med fluene - en veldig vanlig feil for nybegynnere er at de ikke har kontakt med fluene hos lederen. Vi holder riktig kontakt ved å eliminere eventuelle løkker på fluesnøret eller den franske lederen. Av og til kan vi løfte litt på fluene og la dem synke igjen. Det er greit å lære å balansere grensen mellom fullstendig kontakt med den tyngste flua på lederen (dette kan enten være spissflua eller flua på dropperen) og fluens naturlige bevegelse (den døde driften).

5) Kort drift - mange nybegynnere kaster nymfene foran seg og løfter dem umiddelbart etter et øyeblikk. Prøv å maksimere lengden på driften, regn med at flua trenger litt tid på å synke til riktig dybde og slutten av driften er interessant fordi fisken reagerer på fluenes bevegelse fra bunnen til overflaten.

6) For kort fluefiskestang - selvfølgelig kan du lære moderne nymfe med ditt vanlige utstyr, men generelt, for Euro-nymphing, er den lengre stangen (10 fot eller mer) den beste med mykere handling som muliggjør bedre kasting av fluene med den franske lederen. For kort fluestang, du reduserer rekkevidden du kan fiske samt lengden på driften.

7) Krympet hånd - lær å nymfe med den utstrakte hånden. Det gjør veldig vondt, spesielt i starten, eller når du har for tungt fluefiskeutstyr. Den strakte hånden under nymferingen vil hjelpe deg til å bedre konsentrere deg og reagere raskere på slagene, og ved å strekke hånden vil du forstørre området som skal nås litt (se forrige punkt).

8) Dårlig konsentrasjon - moderne nymfe krever mer konsentrasjon enn andre fluefiskemetoder. Uten fokus kan du gå glipp av de fleste streikene. Fisk heller 10 minutter intenst med konsentrasjon, og gi deg selv en fem minutters pause før du fisker igjen.

9) Utålmodighet – under mesterklassene våre observerte vi at den beste eleven ikke var den som fanget den første fisken, men den som lyttet, prøvde å fikse feilene sine og tålmodig drillet en ny teknikk. Det gode tegnet på at du allerede har god beherskelse av metoden vil være at du slipper å tenke over rådene ovenfor.

Ønsker du å lære mer om moderne nymfer, kan du lese flere artikler på nettsiden vår:

Nymfeguide
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items