Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

De fem stadiene av fluefiske

by Kevin Liang 09 Dec 2022

De fem stadiene av fluefiske

Selv om jeg ikke husker når jeg først hørte denne setningen, har jeg hørt den mye fra erfarne fluefiskere som forteller nye sportsfiskere om de ulike stadiene i deres karrierer i sporten. Dette er nivåene de fleste av oss går gjennom for å nå toppen.

TRINN EN

Det første stadiet er vanligvis det mest åpenbare som de fleste vil legge merke til når de først begynner å fiske. Det innebærer bare å fange en fisk. Dette er en vanskelig oppgave for de fleste som aldri har prøvd fluefiske. Da jeg begynte å lære å fluefiske på 1980-tallet, hadde jeg en fluestang i hånden fordi jeg hadde blitt vant til å bruke et spinneredskap.Da jeg først begynte å fiske, planla jeg vanligvis å fange litt fisk når det var noen i elva. Det føltes som en naturlig progresjon for meg å drive med fluefiske. Jeg var også på jakt etter en ny utfordring.

Jeg fisket i et par måneder før jeg fikk min første fisk. Det var ved Housatonic-elven i Connecticut, og det var en vakker brun som jeg fanget med en tørrflue. Jeg husker ikke det eksakte mønsteret jeg brukte, men det var mest sannsynlig enten et Catskill-slips eller en Elk Hair Caddis.I løpet av de første årene med fluefiske dro jeg på flere titalls turer uten å fange en eneste fisk. Jeg har aldri støtt på en person som har bodd i Stage One så lenge. Jeg endte til slutt opp med å bli guide i Yellowstone Park.

Trinn TO

 

Etter å ha fanget vår første fisk, ønsker vi å fortsette å forbedre oss. For å gjøre det begynner vi å fokusere på mengden fisk vi kan fange. Dette er fordi alle vet at mye fisk er bedre enn noen få. Det er en tilfredsstillende følelse å lande en hel haug med fisk, og jeg skal fortelle deg hvorfor. Fase tre er der vi endelig når toppen.

ETAPPE TRE

En av de viktigste faktorene som en fluefisker bør vurdere når det kommer til forbedring er størrelsen på fisken de kan fange. Som jeg nevnte tidligere, har amerikanere en tendens til å gravitere mot store ting, som hus, biler, store lønnssjekker og stor fisk. Stor fisk, spesielt for de som er på trinn tre, er en stor sak.

Etter at vi har fanget vår første fisk, begynner vi å tenke på hva som er neste. Vi har allerede fanget noen flere, og så noen veldig fine.

For noen mennesker er det ikke mye bekymring å bo i trinn tre. Fluefiskere som nøyer seg med å holde seg på dette stadiet går ofte helt ut i et forsøk på å fange stor fisk. Noen av disse inkluderer stripers, laks og largemouth bass, som alle er rimelige måter å få en smak av den store. Noen av disse sportsfiskerne når imidlertid etter hvert det punktet hvor de ikke lenger ønsker å fange storfisk.

ETAPPE FIRE

Den vanskeligste delen av å være i trinn fire er å ikke vite hvor du skal begynne. Hvis vi var på ski, ville vi sannsynligvis halet ned et par svarte diamanter, mens fuglejakt ville innebære å krysse en frossen klippe. For å fange en stor fisk, må du først identifisere de artene som er vanskeligst å fange. Dette gjøres ved å bevisst søke etter de ideelle mønstrene og kaste dem i riktig retning.

Feil er et alternativ, og det er et imperativ. Hvis du ikke får sparket baken konsekvent, presser du deg ikke hardt nok.

Tidligere dro Steve Mate til Missouri-elven fra Fork for å prøve å ta en pause fra jobben som guide. Tre dager senere så jeg ham der. Han fortalte meg at fisket ikke hadde avtatt, selv om det var meldt om store brun- og regnbueørreter som rant i overflaten. Deretter bestemte han seg for å gå tilbake til Henry's Fork og prøve å fange litt fisk.

Under en av turene mine i Idaho kunne jeg tilbringe flere timer med å fiske nær en stor regnbue som steg jevnt og trutt. Jeg fortsatte å kaste og fiske til langt utpå kvelden.

 

Jeg klarte endelig å fange ham om natten, etter at han gjorde en feil og svelget min størrelse 26 midge emerger. Selv om jeg klarte å lande noen fisk, klarte jeg ikke helt å ta seier. Han hadde nektet fluene mine tusen ganger, og jeg klarte å få en liten trekning.

FEMTE STAPPE

Hvis de ulike utfordringene som følger med fluefiske etter hvert blir for mye, så er Stage Five rett rundt hjørnet. Etter å ha nådd dette stadiet, begynner du å fokusere på fiske i stedet for mål.

Siden du allerede har gjort alt før, kan vektleggingen av fangst gå tapt i spenningen i fisket. I stedet kan det forbedres betraktelig ved å kunne fordype deg i stedets skjønnhet og rytmen til castingen. Hvis du tar deg tid til å analysere deg selv, vil du sannsynligvis legge merke til at du har blitt mer erfaringsbasert.

De som følger østlige filosofier kan si at fluefiskeren som går inn i trinn fem er som en vis mann på fjellet. Han eller hun har endelig innsett at det ikke er noe enkelt mål de kan oppnå i livet. Det er reisen, og slik har det alltid vært.

Følgende er en liste over de fem stadiene av fluefiske som du bør følge. Det vil hjelpe deg å bli mer vellykket i sporten.

Jeg tror at det er mye sannhet i dette konseptet, og jeg tror det er en god idé å følge de fem stadiene av fluefiske. Imidlertid vil jeg foreslå at stivheten til denne modellen kan være litt for mye. I løpet av mine personlige erfaringer har jeg lagt merke til at mange mennesker har en tendens til å bevege seg mellom de ulike stadiene uten å ta hensyn til sportens harde og raske parametre.

Vi går inn i trinn fem med troen på at universets store sannheter kan finnes i Ring of the Rise. Så, et par dager senere, befinner vi oss tilbake i den gamle Stage Three/Four-komboen. Vi leter fortsatt etter den største og tøffeste fisken vi kan finne, og vi kan til og med fange alt som reiser seg i vår umiddelbare nærhet.

Mens jeg har tilbrakt mye tid på toppen av et metaforisk fjell, finner jeg meg nå tiltrukket av lavlandet i de forrige etappene. Det er mulig at måten sporten skal fungere på er akkurat slik den faktisk er. Fluefiske er like gøy som det er når du er midt i veien.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items