Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Vanlige spørsmål om saltvannsfiske

by Kevin Liang 08 Dec 2022

Lær hvordan du saltvannsfisker for moro skyld, men det krever en viss mengde ferdigheter og timing. Denne sporten kan gjøres på forskjellige måter avhengig av hvor du skal. Denne veiledningen vil lære deg noen grunnleggende trinn for å komme i gang.

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM FISKESTENGER AV GLASSFIBER, GRAFITT OG KARBONFIBER?

Selv om alle tre materialene har samme fibermatrise, tilbyr de forskjellige egenskaper. For eksempel er glassfiber fleksibel og holdbar, noe som gjør den til et godt valg for å bekjempe tung fisk eller trolling. På den annen side er karbonfiber mer sprø og har bedre følsomhet, noe som gjør det til et ideelt valg for dyptvannsbunnboere og lette bitere. Responstiden er også raskere enn for glassfiber.

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM STØM OG STØM?

Månens gravitasjonskraft på jordens vann omtales som tidevannet. Strøm, derimot, er strømmen av vann fra ett punkt til et annet. Selv om tidevannets stigning og fall kan være forutsigbart, kan styrken og retningen til strømmen påvirkes av avrenning og vind. En tidevannstabell kan fortelle når månen passerer gjennom høy- eller lavvann, men den kan ikke forutsi strømmen.

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM GPS OG LORAN NAVIGASJONSSYSTEMER?

GPS bruker satellitter til å bestemme posisjonen til en båt og dens hastighet. På den annen side, ved hjelp av radiosignaler fra tårn, bruker LoRAN-systemet tidsforskjeller for å bestemme båtens posisjon og retning. Systemet er for tiden i utfasing, men mange kart bruker fortsatt TD-er. Til tross for den begrensede tilgjengeligheten av LoRAN-navigasjonssystemer er det fortsatt elektroniske enheter som kan oversette dataene til TD-er.

HVORDAN VELGER JEG EN KOMBO MED STANGE OG HJUL?

Hvilken type stang og sneller du velger vil avhenge av hvilken type fiskeaktivitet du planlegger å gjøre. Før du kjøper en ny fiskestang eller snøre, spør ekspertene i en lokal redskapsbutikk for å hjelpe deg med å finne den rette for dine behov.

HVOR BØR JEG BEGYNNE Å FISKE?

Før du kjøper en ny fiskestang eller snøre, spør ekspertene i en lokal redskapsbutikk for å hjelpe deg med å finne den rette for dine behov. Hvis du planlegger å fiske i nærheten av hjemmet ditt, se etter en art som er lett å fange. Du kan også leie en profesjonell guide for å lære deg hvordan du fisker.

HVA FÅR FISK TIL Å BIT?

Faktorene som kan påvirke en fisks oppførsel er vanntemperatur, strøm, struktur og agn. Å forstå disse faktorene kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type fiskeaktivitet som passer dine behov.

HVILKEN FISKELINE SKAL JEG BRUKE?

Ulike typer fiskesnøre er tilgjengelige i forskjellige stiler og farger. For eksempel er flettet line lavt diab og følsom, noe som gjør den ideell for bunnfiske. Monofilament brukes ofte til trolling på grunn av hvordan det er nesten usynlig under vann.

TRENGER JEG EN BÅT FOR Å FISKE?

Det er mange muligheter for folk å fiske fra båt eller til fots. Hvis du er interessert i å lære mer om denne aktiviteten, kan du bli med i en lokal surfefiske- eller kajakkklubb.

HVILKEN TAKKE TRENGER JEG?

Hvilken type utstyr du velger vil avhenge av arten og plasseringen av fiskeområdet ditt. Du kan også konsultere en lokal redskapsbutikk eller se etter publikasjoner som inneholder nyttige råd om de beste riggene og lokkene.

HVILKE KLÆR BØR JEG BLI PÅ VANNET?

Når det gjelder fiske, møter fiskerne ofte ekstrem kulde og varme. Før du går ut på vannet, sørg for å sjekke forholdene til de andre sportsfiskerne. Gå deretter til en forhandler i området og kjøp klærne som vanligvis brukes av erfarne fiskere.

HVILKEN ELEKTRONIKK TRENGER JEG FOR Å KOMME I GANG?

Alle saltvannsfiskere bør ha elektronikk, spesielt når de skal ut i skjermet farvann. For å hjelpe myndighetene med å finne deg hvis du går deg vill, bør du ha GPS, VHF-radio og ekkolodd. Du kan også bruke bærbare enheter som personlige lokaliseringssignaler.

HVORDAN SETTER JEG DRAGET PÅ HVILEN MIN?

Å stille inn riktig dragtrykk er svært viktig for å lande en stor fisk. Den bør settes til rundt en tredjedel av linjens bruddstyrke. For å gjøre dette, bind en løkke i enden av linjen og tre den gjennom stangens øyne. Bruk en håndvekt, mål vekten av linjen som trekkes og bruk passende mengde trykk. Før hver fisketur, sjekk vekten på snøret som brukes til å stille inn trykket.

HVILKE KROKER SKAL JEG VELGE?

Når du velger en krok, sørg for at den passer størrelsen på lokket du planlegger å bruke. Vurder også fôringsteknikken til fisken du målretter mot.

HVILKE KROKER SKAL JEG VELGE?

Selv om naturlig agn kan være svært utfordrende å avslå, er det noen situasjoner der kunstige lokker kan fungere bedre enn naturlige. Dessuten kan kunstige sluk imitere det naturlige byttet til fisken de sikter mot.

HVILKEN LOKKER SKAL JEG BRUKE?

Når du velger en rigg, er det også viktig å vurdere hvilken type agn du planlegger å bruke. Før du begynner å fiske, er det viktig å bestemme plasseringen og størrelsen på fisken du målretter mot.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items