Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

4 tips for nybegynnere musky sportsfiskere

by Kevin Liang 09 Dec 2022

4 tips for nybegynnere musky sportsfiskere

ØVNING PÅ GJEDD OG PIKK

Et av de mest nyttige verktøyene som en nybegynner kan bruke når det kommer til å lære å fiske muskies, er fluefiske etter gjedde og plukker. Disse to artene er kjent for å være mer aggressive enn de andre, og dette gjør at de kan trene på å kaste og hente store fluer. Dette gir dem også en mulighet til å utvikle sine ferdigheter til å håndtere sluk på nært hold.

Å kunne fiske plukker har gitt meg muligheten til å lære av mine feil og forbedre ferdighetene mine på vannet. Selv om dette ikke er tilfelle for alle, tror jeg at det er viktig for enhver person å ha tillit til sine evner når det kommer til å fiske etter musky.

I løpet av tiden jeg fisket etter plukker hadde jeg muligheten til å gjøre mange feil når det gjaldt kaste- og krokteknikker. En av de vanligste feilene jeg gjorde var å reagere voldsomt på en aggressiv fisk som dukket opp ved siden av båten min.

I løpet av en av turene mine hadde jeg muligheten til å ta et par båtmat mens jeg fisket. Dette ga meg de nødvendige ferdighetene for å unngå å bli truffet av et plutselig og kraftig slag mens jeg kastet. En av de vanligste feilene en nybegynner kan gjøre er å bruke stangspissen til å sette kroken. Denne metoden kan lett føre til en ubehagelig overraskelse.

Etter å ha opplevd mange tilfeller av suksess med lokal plukker, begynte nervene mine å roe seg. Jeg begynte å begrense min entusiasme og fokusere på å holde flua i bevegelse. Selv om jeg fortsatt blir begeistret når en muskie jager fluene mine, vet jeg nå at jeg kan kontrollere følelsene mine uten å overvirke. Dette er den vanligste feilen som nye sportsfiskere gjør.

DU TRENGER IKKE EN 11-VEKS FLUESTEGE

Mesteparten av tiden bruker jeg lettere stenger når det kommer til å fange muskyer. Jeg har fanget og spilt noen av disse fiskene med disse mindre stengene i vektklassen 7-8. I løpet av den tidlige sesongen fanget og landet jeg ved et uhell flere store muskies mens jeg fisket etter smallmouth bass med en stor 3-5 tommers streamer.

Sensesongsmuskies i mitt hjemlige farvann går vanligvis på fôring når de prøver å gå opp i vekt før vinteren setter inn. Dette gir en mulighet for sportsfiskere til å tiltrekke seg disse fiskene ved å bruke større fluer. Av denne grunn foretrekker jeg å bruke tyngre stenger med 11 vekter.

Selv om en stang med 11 vekter er en bonus når det gjelder å fange stor fisk, tror jeg ikke at det er nødvendig for meg å ha mye stangkraft for å fange den gjennomsnittlige størrelsen muskie i hjemmevannet mitt. Sammenlignet med småmunnet bass av høy kvalitet som ofte finnes i mitt område, tilbyr 30- til 36-tommers muskies en lignende kamp.

I løpet av våren og sommeren bruker jeg ofte mindre fluer i stedet for større for å tiltrekke meg muskies. Dette er grunnen til at jeg vanligvis bare tar med 8- eller 7-punds stenger i disse tider. Sammenlignet med de tyngre 11-punds kosteskaftstengene i aluminium som jeg bruker om høsten, er det mindre sannsynlig at de mindre fluene jeg bruker i disse tider vil skade kroppen min.

I løpet av høsten begynner jeg å bruke mønstre som minner om små kyllinger for å tiltrekke meg muskies. Denne metoden har hjulpet meg med å lande flere store fisker.

Når senhøstsesongen begynner, begynner jeg å bruke tyngre stenger med 11 vekter for å bære og trekke store mønstre til målet. Dette er grunnen til at jeg kun bruker disse klubbene i denne perioden. Å støpe store muskiemønstre med en stang med 11 vekter kan være svært arbeidskrevende.

VET HVOR SENSESON MUSKY HOLD

I følge noen sportsfiskere er ca 80 % av ørreten i 20 % av vannet. Når det gjelder muskies, tror jeg at rundt 95 prosent av disse apex-rovdyrene er i 5 % av vannet i hjemmefarvannet mitt i slutten av sesongen. Dette er fordi de følger all annen fisk til de dypere og langsommere delene av elva.

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å fange muskyer i løpet av sensesongen er dybden og de tregeste delene av elven. Dette vil tillate deg å tilbakelegge mye avstand og unngå å kaste bort tid på å fiske mellom bassengene.

Selv om det kan være utfordrende å fange store muskyer i store vannmasser, trenger disse fiskene mat og ly. For å tiltrekke dem, bør du lokalisere områder som er godt forbundet med dype bassenger og har nedsenket tømmer. Du tror kanskje i utgangspunktet at du leter etter en nål i en høystakk, men det vil ta litt tid å finne disse områdene. Sørg også for å sjekke ut overvintringsplassene til agnfisk.

En av de enkleste måtene å bli en vellykket muskiefisker på er å bruke en ekkolodd. Dette vil tillate deg å bruke en dag på å kartlegge vannet og identifisere de ideelle stedene for fiske. I tillegg til å vite hvor du skal fiske, bør du også være kunnskapsrik om hvor du ikke skal fiske.

Siden jeg har lært meg å målrette mot prime muskieområder, har jeg vært i stand til å unngå å kaste bort tid på å kaste til områder som ikke er ideelle for suksess på slutten av sesongen. En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å fange store muskyer i løpet av sensesongen er dybden og de tregeste delene av elven.

OMFAV LIDELSEN

Vellykkede muskiefiskere vet hvordan de skal tåle tap og fiskeløse dager. Fiskesporten er ikke som umiddelbar tilfredsstillelse. Det krever mye arbeid og disiplin å fange store muskyer. Det er også sjelden snarveier til suksess.

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å fange store muskyer i løpet av sensesongen er dybden og de tregeste delene av elven. Å ansette en profesjonell guide kan noen ganger hjelpe deg med å finne de ideelle områdene og tiltrekke deg lokalbefolkningen. Men å få lokalbefolkningen til å jage fluen din kan være en annen sak.

Det kan være veldig frustrerende å ikke se en eneste fisk etter flere kast. Dette er grunnen til at jeg tror at de fleste vellykkede muskiefiskere er bygd annerledes enn en gjennomsnittlig fritidsfluefisker. De forutser og behandler fisket sitt som om det er deres siste dag.

Sporten muskiefiske er en utmattelseskrig. Det innebærer lange perioder med investeringer og ofte liten suksess. Kroppen slår konstant av anstrengelsen, og fiskerens mentale tilstand er i høy beredskap når de prøver å lande en stor muskie.

Den ultimate belønningen er når en stor utfordring møtes. Jeg tror at den beste opplevelsen er når en fisker kobler seg til en muskie på en fluestang. Denne hobbyen har blitt min nåværende besettelse.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items