Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Hiwassee Etowah Saluda River, Southern Summer Runs on the Fly

by Kevin Liang 03 Dec 2022

En av de mest verdsatte viltfiskene i verden er den stripete bassen. De er store og sterke og kan være veldig opportunistiske.

Sørlandets sommerløp på fluefiskerne nærmer seg med stormskritt. Det er begrenset tid igjen for stripet bassfiske i disse områdene.

De fleste strippere lever i saltvann i sitt naturlige habitat langs Atlanterhavskysten. I løpet av våren vandrer de til ferskvannselver for å gyte. Denne aktiviteten skaper mye spenning for fiskere fra Midt-Atlanteren til Maine.

Stripete bass er den samme arten som finnes i ulike typer fiskeri. De fleste av dem er hjemmehørende i statene, og de holdes for det meste og lagerføres. Imidlertid er de også kjent for å overleve og vokse godt i reservoarer og elver. Dette gir fluefiskere en mulighet til å fange dem når de er i vannet.

Vårløpet følges vanligvis av en større gruppe fisk som søker tilflukt i kjølig vann på den dype sommeren. I sørlige systemer, hvor reservoarene er varme og oksygennivået er lavt, kan et stort antall stripete bass finnes i elver og bekker mens de spiser. De forblir i vannet til temperaturene faller, noe som vanligvis skjer om høsten.

For de fleste fluefiskere kan prosessen med å fange stripet bass i elven være svært utfordrende. Det innebærer å støpe store mønstre og bruke tungt utstyr, som 10- og 9-vekts stenger.

Siden disse løpene forekommer i forskjellige systemer, er det viktig å speide etter dem i elven som munner ut i et nærliggende stripet bassreservoar. Noen av de veletablerte fiskeriene som finnes i dette området er listet opp nedenfor.

Hiwassee-elven

Reliance, Tennessee

I følge Bill Stranahan, en guide, ligner fisket etter strippere i Hiwassee det for hjortjakt. For de fleste fiskere er målet å få noen biter fra den store fisken som ofte veier over 20 pund.

Ifølge Stranahan kan en god dag oppnås hvis en fisker kan lande noen fisk i båten. Det er imidlertid også viktig å legge ned arbeidet for å få resultatene.

Elven nær Reliance begynner å fylles opp med store striper i løpet av sommersesongen. Disse fiskene løper oppstrøms fra Tennessee River og nyter det kalde vannet som kommer fra Apalachia Lake, som ligger i fjellene nær grensen mellom Tennessee og North Carolina.

Fiskene i Hiwassee ser etter ulike strukturer, som steinvegger, tre og stimer. Ifølge Stranahan er det viktig å målrette mot områder der fisken mest sannsynlig samles.

Ifølge Stranahan er den beste måten å fange en striper på å fiske godt i vannet. Han rådet også til at fiskere ikke bør forhaste seg til fisken.

For å imitere utseendet til ørret, skipjack-sild og kråse, bruker Stranahan store agnfiskmønstre og store streamerfluer. Han bemerket imidlertid at det også er tid for å redusere størrelsen.

Etowah-elven

Cartersville, Georgia

Guide Garner Reid refererer ofte til Etowah-elven som et bakholdssted for strippere. Fisken er kjent for å holde seg i strømskyggen av nedfalt tømmer og tømmer, mens de venter på lokket som svømmer forbi.

Etowah er også kjent for å ha forskjellige naturlige strukturer, som tredekke og stimer. Dette området fiskes ofte i slutten av april til september sesongen. Alle disse strukturene ligger i nærheten av en gammel lavhodedam som er nedstrøms fra Allatoona-sjøen i Georgia.

Når fisken beveger seg gjennom systemet, når de omtrent 75 miles fra Lake Weiss i Alabama. På grunn av reproduksjonssuksessen til denne kjøringen, kan fiskere forvente å lande en rekke forskjellige størrelser av striper.

Nøkkelen til suksess er ifølge Reid å sørge for at fluene presenteres riktig. Han bemerket også at en aggressiv apport er det som trekker fisken til sluk.

Ifølge Stranahan vil fisken ofte sikte mot en flue som ser såret ut eller på flukt. For å utløse handlingen må fiskerne lage bråk i vannet.

Etowah er hovedsakelig fylt med trådfinne-shad, noe som gjør 2- til 3-tommers agnfisk-mønstre og naturlige shad-fargede streamerfluer til det ideelle valget. Mønstre i store størrelser er noen ganger målrettet av større fisk.

Si hei River

Columbia, Sør-Carolina

Stripete bass tar seg oppover Congaree-elven nær Santee-Cooper Lakes i South Carolina om våren og sommeren. På sensommeren drar de fleste fiskene nedstrøms til den 10 mil lange sideelven kjent som Saluda-elven. Dette området mates av kaldt vann fra Lake Murray.

I følge Jake Howard, en guide, blir fisketettheten i området så tykk at han er i stand til å lande 100 fiskedager med et par striper som veier rundt 2 til 5 pund.

Han fisker hovedsakelig muskie og bruker synkeliner, store fluer og 10-vekter. Han prøver også å målrette de mindre striperne.

Selv om det er en tid for å fiske mindre fluer, bruker Howard vanligvis 6- til 8-tommers leddsluk på synkende linjer i et forsøk på å fange de større striperne.

Lokken til dette fisket er fiskepresset. På grunn av det store antallet mennesker som fisker i området, har striperne en tendens til å bli skremt og bli mer kresne.

For å få fisken begeistret for å spise en flue, bærer Howard vanligvis en agntank full av sild. Deretter bruker han en liten mengde skadet sild for å lokke fisken.

Ifølge Howard er vannet klart nok til at fisken vil komme opp og sprenge fluene på overflaten. De vil da begynne å bevege seg rundt og spise dem så snart de blir introdusert.

Det er opp til fiskeren å presentere flua. Ifølge Howard tar det vanligvis rundt 60 fot med kasting for å holde fisken på sluk.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items