Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Bambus fluestenger

by Kevin Liang 07 Dec 2022

Hvis du liker å fiske i små bekker og bekker, bør du kanskje vurdere å legge til bambusfluefiskestenger til utstyret ditt. Følgende opplæring vil lære deg hvordan du lager disse enkle å bruke stengene. Nybegynnere bør vurdere bambusfluefiskestenger på grunn av hvordan de er relativt enkle å kaste.

Sammenlignet med de tyngre materialene som brukes i fluefiske, er bambusfluer generelt lettere. Dens naturlige fleksibilitet gjør dem ideelle for støping av korte linelengder. Tettheten til bambusfibrene kan også variere, noe som bidrar til følelsen av stangen.

Det finnes flere teknikker og verktøy som kan brukes til å lage bambusfluefiskestenger, og den enkleste av disse kan deles ned i åtte trinn. Hvis prosessen virker for kompleks, kan du forkorte den ved å kjøpe et sett som inneholder alt nødvendig utstyr.

TRINN FOR Å LAGE BAMBU FLUESTEGER

1.Før du begynner å lage bambusfluefiskestenger, er det viktig at du har de nødvendige materialene. Et av de vanligste materialene som brukes i stangproduksjon er Tonkin stokk, som er en type bambus som har lange, tette fibre. Andre gjenstander du trenger inkluderer en varmepistol, en stanglimbinder, et låseplan, et skrapeplan, en skiveskyvel, en standard skrutrekker med et skjerpet blad, tre planleggingsformer i stål og en dybdemåler for klokkeindikator.

2. I det første trinnet vil du dele bambusstangen i flere deler ved hjelp av en spesiell type kniv kjent som en froe. Disse større bitene deles deretter i smalere strimler ved hjelp av en vanlig skrutrekker. For rumpedelen må du kutte seks strimler fra bunnen av stangen. Sørg for å kutte de fem øverste føttene av stangen i 12 stykker. Siden de fleste fluefiskestenger har en ekstra spiss, bør denne delen deles i 12 stykker.

3. Siden bambusen har naturlige noder eller ujevnheter, er neste trinn å varme dem opp og file dem ned med en varmepistol. Etter at bambusbitene er varmet opp, skal strimlene holdes i en tett klem for å flate dem ut.

4.For å lage bambusfluefiskestenger, må du forme stokkstrimlene til trekanter. Etter å ha formet disse til likesidede trekanter, må du binde dem sammen med en snor. Du kan også varmebehandle bambusen for å fjerne fuktighet, og når den er avkjølt er det bare å fjerne strengen.

5. Etter å ha formet disse til trekanter, må du avsmalne bambusstrimlene. Lim dem sammen for å lage en tom bambusfluestang. Du kan avsmalne disse strimlene ved hjelp av en maskin eller hånd, og de fleste sportsfiskere bruker et planleggingsskjema for å forme avsmalningene. Med et håndholdt blokkplan kan du også fjerne overflødig stokk fra stripene.Planformen til bambusstrimmelen skal settes innenfor sporet til formen, og den likesidede trekantformen skal plasseres i den. For å sikre at stripen er i nivå med overflaten, bruk håndplanet til å fjerne overflødig bambus.

6.Etter at strimlene er kuttet i trekanter, limes de sammen med en epoksy. Etter det, bruk en tannbørste til å påføre limet på strimlene, og rull dem deretter til en sekskantform. For å sikre at seksjonene er riktig justert, bruk stangbinderen til å rotere dem under trykk.Etter at hver stripe er ført gjennom bindemiddelet, bør to motsatte spiralomslag påføres. For å fjerne eventuelle knekk eller bøyninger, legg strimlene på en flat overflate. Etter herding skal limet fjernes, og eventuelt overflødig materiale slipes eller skrapes av.

7.Etter at emnet er filt til riktig diameter, er det på tide å montere og sette på plass bambusfluestangens ulike seksjoner. For å sikre at seksjonene holdes sammen, tilsett epoksy på innsiden av rammen og på sitteområdet. Plasser hunn- og hannhylsene på emnet, og la deretter stangen herde i en uke eller to.

8. Etter at du har bestemt deg for hvilken type fluesnøre og vekt du vil at bambusstangen skal brukes til, må du vikle guidene rundt den. Avhengig av lengden på stangen din, kan det hende du trenger flere guider. Standardformelen for å lage guider er én per fot, og du kan også bruke en striperguide til spissen.

Etter at guidene er sikret, er det på tide å begynne å sette sammen resten av fiskeutstyret ditt. Etter å ha valgt en passende fluesnøre, kan du legge den matchende vekten til stangen din. Du kan teste kreasjonen din ved å gå til en lokal strøm.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items