Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

En guide til å fange aggressiv høstørret

by Kevin Liang 03 Dec 2022

Det er lett å gå seg vill i skjønnheten i høstsesongen når du er på en fjellbekk. Men sesongen gir også en flott mulighet for ørretfiskere i Appalachia til å bli aggressive. Ørreten er kjent for å fargelegge seg og pyntelig når de forbereder seg på høstgytingen. Dette er den perfekte tiden på året for å målrette mot disse store fiskene. I denne artikkelen gir eksperter innsikt i oppførselen til disse dyrene og hvor de kan finne de beste bittene.

The Spawn

Selv om brunørret ikke er hjemmehørende i Nord-Amerika, har den trivdes siden den ble hentet fra Europa på 1800-tallet. De er kjent for å være dominerende i ulike bekker og elver i Østen, og kostholdet deres er hovedsakelig fisket. Dette gjør dem til et ideelt mål for fluefiskere som liker å strippe.

Ørret begynner gytesesongen om høsten. Hunnene flytter for å finne passende habitat, som kalles redds. Mesteparten av tiden går de oppstrøms.

For å finne en mottakelig hunn, leter han ørret etter et lignende habitat. De blir aggressive mot andre hanner i et forsøk på å få sjansen til å befrukte egg, og de er også kjent for å vise livlige farger som gjenspeiler høstens varme toner. Modne prøver utvikler etter hvert en oppovervendt del av underkjeven, som de bruker til å kjempe med hverandre.

Røde er kjent for å legge egg under forhold som er gode for utviklingen, som høye oksygennivåer, ren grusbunn og god flyt. Hunnene vil ofte søke etter dette området rundt kantene av bassengene deres eller nær halen av en rifle.

Når en hunn finner noe hun leter etter, begynner hun å grave med halen og snur seg på siden for å lage en rød. Hun legger eggene sine i grusforekomsten. Hannene befrukter eggene og hunnen sparker grusen tilbake på toppen av dem.

Gytingprosessen kan ta et par timer eller dager. En hunn vil typisk deponere eggene sine i flere rødder, og inkubasjonstiden for disse eggene kan variere fra et par uker til et par måneder avhengig av vannforholdene. Ung ørret, som er eggsekkavhengig og holder seg i rødt til de er klare til å spise insekter, blir også der et par dager.

I løpet av høstsesongen bør folk som besøker ørretbekker unngå å forstyrre ørretene. Dette inkluderer folk som fisker, svømmer og kaster baller på hunder. Røde er ovale trekk som er lysere i fargen enn den omkringliggende grusen.

Ifølge Habera er det lett å oppdage røde og unngå dem mens du er ute og fisker. Han sa at det også er mulig å lære å unngå dem.

 Etikk for å fiske gyten

Mens de fleste er enige om at det er dårlig form å tråkke rødt, er det også noen naturvernere som ikke ønsker å fiske i gytesesongen.

De mener at trakassering av den gytende brunfisken er dårlig for fisken. Det kan gjøre det vanskeligere for dem å reprodusere og overleve.

I løpet av høstsesongen blir ørreten mer tilgjengelig for sportsfiskere på grunn av hvordan de pleier å flytte ut av sommerhjemmene sine. De blir også mer aggressive ettersom hannene har en tendens til å jage hverandre på grunt vann. Disse handlingene kan gi en morsom fiskeopplevelse.

Så, bør vi la våre tunge stenger ligge i rørene under noen av årets beste streamerfiske?

Selv om han ikke synes det er en dårlig idé å trakassere den gytende brunfisken, sa Habera at det kan være et personlig valg. Han sa også at han ikke tror det ville være et problem hvis du skulle fiske og slipp.

I motsetning til hva mange tror, ​​påvirker ikke fiske av gyten bestandsnivået i et sunt ørretfiske. Ifølge Habera spiser ikke de aktivt gytende hunnene. Ørret har også mange hanner som kan befrukte egg.

Høstsesongen gir også en reduksjon i fiskepresset. Ifølge ham er det mer sannsynlig at folk som dreper og griller, ser på fotball.

Fisketrykket begynner å avta innen oktober, ifølge Habera. Han sa at de som fortsatt fisker er klar over hva som skjer.

Selv om han tillot at visse bestander av ørret ble beskyttet, rådet Habera sportsfiskere til å sjekke regelverket i områder der fiske er forbudt i gytesesongen.

Timing av handlingen

Det kan være vanskelig å bestemme toppoppførselen til den gytende brunfisken i et bestemt område. For de fleste sportsfiskere er den beste strategien å målrette mot forfisk. Dette er de som er mest aggressive og klare til å flytte.

Gytebevegelsene til brunfisk kan påvirkes av ulike faktorer som værforhold, habitattyper og lengden på dagene. Prosessen starter vanligvis når vanntemperaturen faller til rundt 40 grader.

Ifølge ham gyter vill ørret i Tennessee vanligvis fra midten av oktober til slutten av november. På den annen side gyter brune i store halevann som South Holston og Watauga senere i desember og november. I de fleste tilfeller vil den enkelte fisken gyte i varierende stadier over en periode på flere uker.

Fra september til desember kan et bredt spekter av områder over hele Sørøst, Midt-Atlanteren og Pennsylvania oppleve gytesesongen for brunørret. Avhengig av vannforholdene kan handlingen starte tidligere enn i Nord-Georgia.

I følge Habera er en måte å få et glimt av ørretaktiviteten i et bestemt område ved å stå på en bro over South Holston River. Denne typen observasjoner kan være svært effektive når kaldfronten beveger seg gjennom regionen.

Etter en lang sommer er kjølevannet ideelt for gyteaktiviteten til brun- og regnbueørret. Vårproduserende regnbueørret kan også forynges når de spiser i forkant av vinterens mangel på insekter. Med færre folk som fisker, er det en god tid å øve på fluefiske.

Å slynge kjøtt

Når det kommer til fluefiske, er ikke Alex McCrickard plaget av insektene som lever i vannet. I stedet liker han å kaste store fluer og prøve å lande den største ørreten som elva har å by på. Han er en erfaren fluefiskeguide og akvatisk utdanningskoordinator for Virginia's Department of Wildlife Resources.

Ifølge ham er brunfisken i Virginia i løpet av oktober spesielt aggressiv når de forbereder seg på gytesesongen. De er kjent for å ta på seg gytedraktene for å tiltrekke seg hunner. De vil også bli territorielle når de kommer nærmere gyteområdet.

Den store og eldre ørreten er kjent for å være svært bur. De foretrekker å spise store måltider for å maksimere kaloriene og bruke så lite energi som mulig. Selv om mindre ørret og regnbueørret ofte vil leve av å spise små insekter, er det ikke sannsynlig at stor ørret gjenkjenner fluer, nymfer eller andre små insekter.

Ifølge ham krever stor brunfisk større matvarer for å opprettholde veksten og størrelsen. De er opportunistiske og vil konsumere både land- og vanninsekter og sjøkreps. De fleste fluefiskemønstre etterligner denne oppførselen.

Denne oppførselen, sammen med pre-gyting aggresjon, øker sannsynligheten for at en stor brun vil angripe en fluefiskestang. Hos de fleste arter kan sjalusi og begjær få hannene til å løsne på hemningene. Ørret er ikke annerledes. Når en stor ørret er rundt på jakt etter kamp, ​​vil den allerede være spennet og klar til å angripe.

Streamere er også effektive for å dekke mye vann raskt på jakt etter aggressiv fisk.

Ifølge ham er utholdenhet og å være sta nøkkelen til å lande en stor fallbrun. Han sa at man må sette flua foran mye fisk for å lykkes.

I gytetiden fortalte han at han ofte fisker i nærheten av områder hvor stor fisk er kjent for å samles. Selv om han foretrekker å gi de aktive gyterne en plass, liker han også å fiske etter brune som stiller i områder utenfor de viktigste gyteområdene.

Han sa at disse områdene er ideelle for å tiltrekke seg store brunfisk fordi de krever mindre energi for å jakte og samle mat. Bortsett fra dype bassenger og vegetasjon, kan også andre faktorer som tømmerstokk og drop-offs tiltrekke seg stor fisk.

Fisketeknikken er forskjellig fra andre typer fiske. Ifølge ham må man tilnærme seg sporten med et tankesett som er annerledes enn andre sportsfiskere. Han sa at man må være villig til å handle opptil noen få streiker per dag for å lykkes.

En stor ørret med halevann kan vokse opptil to fot lengre enn en 14-tommers fisk. På mindre bekker og elver kan en 14-tommer betraktes som et ekte trofé. Når det gjelder valg av riktig utstyr, bør det tilpasses situasjonen.

The Biggest Brown in the Creek

Ifølge ham er det å bære en tung stang ideelt for fiske i områder der det er store fristeiner og fjellbekker. Denne typen stang kan brukes til å kjempe mot større fisk og gjøre det lettere å slynge.

Selv om flytende line vanligvis er nok for disse områdene, trenger du en tyngre flue og en ni fots leder for å la streameren din nå vannsøylen. Han sa også at han foretrekker å bruke tippets og tyngre ledere enn de som brukes med tørre nymfer og tørker.

Han sa at en reaksjonsstreik ofte er nøkkelen til å lande en stor brunfisk. Disse fiskene jager vanligvis etter mindre fôrfisk. De inspiserer ikke en tørrflue som flyter i et flatt basseng for å finne ut om de vil spise den.

Å velge riktig flue er også litt utfordrende når det gjelder å fange stor brunfisk. Det er viktig å vurdere tilgjengeligheten av mat i bekken og hvordan du kan bruke aggresjonen til fisken til din fordel. Ifølge ham er en Woolly Bugger i størrelse 6 til 8 ideell for de fleste områder. Men, avhengig av forholdene, kan denne typen sluk kanskje ikke være nok til å tiltrekke seg den store fisken i bekken.

Hvis du støper etter gjerdene, kan det være lurt å gå stort. En 12-tommers brun vil noen ganger ta et sveip på en leddet streamer.

Dette gjelder spesielt i mindre bekker som er kjent for å produsere stor brunfisk. En av disse er South Fork of the Holston i sørvest Virginia. Ifølge ham er dette området et sted hvor store fluer ofte brukes for å tiltrekke seg store brunfisker. Et annet eksempel på en mindre elv er Chattooga-elven, som ligger nær grensen mellom Sør-Carolina og Georgia. Ørret foretrekker store fluer i farger som ligner sine unge kolleger.

Bakvannsmonstre

Når du har å gjøre med stor brunfisk med halevann, blir det enda bedre. Selv om en 20-tommers brun er en utmerket fisk, vokser den seg større når forholdene tillater det. Hvis du planlegger å fange en fisk som er målt i pund, bør du gi den seriøst kjøtt.

Ifølge ham, hvis han fisker i større bekker, liker han å bruke store leddfluer. Han sa at denne typen sluk ofte brukes av vestlige fluebindere som Charlie Craven og Kelly Galloup. Han liker også å bruke spinnende ullhoder og doble kroker.

Når det gjelder mat, er stor halevannsbrunfisk kjent for å livnære seg på ulike typer fisk, som shad og abbor. På elver som Chattahoochee eller White River blir sportsfiskere noen ganger lamslått når de ser store brunfisker som er 30 tommer lange som stiger opp fra vannet og river 9-tommers ørret.

Når han fisker etter stor brunfisk i halevann som Jackson River i Virginia, Potomac i Maryland og South Holston i Tennessee, bruker Pat McCrickard vanligvis en 9 eller 10 fot lang stang med en 250-korns synkeline. Noen av de andre bemerkelsesverdige fiskeriene som er verdt å nevne når det gjelder å forberede jakten på stor ørret er Nantahala River i North Carolina og Toccoa River i Georgia.

Synkeline, eller en synkespiss, er et ideelt valg for stor brunfisk siden det eliminerer behovet for en lang leder. Siden vekten av fluesnøret har en tendens til å trekke lokket ned, er ikke store brunfisker linesky. Av denne grunn bruker Pat en 3-fots seksjon av 0x tippet med en bruddstyrke på rundt 15 pund. Hvis vannet er flekkete, bruker han en 20-pund testmono.

Når det gjelder å fange stor brunfisk, sa Pat at han er mer trygg på en fisk som er to fot lang hvis han har den på 20 punds line.

Mer å vurdere

Ifølge studier er brunørret kjent for å være nattaktiv. De vil ofte være aktive i dårlig lys om morgenen og kvelden, spesielt når det er et værsystem på vei inn.

Ifølge Pat kan fiske etter stor brunfisk under overskyet og regnvær være svært produktivt. Han bemerket at disse forholdene kan falle sammen med lavtrykkssystemene som beveger seg inn.

Vannets klarhet påvirker også hvilken type flue du bør bruke. For eksempel foretrekker Pat mørke oliven eller svarte farger når han fisker i skittent vann. På den annen side, når vannet er klart, er lysere farger med blink en god idé.

Selv om brunørret er kjent for å spise mye serpentiner i vintersesongen, er eldre individer fortsatt på vakt mot dem. Derfor er det viktig å huske på at du kun skal fiske med stang og ikke streamer.

Ifølge Pat er en produktiv dag ofte avhengig av typen lokke du bruker og forholdene. For eksempel, hvis du kaster en 10 fot lang stang med en 250-korns synkeline, kan det hende du ikke kan fange mange brunfisk. Men hvis du går ut med tankegangen om å prøve å fange to eller tre fisker, kan du kanskje oppnå en vellykket dag.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items