Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Fluefiske ledere

by Kevin Liang 07 Dec 2022

Lær hvordan du bruker fluefiskeledere effektivt og tiltrekker deg mer fisk. Du vil også lære om å velge riktig leder og forbindelseslinje for å fly.

BESTE FLUEFISKE LEDERE

De tre delene av fluefiskeledere er tippet, baken og midten. Rumpa er lederens første linje som kobles til, og det er den tykkeste delen av materialet som utgjør lederens kropp. For å kaste en flue konsekvent, bør midten senkes fra den tykke rumpa til tippet.

Avsmalningen gjennom midtseksjonen av lederen er en nødvendig del av prosessen som overfører energi fra hovedlinjen til tippet og tilbake til flua. Dette gjøres for å sikre at linjen er rett og jevn. Ledere som er håndbundet er vanligvis laget med mindre diameter mellom knutene. Kontinuerlig knuteløse ledere er også tilgjengelige.

HVORDAN VELG LEDERE

Når det gjelder å velge riktige fluefiskeledere, er det viktig å vurdere fiskesituasjonen. For eksempel, hvis du bruker små fluer i flatt vann, bør lederen være relativt liten i diameter. Tippet bør også være lang nok til at fisken ikke blir skremt av snøret som treffer overflaten.

Produsenter av ledere har merket produktene sine slik at du enkelt kan identifisere den rette for dine behov. For eksempel bør en mellomstor bassleder med stiv tippet brukes til å snu store fluer.

Når det gjelder valg av saltvannsfiskeledere, bør de også være stive fra tipp til rumpe. Disse materialene er slitebestandige og tåler de kraftige løpene og de store tennene til saltvannsfisk.

Størrelsen på fluen og tippets diameter er to av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å velge riktig fluefiskeleder. Dessuten, hvis vannet er flatt, er det mer sannsynlig at fisken blir skremt av snøret som treffer overflaten.

LEDER LENGDE

For de fleste typer fisk, som panfish, stream ørret og bass, bør en standard fluefiskeleder være 9 fot lang. Noen ledere kan løpe så lenge som 22 fot, mens andre er 12 fot eller lengre. Nybegynnere følger 60/20/20-formelen når det gjelder å konstruere sine ledere.

Bare husk at når vinden stiger, blir det vanskeligere å kaste lengre ledere.

KOBLING AV FLYLINE TIL LEADER

Før du begynner å binde hovedlinen til lederrumpa, sørg for at du kobler fluesnoren til lederen. En av de vanligste feilene som folk gjør når det kommer til å velge en leder, er å ikke knyte spikerknuten. Dette er fordi det tar mye tid å mestre. Hvis du ikke er sikker på hvilken type leder du skal bruke, kan en god fluebutikk hjelpe deg med å velge den rette.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items