Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Komplett guide til fluefiske med beaded Caddis Nymph

by Kevin Liang 11 Dec 2022

 

Den dødelige caddis-nymfen er et velkjent og svært effektivt fluefiskemønster som kan brukes til et bredt utvalg av fisk. Jeg er ikke sikker på at det er andre mønstre som kan matche dette ryktet. Det har eksistert lenge og er et av de mest populære mønstrene for ørretfiskere.

Disse mønstrene er ofte bundet i forskjellige farger og størrelser, og de kan brukes til forskjellige typer fiske. Jeg fisker vanligvis en grønn caddis i mine lokale farvann, siden de er en viktig matkilde for ørret. I den følgende artikkelen vil vi snakke om hvordan og hvor du skal fiske disse mønstrene, samt når og hvor du skal bruke dem.

HVORFOR ER DEN BEADED CADDIS NYMFE FLOTT

Plassene i flueboksene våre bør fylles med caddis-larvene når vi går inn i vårsesongen. Dette er en av hovedgrunnene til at de er et populært valg for ørret. Det faktum at de kan finnes i bekker over hele verden gjør dem til en ideell matkilde.

En av hovedgrunnene til at caddien er så populær er på grunn av livssyklusen, som varer fra vår til sen høst. Dette gjør at de kan tilby et bredt utvalg av mat til fisk. En annen fordel med dette mønsteret er at det kan brukes til å imitere en rekke insekter, for eksempel de små og mørkfargede myggene. Jeg synes dette er veldig attraktivt ettersom disse insektene ofte finnes i de fleste vannmasser rundt om i verden.

Caddis-nymfen kan fiskes på forskjellige måter, for eksempel som en tørr dropper-oppsett eller som en metode i spansk stil. En av de mest effektive måtene å bruke dette mønsteret på er over en steinete bunn. Hvis du er ny på single nymfe, kan en liten streikindikator eller tørrflue hjelpe deg med å overvåke vannstrømmene og spiser.

LITT INFORMASJON OM DEN BEADED CADDIS NYMFE

Begrepet caddis-nymfe refererer til en type flue som ikke har et distinkt stadium i livssyklusen. I stedet er det en puppe som til slutt blir voksen. I likhet med møll kommer fluen ut av en kasse som ble bygget av de utviklende larvene.

Caddisflua er et fremtredende medlem av fluefamilien og brukes ofte til fiske etter ulike typer fisk. Det er tre typer caddisfluer som finnes i vannsystemer. Case-bygningsarten er kjent for å bygge et foringsrør for puppen sin. Webbyggearten er preget av en edderkopplignende konstruksjon.

Free Living caddis er ikke et skall, men snarere en skapning som har en klo-lignende design på magen. Denne arten identifiseres ofte ved sitt svarte hode og grønne mage. De fleste av våre fluemønstre er basert på egenskapene til disse utviklende larvene.

Fisken vil spise på alle stadier av caddiens livssyklus. Det lengste stadiet er larvestadiet, og derfor er det viktig å begynne å støpe imitasjoner på dette stadiet.

Jeg har sett disse typer fisk i mine lokale farvann, og en liten størrelse #16 caddis-nymfe med en grønn mage er veldig dødelig.

HVILKEN FISK FÅR EN CADDIS NYMFE MED PERLE?

Siden caddisflua er mye funnet i forskjellige vannmasser over hele verden, er det lett å anta at den med hell kan fange de fleste fiskearter som konstant leter etter mat.

Disse typer fisk, som inkluderer gulfisk, harr og ørret, lever av de små caddis-larvene. Store gresskarper er også kjent for å spise disse insektene. En av mine personlige beste opplevelser med denne typen fisk var da jeg fanget en stor gresskarpe med en størrelse 18 caddis-nymfe.

Et av de mest populære mønstrene som kan brukes i flueboksen er perlerymfen. Dette mønsteret er vanligvis et godt valg for å produsere noen få fisk.

HVORDAN SETTE OPP EN BEADED CADDIS NYMPH

Når det gjelder å sette opp et skikkelig fiskeoppsett for en beaded caddis, anbefaler jeg å bruke en 9 eller 10' stang. Hvis du er en euro-nymfepurist, er en 20' monoleder ideell. Hvis du planlegger å bruke forskjellige metoder, så en 10 fot. konisk leder vil være bra.

Tippet og lengde på caddisfluene avhenger av hvilken type vann de skal fiske. Jo dypere og raskere vannet er, jo større blir fluene. Med den ekstra vekten kan disse mønstrene skjære gjennom vannsøylen og nå bunnen.

De små klolignende krokene til caddisflua er designet for å holde seg festet til steinene eller bunnen av elven. Dette betyr at du må raskt ned dit for å fange dem.

En tradisjonell caddiskrok har tykke tippetstørrelser, som kan forhindre at den sitter riktig. Jeg anbefaler å bruke Rapala-knuten til dette problemet.

En av de mest effektive måtene å fange fisk med en perleformet caddis er å kaste den som en tørr dropperigg. Denne metoden lar deg oppdage subtile opptak.

HVA REPRESENTERER THE BEADED CADDIS NYMPH

Den perleformede caddis-nymfen kan imitere de forskjellige typene caddis som vanligvis finnes i våre farvann. Det lengste stadiet av insektenes utvikling er larvene.

BEADED CADDIS NYMF FAVORITT STØRRELSE OG FARGE

Dette er mine tre beste caddis-mønstre

1.Et av favorittmønstrene mine er den elektriske caddien. Dette er et generelt mønster som kan brukes med en rekke perlestørrelser.

2. Den caddis beaded puppen er et godt valg hvis du planlegger å bruke en caddis i vannet som er frittlevende. Dette mønsteret kan fiskes med størrelse 16 og 14.

3.Hvis caddis-puppen ikke fungerer, bytter jeg til hot spot orange for best resultat. Dette mønsteret fungerer godt i vann som beveger seg raskt.

HVORDAN BINDE BEADED CADDIS NYMFE

Materialer som trengs:

Krok: Størrelse 12 Wet Nymph Hook

Perle: 1/8" gull Cyclops perle

Tråd: 8/0 Svart

Kropp: Caddis Green Ice Dub

Thorax: Hare's Mask

1.Sett perlen på kroken.

2. Fest i skrustikken.

3. Vikle en trådbase bak perlen bakover til bøyningen av krokskaftet.

4. Bruk litt tid på å lage en avsmalnende trådkropp, som ender ved krokbøyning igjen.

5.Lag en dubbing nudel og pakk den forover til bak perlen.

6.Voks tråden lett og spinn noen haremasker på tråden.

7. Lag to tette omslag som skaper kragen til mønsteret.

8.Pisk finish.

EN SISTE casting med den perlekledde CADDIS NYMFE

Den vakre og effektive perlefargede caddien er et godt valg for fiske i vannet. Hvis du ser skiltene som indikerer at fisken er i rett område, så skal du kunne fange dem.

Utformingen av perlen og måten den er satt opp på utgjør en stor første endring, og den gir ofte flotte resultater når andre metoder ikke fungerte. Jeg tror at den lumogrønne kroppen også kan trigge fisken.

Nymfene er også et godt valg for å fange store og små fisker. De fungerer godt i vann som beveger seg raskt og er alltid et av de beste valgene for fluefiske.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items