Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Blogger

Komplett guide for fiske og binding av Griffiths gnat

by Kevin Liang 10 Dec 2022

HVORFOR ER GRIFFITH'S GNAT SÅ FLOTT

Et av de mest interessante temaene innen fluefiske er hvorfor en bestemt art fungerer så bra. Griffiths Gnat er en buggy-lignende imitasjon av en svart eller eggleggende flue. Opprinnelig designet for å imitere en gruppe svarte eller eggleggende fluer, har den utviklet seg til å dekke et bredere utvalg av ørretmat.

Hovedårsaken til at Griffiths Gnat er så flott er at den rir i vannfilm, som ligner på en klekkelarve. Dens kraftig hakkede kropp gjør den også utrolig dødelig. Etter min mening er de fleste tørketrommel for store for denne flua. Griffiths Gnat, derimot, er et lite mønster som vanligvis er rundt størrelse #16 eller 18.

The Woolly Bugger er en dødelig flue, men Griffith Gnat er faktisk bare en imitasjon med buggy-utseende.

LITT HISTORIE OM GRIFFITH'S GNAT

Den opprinnelige ideen til Griffiths Gnat kom fra George Griffith. Han var et grunnleggende medlem av organisasjonen TROUT UNLIMITED, som jobber for å beskytte miljøet.

Målet med Griffiths Gnat er å imitere en mikro-midge klynge eller voksen flue. Den kan brukes under saktegående vann og er flott for fiske når den klassiske BWO ikke fungerer.

Et av de mest effektive midge-mønstrene du kan bruke er Griffith's Gnat. Hvis du vil lære mer om denne flua, les denne artikkelen.

Et av de største problemene jeg har med å bruke Griffiths Gnat er at jeg ofte sliter med å se det blodige. Dette er vanligvis forårsaket av kombinasjonen av de små og store visuelle fluene. For å løse dette problemet foreslo George at jeg skulle fiske mønsteret med en større, mer visuell flue. Dette er vanligvis måten jeg fanger mange av mine micro soft hackles.

En enkel rigg som består av en lastebil- og tilhengerstil er alt som trengs for å få jobben gjort.

HVILKEN FISK FANGER EN GRIFFITSHYG?

George Griffith designet Griffiths Gnat-fluemønsteret for ørretfiske. Hjemområdet hans var kjent for sin vakre ørret.

Selv om en klynge av små insekter eller en lignende imitasjon foreslås, tror jeg at en liten maur eller bille også kan brukes som et alternativ. Dette gjør Griffiths Gnat til et dødelig mønster.

HVORDAN OPPSETT FOR EN GRIFFITHS GNAT?

Den moderne fluestanga kan mange ting i fluefiske. For de fleste nybegynnere er en enkelt fluestang deres eneste valg når det kommer til små bekker. Med det i tankene kan du bruke hvilken som helst type oppsett du vil.

En flytende line er nødvendig for å kaste Griffiths Gnat eller en hvilken som helst tørrflue. Lederlengden bør være lang nok til å tillate deg å konsekvent kaste og fiske godt. Viktig å merke seg er at du må ha fullstendig kontroll over fluene dine gjennom driften. Bare husk at hvis du har drag i vannet, vil ikke fluene dine spise.

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å velge tippet er størrelsen du er komfortabel med. Hvis du ikke er vant til å kjempe mot fisk på tippets, så er ikke en 7X tippet et godt valg.

Alt fra en 5X til 7X tippet størrelse vil være bra når du fisker Griffiths Gnat.

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når det gjelder å velge tippet er størrelsen du er komfortabel med. Det er også viktig å forstå fiskens matvaner.

HVA REPRESENTERER GRIFFITSEN GNAT

Opprinnelig ble Griffiths Gnat bundet for å imitere en klynge av små insekter eller noen få store. Jeg tror at dette mønsteret kan representere mye mer. En liten insekt eller bille kan også brukes som et alternativ. Så lenge ørreten spiser Griffiths Gnat, har jeg ikke noe imot om den representerer noe.

GRIFFITHS GNAT, FAVORITT STØRRELSE OG FARGE

Størrelsen på Griffiths Gnat som du bør bruke er også viktig for å bestemme når det gjelder å fiske den. Jeg bruker vanligvis en #16 og en mindre. Dette er størrelsen jeg foretrekker å bruke når jeg fisker mønsteret i mine lokale farvann.

Størrelsen på Griffiths Gnat kan gjøre det vanskelig å se om du fisker den på driven. Dette er grunnen til at det er best å bruke en lastebil- og stimetode når du fisker dette fluemønsteret.

HVORDAN BINDE GRIFFITHS GNAT

Det enkle og effektive Griffiths Gnat-fluemønsteret er veldig enkelt å binde. Det er viktig å sørge for at hacklefibrene er lange nok.

1. Fest kroken i skrustikken.

2.Knyt inn en jevn trådbunn, som ender ved krokbøyen.

3.Knyt inn hacklet, tykkeste base først, konkav av fjæren vendt bort fra deg.

4.Knyt inn de to trådene med hackle for de mindre fluene, og bind inn tuppene for en mindre profil.

5. Vikle tråden frem til bak krokøye.

6. Wrap påfugl slynger fremover.

7. Pakk hacklet forover, og lag en segmentert kropp.

8.Knyt av og pisk ferdig.

Jeg bruker ikke hodesement på noen av tørketrommelene mine. Dette er helt opp til deg.

Guide Pro-tipset for bruk av Griffiths Gnat er å holde drivene fri for drag og fiske den med en sikteflue. Denne artikkelen vil lære deg mer om dragfri drift.

Selv om denne metoden er enkel, hvis du ønsker å lære mer om hvordan du fisker med et gresshoppemønster, er denne artikkelen for deg.

ET SISTE KASTE MED GRIFFITHS-GNAT

Til tross for fremskritt som har skjedd innen fluebinding, glemmer man ofte fortiden. Det er derfor det er viktig å huske på de ulike teknikkene og mønstrene som ble brukt den gang.

Så mye som jeg ønsker å lære nye ting, noen ganger er det også viktig å prøve å fange det vi gjorde for år siden for å forbedre ferdighetene våre.

Et av de mest effektive og relevante fluemønstrene du kan bruke akkurat nå er Griffiths Gnat. Hvis du ikke har noen i tørrboksen, skaff deg den nå.

Prev Post
Next Post
    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items