Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Hvordan holde seg varm mens du fisker om vinteren

by ZhuangXingWen 09 Oct 2019 0 Comments

For å få så mye fiske som mulig for å tilfredsstille min besettelse, har jeg funnet ut at jeg ikke kan la været stoppe meg fra å gå til elven. Denne mentaliteten har ført til at jeg står i noe av det kaldeste vannet man kan tenke seg midt på vinteren, og svinger min ydmyke flue med klaprende tenner.

Jeg har lært mange fluefisketimer i kaldt vær på den harde måten. Men mer enn noe annet har jeg funnet ut at for å være virkelig komfortabel uansett hvor kaldt det blir, må du være forberedt med riktig utstyr, og du må vite hvordan du bruker det.

Tips for å holde deg varm Fluefiske om vinteren

  1. Det handler om lagdeling, Et godt lagdelingssystem vil flytte fuktighet bort fra kroppen din og fange så mye kroppsvarme som mulig for å holde deg varm.
  2. Gå med ull eller syntetiske stoffer,? Unngå bomull hvis du kan, siden den er praktisk talt ubrukelig når den er våt. Fin merino eller poly base og mellomlag koster mer enn vanlige lange underbukser, men spør alle som har byttet, og de vil fortelle deg at de er verdt det.
  3. Puffy jakker og fleece er vennene dine, Vadebukser i fleece vil tjene deg godt for 90 prosent av vinterfluefisketurer, men på de kaldeste dagene er det å ha et oppblåst lag på tur eller dø.
  4. Gi kroppen rom til å puste og varmen vil strømme, Hvis støvlene eller lagene dine er for stramme, vil du kutte både blodstrømmen og varmestrømmen i vadebuksene. Monter utstyret ditt løst, men ikke slurvete.
  5. Ikke lekk varme ut av hendene, føttene eller hodet, Hansker og en toasty lue vil holde humøret ditt høyt, og hvis du vil fiske hele dagen, bør sokkeleken din være oppringt.
  6. Prøv en kjemisk kroppsvarmer,? Du har sikkert opplevd herligheten til en håndvarmer stukket inn i hansken din, men visste du at de også lager kroppsvarmere. På disse dagene under null, hvorfor ville du ikke prøve en.
  7. Ta med noe varmt å nippe til! Det meste av det jeg dekker i denne artikkelen gjelder å holde seg varm ved å beholde kroppsvarmen, men du vil også legge til litt indre varme. En termos med kaffe eller kakao er et solid valg, men vurder å ta med noe mer solid som kyllingsuppe. . . mmmmmmm.
  8. Begynn varm for å holde deg varm, Det tar mye mer energi å generere kroppsvarme enn det gjør å beholde den. Det er derfor jeg alltid prøver å starte dagen riktig ved å ruste opp i varmen i hjemmet mitt eller kjøretøyet med varmeren skrudd på.

Det handler om lagdeling for fluefiske

Ideen om lagdeling er et av de viktigste konseptene å forstå og praktisere når du fisker med flue om vinteren. Du hører dette rådet gang på gang på tvers av hele spekteret av aktiviteter i kaldt vær, men hva er problemet med lagdeling?

Utover å bare fange kroppsvarmen, er den viktigste grunnen til at du trenger å kle deg i lag å flytte fuktighet, dvs. e. svette vekk fra huden så effektivt som mulig. Fordi vann er en god varmeleder og våt hud synker temperaturen mye raskere enn tørr hud.

Som et minimum bør du ha minst tre lag som beskytter deg mot de iskalde forholdene under fluefiske i kaldt vær:

  • Grunnlag
  • Isolerende mellomlag
  • Beskyttende ytre lag

Viktigheten av basislag for fluefiske

Et basislag kan være et hvilket som helst antall materialer, men for definisjonens skyld er det uansett hvilket plagg du har på deg som berører huden din direkte.

De mest effektive baselagene isolerer ikke bare, men transporterer aktivt fuktighet bort fra huden din. For uansett hvor kaldt det er, vil du på et tidspunkt svette i løpet av dagen, og det er jobben til baselaget ditt å flytte svetten bort fra huden din så raskt som mulig, slik at den kan spres av de ytre lagene.

Fange varme med et isolerende mellomlag

Etter grunnlaget kommer mellomlaget som gjør mesteparten av å holde deg varm.

Innenfor riket av mellomlag for fluefiske, vil du ha en enorm mengde alternativer for under-vaderbukser, og Redington, Simms og Patagonia er gode alternativer.

Uansett hvilke merker du velger, er det beste alternativet å holde seg til enten syntetiske fleecejakker og -bukser mens du legger til en puffy jakke og muligens bukser i blandingen.

Du kan også gå old school og rocke en kraftig ullgenser under regnskallet ditt. Ekstra stilpoeng hvis du går den veien.

Det ytre skallet brukte fluefiske

Vanntett og pustende er de to stikkordene her. Forvent at på et tidspunkt i løpet av dagen vil noe falle ned fra himmelen, enten det er i regn, sludd eller snø.

Regn i det minste med at vinden blåser, slik at det føles enda kaldere enn det er.

Vadebuksene dine vil fungere som det ytre skallet fra midjen og ned, men du trenger et godt skall eller vadejakke for å beskytte overkroppen.

Uansett hva du gjør, ikke bruk bomull

Når du ikke er nedsenket i en iskald elv, gå videre og bruk bomull, det er mykt, behagelig, billig og flott for vanlige hverdagsgateklær.

Men når det er en risiko for hypotermi, bør du droppe bomullsplagg, da dette materialets varmeavvisende egenskaper kan potensielt sette deg på et dårlig sted.

Hovedproblemet med bomull er at i stedet for å transportere fuktighet bort fra huden din slik at den kan spres, holder bomull på fuktighet og tørker ikke ut.

I motsetning til ull som fortsatt isolerer når den er våt, mister bomull alle sine isolerende egenskaper og faktisk gjør det motsatte i stedet for å fange varmen, trekker den varmen bort fra kroppen din.

Så det er hovedgrunnen til å ikke bruke bomull, det vil få deg til å føle deg kaldere enn om du ikke hadde på deg plagget i det hele tatt.

Men det er en annen grunn til å velge bort bomull og velge et mer fluefiskevennlig materiale som ull eller polyesterbasert syntetisk: Bomull har en tendens til å fremme veksten av bakterier. Med andre ord, bomull er ikke antimikrobielt.

Vet du hvordan vadebuksene dine kan lukte ganske funky mot slutten av sesongen?

Den lukten kommer sannsynligvis fra veksten av bakterier. Og hvis du bruker bomull under vadebuksene dine, blir det enda verre.

Plagg laget av ull har imidlertid naturlige antimikrobielle egenskaper, og mange får også tilleggsbehandlinger for ytterligere å motvirke vekst av bakterier.

Mange av de beste syntetiske base- og mellomlagene for fluefiske er også behandlet for å være antimikrobielle.

Tips for å velge et merinoullbaselag

Det er vanskelig å gå galt med merinoull, og hvis du fisker under de kaldeste forholdene, anbefaler jeg på det sterkeste å holde deg til dette naturlige vidundermaterialet.

Når du kjøper en topp i merinoull, vil du se at de kommer i forskjellige vekter. Vekten på merinostoffet oversetter omtrent til tykkelsen.

Merinoullvekter er beskrevet med mål på gram per meter i kvadrat eller g/m.

Et merinoplagg med en vekt på 260 g/m betyr at en kvadratmeter stoff vil veie 260 gram. Jo høyere tall, jo tykkere og varmere er stoffet.

For fluefiske i kaldt vær tror du kanskje det er best å gå med det tyngste basislaget i merinoull som er tilgjengelig, men dette kan være en feil.

Generelt sett er det slik at jo lettere grunnlaget er, desto bedre transporterer det bort fuktighet og desto raskere tørker det. Siden det å holde seg varm er så avhengig av å effektivt flytte fuktighet bort fra huden din, er et lettere plagg som berører huden din vanligvis mer fordelaktig i det lange løp.

For å dekke det bredeste spekteret av fluefiske i kaldt vær, anbefaler jeg derfor å bruke et middels tungt basislag i merinoull. En ulloverdel og -underdel i intervallet 120g til 200g er et flott sted å starte.

Hvis det er veldig kaldt og du vet at du trenger litt mer isolasjon fra underlaget ditt, kan du alltid doble opp ved å legge til et ekstra underlag, enten med samme vekt eller et litt tyngre. Men som du vil se, anbefaler jeg å legge til et isolerende mellomlag, så dette er vanligvis ikke nødvendig.

Når du skal gå med et syntetisk baselag

Mens ull stort sett kan brukes over hele linja, er det tider når syntetiske underlag kan gi deg en fordel.

Syntetiske stoffer min favoritt er Capilene laget av Patagonia er hovedsakelig polyesterbasert. Som ull opprettholder de sine naturlige isolasjonsegenskaper selv når de er våte.

I motsetning til ull tørker imidlertid syntetiske underlag ekstremt raskt. Så hvis du forventer å svette mye når du nærmer deg elven, vil det å starte med et syntetisk basislag hjelpe all den akkumulerte fuktigheten til å puste og tørke opp.

På den måten vil du ikke bli sjokkert av kulden før du har begynt å fiske.

Syntetiske baselag er også kjent for å være svært lette og behagelige mot huden. Men ikke skynd deg ut og kjøp et komplett sett med Capilene før jeg forteller deg om den store nedgangen til syntetiske underlag for fluefiske:

De kan bli stinkende.

Selv om produsenter bruker forskjellige behandlinger for syntetiske stoffer for å hemme bakterievekst, går dette bare så langt. Hvis du jogger eller sykler eller trener klær, vet du hva jeg snakker om. Den stank vil bare ikke vaskes ut.

Så hvis du er bekymret for støtende lukt som kommer opp fra vadebuksene dine rett inn i nesen din, er det sannsynligvis best at du holder deg til ull.

Før jeg går videre, er prisen et stort salgsargument for syntetiske stoffer som ikke kan unngås. Avhengig av hvilket merke du velger, har syntetiske baselag en betydelig lavere pris enn sine ullkolleger. De fleste er også veldig slitesterke og vil vare lenge.

Når det gjelder vekt, gjelder de samme beregningene som ull, og du vil ha syntetiske alternativer i lettvekt, mellomvekt og tungvekt i. e. ekspedisjonsvekt kategorier.

Hvor tett bør et basislag være?

Når du har valgt underlagsmateriale, er den nest viktigste faktoren passform.

Hele ideen her er at et basislag flytter fuktighet bort fra huden din så effektivt som mulig. For at denne vekevirkningen skal skje, må materialet i basislaget opprettholde direkte kontakt med huden. Hvis baselagene dine er for løse, vil du svømme ikke bare i stoff, men også svette.

Fin og lun. Som en hanske eller kanskje mer som en sokk.

Samtidig vil du ikke at baselagene dine skal passe for tett. Hvis når du glir inn i ullundertøyet ditt og du føler at du har på deg et par kompresjonssokker, har du gått for stramt.

For stramt og sirkulasjonen din vil bli begrenset, noe som vil føre til en ubehagelig kald nummenhet.

Bruk et mellomlag for å holde deg toasty

Det neste i lagsystemet ditt er det som gir mesteparten av varmebevaringen: mellomlaget.

Det er tre gode alternativer for mellomlag for fluefiske:

  • Fleece
  • Dun eller syntetisk
  • Flere ulllag

Fleecevadebukser for fluefiske

Fleecebukser er veldig populære blant sportsfiskere i kaldt vann. De fleste fleecebukser for fluefiske er laget av syntetiske fibre, typisk polyester, og gir deg alt du trenger varmebevaring, fukttransporterende egenskaper, og de tørker relativt raskt.

I tillegg er fleecebukser utrolig komfortable.

Ulempen med fleece er at den, i likhet med syntetiske baselag, kan bli stinkende over tid.

Puffy jakker og bukser for fluefiske

Puffy jakker er svært vanlig i fluefiske og friluftsverden generelt, og mange selskaper lager også puffy bukser som gir vinterfiskeren en enorm varme.

Jakker og bukser fylt med naturlige dunfjær kan brukes til fluefiske, men husk at når det er vått, mister dette fyllmaterialet sine isolasjonsegenskaper når det er vått.

For mest mulig allsidighet og pålitelighet, hold deg til syntetiske puffy jakker. Hvert klesselskap ser ut til å tilby puffies i disse dager. For det meste virker de alle gode.

Velg ditt valg, og selv om du ikke bruker den hele dagen, er hovne jakker enkle å oppbevare i fluefiskesekken.

Utforsk de beste vadere for vinterfluefiske

Hvis du fisker året rundt, er sjansen stor for at du eier minst ett par pustende vadere. Bruk disse om vinteren, og så lenge du legger opp som jeg beskrev, vil du være komfortabel, og du trenger ikke å kjøpe et annet sett med spesifikke vadere for kaldt vær.

En snarvei til varmere vading i kulda er imidlertid å kjøpe et par neoprenvadere. Disse tykke, tunge tallene vil fange varme som ingenting annet og holde deg veldig varm under alle unntatt de mest arktiske forhold.

Det er en grunn til at vannfugljegere søker neopren først.

Men vadebukser i neopren har en stor svakhet: De er ikke pustende.

Hvis du fisker fra en båt eller bare går en kort avstand fra kjøretøyet til elven, vil neoprenens manglende pusteevne ikke ha stor betydning.

Men hvis det å komme til vinterhullet ditt innebærer en mengde fotturer, vil det å bli fanget i et par neoprenvadere føre til at du svetter. Og når svetten begynner å renne, er det ingen steder å gå, noe som fører til en kald, våt, vadeopplevelse.

I stedet er det en god idé å bare holde seg til pustende vadebukser og fylle opp med ekstra lag.

Vanlige pustende vadebukser med strømpefot vil fungere om vinteren, men hvis du vil kjøpe et nytt sett bare for vinteren, bør du prøve støvelfotsvaders. Sørg for at de er fine og romslige slik at luftstrømmen ikke begrenses fra føttene til bena for mer varmestrøm.

Hold hendene varme

Du kommer til å føle det mest i hendene dine. Det gjør jeg uansett, spesielt etter å ha blitt våt av dem med å lande en fisk eller bytte fluer.

Det skal ikke mye til før hendene mine går fra kalde, men fortsatt funksjonelle til fullstendig nummen og ubrukelige på noen få minutter.

Som en elsker av vinterfiske, har jeg snublet over noen unike strategier for å holde hendene mine varme. Sjekk ut artikkelen jeg skrev om hvordan du holder hendene varme mens du fisker flue Hold hendene varme Vinterfluefiske.

Hold føttene dine varme i elven

Som jeg skrev i en tidligere artikkel, pleide jeg rett og slett å bruke bomullssokker under vinterfluefiske. Jeg tolererte kulden, men jeg kan fortelle deg på egen hånd at det å ha kalde, våte føtter hele dagen er definitivt et surt død.

Føttene mine ble søkkvåte av svetten som hopet seg opp i løpet av dagen, og så ville bomullssokkene mine fungere som en kjøleribbe.

Å bytte til en sokk som faktisk fungerte for meg, ikke mot meg, var et vendepunkt som gjorde fluefiske i kaldt vær mye morsommere og tillot meg å være ute lenger og fange mer fisk!

Sjekk ut artikkelen der jeg deler noen viktige tips jeg har lært på den harde måten for å holde føttene tørre og varme mens du fisker Holde føttene varme Vinterfluefiske.

Insidertriks for å holde deg varm mens du fisker om vinteren

Alt jeg har dekket så langt om lagdeling vil gjøre deg klar for en vellykket vinter med fiske. Lagsystemet jeg skisserte vil gi deg et grunnlag av varme som du kan tilpasse for å møte dagens forhold.

Men likevel, hvis du fisker i en snøstorm, vil ikke selv de mest avanserte baselagmaterialene være nok til å holde deg virkelig komfortabel.

Selv på moderat kalde dager vil følgende tips gi deg en fordel når du skal bekjempe kulden i vinter.

Prøv dem og fortell meg hva du synes!

Bruk kjemiske hånd-, føtter- og kroppsvarmere

Disse tingene er relativt billige og de fungerer absolutt.

Du vet sikkert allerede om hånd- og føttervarmere, men hvis du ikke allerede har gjort det, prøv definitivt kroppsvarmere.

HotHands er sannsynligvis det mest tilgjengelige alternativet. I tillegg til hånd- og fotalternativene, produserer selskapet også ekstra store kjemiske varmeputer med limstrimler på den ene siden for å feste dem til huden din.

Slå på et par av disse og du vil være toasty i timevis.

Hvis du har en lang tur til stedet ditt, kan det være en bedre idé å bruke kroppsvarmer rett før du går i vannet for å unngå å bli svett.

Det gamle varmtvannstrikset

Winter steelheaders er kjent med varmtvannstrikset. Hvis du ikke skjønner hva jeg mener, her er kjernen:

  • Hjemme, før du drar til elven, kok litt vann og oppbevar det i en termos.
  • Ta termosen med deg og ha den i kjøretøyet eller sekken.
  • Hvis støvlene dine blir frosne, hell det luksuriøse kokende vannet over lissene og kjenn at livet kommer tilbake til føttene dine.

Ikke bare vil dette varme deg opp, det vil hjelpe deg å løsne lissene som har iset over, slik at du kan ta av deg støvlene på slutten av dagen.

Mmmmm Campbell-suppe!

Ta med en annen termos og fyll den med en varm substans du ønsker å spise gjennom dagen.

Det åpenbare valget ville være kaffe eller varm sjokolade, men litt god gammeldags kyllingsuppe fra en boks vil varme deg mye bedre.

Alle disse karbohydratene og fettene vil holde deg oppfylt med massevis av kalorier for å holde deg fiske hele dagen.

Hvis du ser på figuren din, ikke bekymre deg, du vil forbrenne nok kalorier på en god dag med vinterfiske til å eliminere eventuelle negative effekter av nytelsen ved elvebredden!

Start varm for å holde deg varm og vite når du skal kalle det en dag

Når det gjelder effektivitet, er det mye vanskeligere for kroppen din å generere varme når du først er kald enn det er å holde seg varm fra begynnelsen.

For å holde kjernetemperaturen oppe fra starten av, velger jeg alltid å kle på meg i vinterfluefiske i varmen i boligen min. Eller, hvis jeg har en lang kjøretur og ikke ønsker å krype inn i førersetet i vadebuksene mine, vrir jeg meg rett og slett inn i klærne i baksetet med varmeren på full guffe.

Til slutt, kulden er ikke noe å rote med. Spesielt hvis helsen din ikke er 100 prosent som hvis du sliter med å sparke hodet kaldt om vinteren. Noen ganger er det bare bedre å kalle det en snødag og være hjemme slik at du ikke setter deg selv i en kompromittert situasjon.

Men hvis du ønsker å trosse elementene og gå ut på vinterfiske, vil lagdelingsprinsippene og tipsene jeg delte i dag hjelpe deg med å forberede deg slik at når kvikksølvet faller, vil du holde deg så varm som mulig.

Bli med i facebookgruppen vår, få en gratis anmeldelse av fiskeprodukter.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items