Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Fluefiske Startfluer

by Kevin Liang 06 Dec 2022 0 Comments

De fleste som er nye innen fluefiske blir overrasket over å høre at begrepet "flue" ofte brukes generisk. Noen nybegynnerfluer er designet for å ligne flygende insekter, mens andre er laget for å imitere bevegelsen og utseendet til fiskemat som scuds, ormer og agnfisk.

Dette er sluk som brukes av sportsfiskere til å fange fisk. De er designet for å imitere de voksne og umodne stadiene til forskjellige vann- og landinsekter som maifluer, fjellfluer og steinfluer.

De fleste som er nye innen fluefiske har varierende svar når det gjelder å velge de beste nybegynnerfluene. En av de viktigste faktorene som nye sportsfiskere bør vurdere når det gjelder å velge sin første flue, er hvilken type flue de kan bruke. Foruten å velge riktig flue, er det også viktig å huske på at du ikke kan lage en haug med fluer hvis du bare skal fiske etter panfish.

De beste fluefiskeslukene er vanligvis kategorisert i tre grunnleggende kategorier: tørr, nymfer og serpentiner. Du kan vanligvis finne disse forskjellige typene fluer vist eller oppført i en postordrekatalog eller butikk.

TØRRMLUEFISKE STARTFLUER

En tørrflue er en type flue som flyter på vannoverflaten og imiterer ulike matvarer, for eksempel voksne maifluer, sirisser, gresshopper og torvefluer. På grunn av den økende populariteten til denne typen fluer, har den blitt kategorisert i forskjellige kategorier.

Tørrfluer brukes ofte i raskt bevegelige farvann som krever rask handling. De er også gode for områder med hakkete forhold.

En tørrflue med fallskjerm er laget av et hackle som er bundet rundt en vertikal stolpe. Den nedre profilen gjør det vanskeligere å oppdage slagmønstre.

En sammenlignbar tørrflue er laget av hjortehår og imiterer vingens utseende. I likhet med fallskjermflua, sitter også denne fluetypen flush på vannoverflaten.

Spennende fluefiske når en fisk tar en tørrflue på overflaten er noe av det mest spennende med sporten. Fluene som brukes til å fange smallmouth og largemouth bass er også kjent for å flyte på overflaten.

Eksempler på populære tørre nybegynnerfluer inkluderer Adams-flua, brassies og flere caddis-varianter.

NYMFER/VÅT FLUEFISKE STARTFLUER

Våten og nymfen er livsstadiene til forskjellige vannlevende og landlevende insekter. Dette er fluetypene som vanligvis fiskes under vannoverflaten. De brukes best når de vannfødte insektene, som maifluer, er aktive.

I tillegg til disse er andre typer fluer også ofte brukt for å imitere det voksende voksenstadiet til forskjellige insekter. Disse kalles emergers og fiskes typisk under eller på overflatefilmen.

Blant nybegynnerfluer regnes Fasanhalenymfen som en stiftflue å ha i alle girkasser.

STREAMERE

En streamer er en større type flue som imiterer svømmende matvarer, som minnows, sculpins og igler. Disse brukes ofte til å fange largemouth bass, brunfisk og annen saltvanns- og ferskvannsfisk som uer, striper og tarpon. Selv om all fisk, uansett størrelse, kan tas med en streamer, er denne fluetypen kjent for sin evne til å lande de største.

Selv om Woolly Bugger er den mest populære streameren, er San Juan-ormen den enkleste å binde.

FLYSTØRRELSER

Størrelsen på kroken som er festet til flua, kalles en fluestørrelse. For de fleste ørretfluer tilsvarer et større antall en mindre størrelse. For eksempel er en størrelse 18 Adams vanligvis mindre enn en 12 Adams. I mindre størrelser er størrelsene representert med tall. Når det gjelder ekstremt store krokstørrelser, som de som finnes i 1/0, refererer ordet "burde" til disse.

KROKSTØRRELSER

Lengden på krokskaftet som er festet til flua kan være forskjellig avhengig av hvilken type krok som brukes. For eksempel brukes standardskaft ofte for store kroker. På den annen side er ekstra lange og ekstra korte skafter ofte brukt til mindre kroker. Kroketråd er også tilgjengelig i både ekstra tunge og ekstra fine størrelser.

En av de vanligste krokterminologiproblemene når det kommer til størrelsene på krokene som er festet til en flue, er antallet betegnelser som er nummerert. Som vanlige kroker, jo større antall, jo større krok. Men i motsetning til de mindre som bare kommer i enkelttall, multipliseres /0-krokene med én om gangen. For eksempel, hvis en størrelse 2/0 brukes, vil den øke i størrelse med ett tall hver gang den bindes. (f.eks. størrelser #2/0, #3/0, #4/0, #5/0 osv.).

Store kroker brukes vanligvis til saltvanns- og bassfluer, men de kan også brukes til andre typer fiske, for eksempel fiske etter stor ørret.

 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items