Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Hvordan velge vadestøvler

by ZhuangXingWen 12 Oct 2019 0 Comments

Hvordan velge vadestøvler

Ta et steg i riktig retning denne fiskesesongen og forbered deg på den neste store turen ved å velge de beste vadestøvlene for dine fiskebehov.

For fiskere betyr det å holde seg på tærne ikke bare å være våken på elven; det betyr også å holde seg oppreist og balansert. Å kjempe mot strømmen når du prøver å rulle inn fisk kan være en skremmende oppgave. Heldigvis kan det å bruke et par vadesøvler av høy kvalitet hjelpe deg med å opprettholde et solid fundament i bekken mens du ønsker å lande en ny dags fangst.

Vadestøvler er utformet på samme måte som tursko og er ment å gi maksimal komfort, støtte og trekkraft til sportsfiskere som vasser ut i vannet. Vadestøvler kan brukes som ditt eneste fottøy eller sammenkobles med et par behagelige strømpefotvadere for å holde deg tørr og komfortabel når du kaster. Bruk disse profesjonelle tipsene for å hjelpe deg velg et kvalitets par vadere for å matche vadestøvlene dine.

Som ethvert fiskeutstyr tilbyr vadestøvler en rekke kvaliteter som kan yte bedre under forskjellige vannforhold. Ved å velge riktig vadestøvlesåle, stil og passform, samt finne riktig vadestøvlemateriale, kan du starte fiskesesongen på riktig fot.

VADESTØVELSÅLE

En av hovedegenskapene enhver vadestøvle bør ha er evnen til å gi overlegen trekkraft når du trasker gjennom favorittelver, bekker og bekker. For å holde balansen når du går over gjørme, steiner og rusk, er det tre sålevarianter som fiskerne kan velge mellom: gummi, filt og cleated.

Kylebooker vadestøvler[GUMMISÅLE]

  • GUMMISOLE: I likhet med dine favoritt-turstøvler, gir gummisåler vadesøvler overlegen slitestyrke og robusthet og er et godt valg av fottøy for sportsfiskere som står foran lange turer gjennom skogen til ønsket fiskested. Faktisk blir vadestøvler med gummisåler noen ganger referert til som vadestøvler med fotsåler. Gummisåler kan gi fantastisk trekkraft i gjørmete elvebunner og er enkle å rengjøre når den siste streken er støpt for dagen.
  • FILTESÅLE: Man skulle kanskje tro at en vadestøvle med stoffsåle ville yte dårlig i vannet, men når det kommer til vadestøvler med filtsåle, kan ingenting være lenger fra sannheten. Det er fordi disse støvlene gir eksepsjonell trekkraft over slimete steiner, mose og rusk, noe som kan hjelpe deg å unngå forræderske utglidninger eller fall. Filtsåler er imidlertid ikke like holdbare som gummisåler, og kan erodere over tid.

Kylebooker vadestøvler [filtsåle]

En annen faktor å være oppmerksom på er lovligheten av filtsålede vadestøvler i din respektive stat eller distrikt. Fordi filt tørker langsommere enn gummi, kan vadestøvlene dine inneholde potensielt skadelige bakterier eller invasive arter og kan frakte dem fra ett fiskested til det neste, og spre disse problemene ytterligere. Noen stater har forbudt bruken av filtsålede vadestøvler som et forebyggende tiltak, så sørg for å gjennomgå dine lokale fiske- og dyrelivsforskrifter før du kjøper.

  • KLEDESÅLE: Når forholdene tilsier et sikrere fotfeste, kan fiskerne vende seg til vadesøvler med klosser eller pigg for effektiv trekkraft i bekken. Når du går gjennom samlinger av døde blader eller moseflekker, kan vadestøvler med pigg tilby et sikkert grep for å bringe deg dit du skal trygt. Klossede vadestøvler er kanskje ikke det beste alternativet for sportsfiskere i gjørmete elver, da de kan bli plagsomme å rengjøre etter fiskeekspedisjonen.

BONUS PRO-TIPS: Hvis du tror du trenger pigger for å navigere i ditt foretrukne farvann, kan du kjøpe et par vadeklosser for å skyve over vadestøvlene dine, noe som gir hvert steg du tar litt mer sikkerhet i vannet.

OVERLEGEN STØTTE

For å beskytte føttene dine mot rullende strømmer, glatte steiner og flytende rusk, bør du se etter vadestøvler som har god støtte for ankelen og foten. Vadestøvler bør ha et solid hælområde, samt ekstra polstring rundt støvelkragen, for å redusere risikoen for en rullet ankel. Tå- og hælkapper kan også bidra til å beskytte føttene dine mot upåmerkede steiner eller strukturer, samt forlenge levetiden til vadestøvlene.

Når det gjelder fotstøtte, kan et snøresystem av høy kvalitet bidra til å holde føttene låst for stabilitet. Du vil ikke at hælen løftes inne i støvelen for hvert skritt, da dette kan øke sjansene for skade eller skli. Sørg for å holde lissene stramme for maksimal stabilitet ved hver bevegelse. En tykk, bred tunge kan også gi støtte til foten. Se etter en vadestøvlemodell med pløsen sydd inn i siden av støvelen, da dette også kan bidra til å forhindre at uønsket skitt og rusk kommer inn i støvelen din.

STIL OG MATERIALE

Vadestøvler kommer i mange stiler og er designet for den type vannforhold de vil møte. For de fleste fiskere som kjemper mot steinete elver eller ukjent terreng, kan en vadestøvle av fjellstøvel-stil være tilstrekkelig i ytelse. Det er færre ekstreme alternativer for sportsfiskere som også ligner mer på en arbeidsstøvel, noe som kan være et flott introduksjonsfottøyvalg. Til slutt, hvis du planlegger å bare bruke vadestøvler eller vet at elvebunnen vil bevege seg sakte og fri for rusk, kan du alltids velge et par vadestøvler i sneaker-stil for maksimal komfort.

Uansett hvilken vadestøvlestil du velger, sørg for at materialene tåler vann og strøm. Vadestøvler er ikke laget for å være vanntette. I stedet er de designet for å la vann fritt passere gjennom strukturen, mens strømpefotvadere eller vadesokker holder føttene tørre.

I dag er mange vadestøvler laget av syntetisk lær og mikrofiber som ikke absorberer fuktighet, slik at du kan bevege deg nedstrøms uten å legge vekt på støvlene. Mange modeller har dreneringshull i viktige områder slik at bekker og bekker lett kan passere over, under og gjennom føttene dine. Noen avanserte vadestøvler kan også belegges med et holdbart vannavstøtende middel (DWR) som hjelper materialet med å blokkere vannabsorpsjon, og forlenger levetiden ytterligere.

STØRRELSE AV VATESTØVEL 

Dimensjonering for vadestøvler kan være annerledes enn dimensjonering for annet fottøy. For å få plass til dine neoprenstrømpefotvaders, bør du se etter en størrelse større enn de vanlige turskoene dine (potensielt en 1/2 størrelse mer hvis du planlegger å bruke vadesokker eller ullsokker i de kaldere månedene).

Noen produsenter har tatt denne praksisen i betraktning, mens andre ikke har gjort det. For å finne den beste størrelsen for vadestøvlene dine, sørg for å alltid konsultere produsentens størrelsesguide for et konkret svar. Fremfor alt, se etter et par som vil holde foten din sikkert og gi god støtte i nøkkelområdene nevnt ovenfor.

Hvis du er ute etter å finne den perfekte følgesvennen til dine strømpefot-vadere, eller bare ønsker å omfavne vannet i løpet av de varme sommerdagene, bruk disse Pro-tipsene for å finne de beste vadesøvlene for dine behov. Ta et steg i riktig retning denne fiskesesongen med disse nyttige retningslinjene for vadestøvler.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items