Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Fluefiskeliner

by Kevin Liang 07 Dec 2022 0 Comments

Fluefiskeliner

I denne delen lærer du hvordan du velger riktig fluefiskesnøre som lar deg fange mest fisk. Du vil også få ekspertråd om hvordan du tar vare på linen og grunnleggende utstyrsregler.

VELG DEN BESTE FLUEFISKELINE

Vekten av sluk som kastes får snøret til å løsne fra enden av snøret. I fluefiske er vekten av snøret som brukes hovedlinen, som fører flua til fisken. Måten du kaster snøret på og hvordan den er festet til baksiden skaper presentasjonen av flua, som er det som gjør den vellykket. Å ha de riktige fluesnørene kan hjelpe deg med å fange fisk.

VED FORM OG KONSTRUKSJON

De ulike egenskapene til en fluefiskeline kan avgjøre hvordan den leverer sluk til fisken. Hvis du for eksempel vil målrette mot en bestemt type fisk, må du velge linjer som har riktig lengde, vekt og farge.

ETTER LENGDE OG VEKT

Selv om vekten av en fluefiskesnøre varierer avhengig av lengden, bestemmes betegnelsen av vekten på dens fremre 30 fot. Bruk stangen og snellen som en guide for å matche fluesnørene tilsvarende. For eksempel er en 5-vekts fluefiskeline en passende match for en 4/5/6 fluesnelle montert på 5-vekts fluestang.

AV TAPERS

Måten en fluesnøre skyter, snur et tungt sluk eller presenterer en liten flue, er gjennom det koniske designet. Denne funksjonen er laget ved å variere tykkelsen på linjens belegg. Legg merke til hvordan de forskjellige linjene er beskrevet. Disse inkluderer spissen, magen, bakdelen, hodet og løpelinjen.

De ulike elementene som kan påvirke kasteytelsen til en fluefiskeline kan også endres. Det er fem hoveddesignkategorier for fluefiskeliner: vekt-forover, dobbel-taper, skyte-taper, spesialitet-tapere og sjeldent brukt nivå.

ETTER FARGE

Monokrystallinske eller klarfargede blyfiskelinjer er ofte brukt. I stedet kommer hovedfluefiskeliner i forskjellige farger. Noen sportsfiskere foretrekker å bruke fargerike linjer fordi de kan se hvor linjen deres er både ved vannet og i luften. Andre liker å bruke mønstre som går i ett med omgivelsene.

Ifølge teorien om at fisk foretrekker å se farger, kan de skremme dem vekk med ukjente gjenstander i vannet. Å se en uvanlig gjenstand i vannet kan også påvirke bevegelsen til fisken i jakten på fluen din. Å ha riktig fluefiskesnøre kan hjelpe deg med å finne ut hvilket sluk som fungerer best for bittet ditt.

VED BELEGG

En fluefiskesnøre er laget av en kjerne, et indre lag og et ytre lag vanligvis laget av polyvinylklorid. Den koniske designen oppnås gjennom den varierende tykkelsen på det ytre laget. Disse grunnleggende elementene brukes for å få linjens form til å følge funksjonen. For eksempel flyter den på grunn av de små luftboblene som skapes av overflatebelegget.

Når produsenter legger bly eller wolfram til en fluesnøres belegg, vil den synke. For å skille mellom disse linene bruker produsentene en F eller en S for flyte- og synkeliner.

SYNKENDE FLUSINNER

Siden det meste av fôringen til fisken foregår under overflaten, må du bruke fluefiskeliner som kan få sluk under vann i raskt og sakte tempo.

En helsynkende fluefiskesnøre er ideell for fiske i områder der fisken fortsatt spiser. Det kan bidra til å få fluene til den ideelle dybden der de blir fanget. Når du bruker denne typen line, er det viktig å tilpasse synkehastigheten til fiskeforholdene.

Den beste typen fluefiskeline for dammer og innsjøer er en line med hodet først eller jevnt synkende. Denne typen ledning gir bedre slagdeteksjon fordi den har en tendens til å synke jevnt. På den annen side er synkeliner som er buk-i-midten ofte brukt fordi de har en sensorisk frakobling mellom fisken og fiskeren. Med jevnsynkende linjer har ledningen en rettlinjet forbindelse til sluk.

SYNKE-TIPS

En synkende spiss er en type fiskesnøre som ofte brukes i vann i bevegelse. Den kan brukes til å lage en dragfri flyte eller reparere skadede fluesiner. Den kan også brukes til dyp og grunn nymfefiske og elvebreddsfiske.

PLEIETIPS FOR FLYFISKELINE

Etter å ha brukt en fluefiskesnøre er det viktig at den er grundig rengjort og vasket. Å gjøre det vil fjerne skitt og algeopphopning på overflaten av linjen, noe som kan forhindre at den fungerer som den skal.

Etter rengjøring, la linjen tørke i skyggen og la den absorbere UV-lys. Du kan deretter påføre et smøremiddel eller tørke det tørt med Armor-All eller produsentens produkter. Noen nyere linjer krever ikke dressing fordi de har et belegg som gradvis fester seg til overflaten.

Når du ikke fisker, kan du ta av flua og vikle den opp på spinnestanga til neste tur. Sneller kan lage spoler i fluesnøret, selv om du kan fjerne disse ved å strekke eller kaste den. På slutten av sesongen bør du rengjøre og spole linjene tilbake til de originale spolene.

Oppbevar aldri fluefiskelinene dine i direkte sollys. Den høye varmen og ultrafiolette strålene fra solen kan raskt forringe linjens belegg. Å bruke riktig pleie kan forlenge levetiden til linjen med omtrent tre til fem år.

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items