Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Guide

Stell og rengjøring av vadestøvler til fluefiske

by ZhuangXingWen 17 Oct 2019 0 Comments

 

Selv om det er en del innsats involvert i rengjøring og vedlikehold av vadestøvlene, er ingen av trinnene vanskelige eller kompliserte. Når du først har etablert en rengjøringsprosedyre som fungerer for deg, vil det å ta vare på støvlene flette seg inn i etterfiskerutinen, og du vil ikke tenke to ganger på det.

1. Skrubb vadesøvlene dine ved strømmen for å fjerne gjørme, rusk og invasive arter «Hitch Hikers»
Alt du trenger er en stiv børste og litt albuefett. Etter at du har gått ut av elven for dagen, kan du enten ta av deg støvlene med en gang for rengjøring eller bytte til gatesko ved kjøretøyet ditt.

Bruk børsten og vannet i bekken til å skrubbe bort gjørme, sand og alger eller annet du har plukket opp i løpet av dagen. Inspiser sømmene, lissene og slitebanen nøye for å sikre at du ikke har gått glipp av noe. Skyll deretter støvlene grundig innvendig og utvendig og la vannet renne av. Gi dem et par shakes og du er i gang!

2. Desinfiser vadestøvlene dine hjemme

Hvis du fisker i vann som har kjent invasive arter som New Zealand gjørmesnegler, hydrilla og didymo, eller sykdommer som Whirling disease, er det viktig å følge statlige eller føderalt utstedte retningslinjer for hvordan du desinfiserer fiskeutstyret ditt. Du må gjøre litt research eller ringe dine lokale dyrelivsbyråer for å finne ut hva som kreves.

I tillegg til å gjøre din del for å holde lokale bekker sunne, er regelmessig desinfisering av vadestøvlene dine også en fin måte å eliminere bakterier som kan føre til vond lukt, mugg eller sopp.

Den enkleste måten å desinfisere vadestøvlene på er å senke dem i varmt vann på minst 140 grader i minimum tre minutter. Hvis varmtvannsberederen i hjemmet er satt høyt nok, vil vannet fra vasken din være tilstrekkelig. Hvis ikke, kok opp en kjele med vann og hell den over støvlene i oppvaskkummen eller i en servant. Mange klubber installerer også "rengjøringsstasjoner" for å fjerne uønskede invasive.

Et annet alternativ er å fryse vadestøvlene i minst 48 timer for å drepe eventuelle mikroorganismer. Bare stikk vadestøvlene dine i en søppelsekk og legg dem i fryseboksene som er gode for dette. Ikke glem å tine dem før neste tur!

3. La støvlene renne av og tørke helt før oppbevaring

Etter at du har skrubbet og desinfisert vadestøvlene, må du la dem tørke helt for å redusere potensialet for bakterievekst. Direkte sollys er den beste måten å tørke støvlene på, men ikke la dem stå ute lenger enn nødvendig, da overeksponering for UV-stråler kan skade materialer.

Hvis solfylte dager ikke er i varselet, er støveltørker et godt alternativ. Hvis du ikke har en støveltørker, her er et tips for å bruke tørketrommelen for å få jobben gjort.

  1. Knyt lissene på de to vadestøvlene dine sammen.
  1. Hold støvlene dine i lissene og heng dem over døren til tørketrommelen slik at støvlene er inne i tørketrommelen.
  1. Lukk tørketrommeldøren slik at den klemmer støvelbåndene og holder støvlene på plass ved å bruke knuten som stopper. Støvlene vil henge inne i tørketrommelen slik at de ikke forstyrrer den snurrende trommelen.
  1. Kjør en vanlig tørkesyklus og voila! Tørre støvler!

Rene støvler lever lenger

Å ta vare på støvlene dine kan forlenge levetiden betraktelig for å få mest mulig ut av kjøpet. Husk å sjekke med dine lokale myndigheter for å lære nøyaktig hva du skal gjøre slik at du ikke sprer invasive arter ved et uhell. Og hvis du ikke har et par vadestøvler du elsker ennå, sjekk ut vår guide til de beste vadestøvlene på markedet for øyeblikket!

Anbefaler: Kylebooker vadestøvler

Kilder

http://www.successfulflyfishing.com/how-to-clean-your-waders-and-wading-boots/

Gå til hver av de enkelte STATES vannbeskyttelse gjennom USAs nettsted for fisk og dyreliv.

Bli med i facebookgruppen vår, få en gratis anmeldelse av fiskeprodukter.

Klikk på denne lenken: https://www.facebook.com/groups/kylebooker/

Eller skann dette:

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items