Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Nyheter

5 ting å vite når du velger fluefiske vadere

by ZhuangXingWen 09 Oct 2019 4 Comments

5 ting å vite når du velger fluefiske vadere

Kylebooker strømpefot pustende vadebukser KB004

De tekniske termene og spesifikasjonene rundt fluefiske vadere kan være forvirrende. For å hjelpe deg med å forstå det hele, svarer denne artikkelen på vanlige spørsmål om vadefugl, slik at du vet hva du skal kjøpe og hva du bør unngå.

La oss starte med et av de mest forvirrende spørsmålene som førstegangskjøperen står overfor...

Hva er pustende vadere?

Til å begynne med var begrepet "pustende vadebukser" virker som en oksymoron Hvordan kan noe holde deg tørr samtidig som du puster?

Kylebooker strømpefot pustende vadebukser KB007

For å rydde opp, la oss gå over de to variantene av fiskevadere: pustende vadere og ikke-pustende vadere.

Pustende vadere er laget av nylonbaserte materialer og har en spesiell membran som både er vanntett og pustende. Disse allsidige vadebuksene holder vann ute mens de fortsatt lar fuktighet og varme slippe ut. Helt uisolerte, pustende vadebukser er perfekte for vadefiske i varmere måneder, men kan likevel brukes med underlag og andre varme klær for å fiske under kalde forhold.

Ikke-pustende vadere er laget av neoprenmateriale og er det beste valget for bruk i kaldt vær. Disse tyngre vadere er helt vanntette, men i motsetning til pustende vadebukser, holder de på all fuktighet og varme. Hvis den brukes i varmt vær, vil du ende opp med et svett, klissete rot og risikere å bli overopphetet. Neoprenvadere brukes mer av andejegere enn fluefiskere.

Å forstå forskjellen mellom pustende og ikke-pustende vadebukser er det første trinnet i å velge det riktige paret for deg. Heldigvis, for de aller fleste fluefiskere, er valget lett pustende vadere er veien å gå.

Hva er forskjellen mellom støvlefot- og strømpefotvadere?

støvel fot vadebukser

Støvelfotvadere er vadebukser enten pustende eller neopren som har vadestøvler permanent festet til bena. Skyv inn i vadebuksene og du bruker automatisk støvler.

Strømpefotvadere, derimot, er vadere som ikke har støvler festet. I stedet har de neoprenstrømper AKA støvletter festet til bena. Disse støvlene holder føttene tørre, men gir ingen reell beskyttelse eller støtte for vading i elver.

Kylebooker strømpefot brystvadebukser KB002

Som bringer oss til vårt neste spørsmål...

Hvilket fottøy bruker du med strømpefotvadere?

strømpe fot vadebukser

Du bruker vadestøvler. Det er riktig spesialiserte støvler laget spesielt for bruk med strømpefotvadere.

Kylebooker vadestøvler

De aller fleste fluefiskere velger strømpefotvadere fremfor støvelfotvadere fordi et hvilket som helst par vadestøvler kan brukes med hvilket som helst par vadere. Dette lar deg kjøpe de best passende vadebuksene og de best passende støvlene, og deretter kombinere de to. Med støvelfotvadere har du ikke denne fleksibiliteten.

Videre, med strømpefotvadere og vadestøvler, hvis den ene brikken av puslespillet slites ut før den andre, trenger du ikke å pensjonere hele oppsettet. Bare bytt ut det ene eller det andre og gå tilbake til fisket.

Hvis du trenger en rask anbefaling om hvilke vadestøvler du bør kjøpe, kan Kylebooker, Simms, Korkers, Redington og Patagonia alle lage utmerkede vadestøvler i et bredt spekter av priser.

Hvilke klær bruker du med vadere?

Det kommer an på. Siden pustende vadebukser ikke har noen egen isolasjon, avhenger hva du bruker under i stor grad av værforholdene. Hvis det er kaldt ute og du planlegger å vasse i iskaldt vann, bør du samle deg. Men selv i varmt vær er det en god idé å bruke et underlag av noe slag, og nei, bursdagsdressen din teller ikke.

Hvis du vil lese mer om å holde deg varm mens du fisker med flue, må du lese denne artikkelen Hvordan holde seg varm Fluefiske om vinteren. Dette er en fullstendig guide for å holde deg varm med lagdeling og materialer.

Uansett utetemperatur kan du regne med én ting når du bruker vadebukser: du kommer til å svette. Fuktigheten kroppen din skaper vil til slutt unnslippe gjennom det pustende stoffet. Men hvis du har på deg feil type baselag, vil den fuktigheten samle seg før den har en sjanse til å gå ut.

Derfor, uansett hva du velger å ha under vadebuksene, sørg for at det er det fukttransporterende. På den måten når du svetter, trekkes fuktigheten bort fra huden og det pustende vadestoffet kan gjøre jobben sin.

Her er noen flotte alternativer for undervaderklær:

  • Syntetiske grunnlag De fleste syntetiske baselagene du finner er laget av moderne varianter av polyester designet for å transportere fuktighet bort fra huden. Syntetiske underlag finnes i mange forskjellige vekter for bruk i alle temperaturområder, men hvor de virkelig utmerker seg er i varmt vær.

Simms lager et vadefuglspesifikt syntetisk underlag kalt WADERWICK som går på den tyngre siden og er best for moderate til kalde temperaturer. For varmt vær er det beste syntetiske underlaget Patagonia Capilene Lightweight, tilgjengelig i både topper og bunner ? det hjelper deg å holde deg tørr og kjølig selv i sommervarmen.

  • Baselag i merinoull Det beste valget for alle dine vadefiskeaktiviteter i kaldt vær. merinoull er naturlig fukttransporterende og varmeisolerende selv når den er våt. I tillegg er Merino luktbestandig for å holde uvelkomne vadefugllukter på et minimum.

Et populært Merino-grunnlag for fluefiske er Icebreaker Oasis tilgjengelig i både topper og bunner. Simms lager også et ullbaselag som er et flott alternativ hvis du vil holde deg til et fiskeselskap.

  • Isolerende fleecelag Når forholdene blir veldig kalde, vil et isolerende lag på toppen av baselagene i syntetisk eller merinoull holde deg fin og toasty. For dette er velprøvd fleece det beste alternativet.

For underdeler gjør Redington en flott fleecebukse som har stigbøylestropper for å hindre at de samler seg i vadebuksene dine. For topper er enhver mellomvekts fleecejakke fra Patagonia et flott alternativ.  

Apropos fleece vadebukser, etter år med bruk av REDINGTON FLUEFISKE O/I BUKSE (Link til Amazon for priser og anmeldelser) Jeg kan ikke si nok gode ting om dem.

Hva med vadebukser?

Når du handler med vadebukser, vil du støte på to hovedstiler for vadebukser: vadebukser og vadebukser.

Brystvaders er det mer populære alternativet da de gir mulighet for et større spekter av vadedybder. I tillegg kan brystpartiet på de fleste modeller senkes ned til midjen og festes akkurat som en vadebukse.

Vadebukser tillater derimot kun å vade opp til lårene eller så. Noen sportsfiskere finner dette gunstig når de vasser små bekker i varmt vær, men brystvadere fungerer ofte like bra.

Overraskende nok er det ikke mye av en prisforskjell mellom vadebukser og vadebukser. Så hvis du leter etter det mest allsidige oppsettet, gå med brystvaders og konverter dem til bukser når det trengs.

Kylebooker vadebukser KB003

 Bli med i facebookgruppen vår, få en gratis anmeldelse av fiskeprodukter.

Klikk på denne lenken: https://www.facebook.com/groups/kylebooker/

Eller skann dette:

Prev Post
Next Post

4 Comments

11 Oct 2019 Rodney Ling

excellent information for me on the river wye in hereford u/k

10 Oct 2019 Jere Crosby

IMO The most popular wader should be the boot foot chest high wader in most cases. Buy them in an ankle fit, and you can walk fine. Putting on the wading shoe takes time….fishing time, and then you are packing home wet socks, and a pair of wet shoes. And, the stocking foot wears out far ahead of the boot foot because of the pressure you put on it, and the movement of the stocking foot. My ankle fit boot bottoms then fit over the tall heater stems, and dry out much better as well.

10 Oct 2019 Kylebooker

Join Kylebooker facebook group,get a free review fishing products.View this links: https://www.facebook.com/groups/kylebooker/

09 Oct 2019 Bob

Thank you, great explanation on the fly fishing attire.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items