Skip to content
MID-SEASON SALE UP TO 70% OFF. SHOP NOW

Customer Service +8617706999360

Free shipping on All Orders. No Minimum Purchase

Nyheter

Vinterfluefiske: 10 ting å huske

by ZhuangXingWen 11 Oct 2019 0 Comments

Skrevet av Curtis Jensen

Vinteren byr på unike utfordringer for sportsfiskere, og det kan derfor være en spesielt givende sesong for de som virkelig ønsker å finpusse ferdighetene sine. Her er noen viktige fakta om fluefiske i vintermånedene.

1. De fleste elver fryser ikke.

Med mindre du er i veldig høy høyde eller veldig langt fra ekvator, fryser ikke favorittvannet ditt om vinteren. Dette er spesielt tilfelle for tailwaters, enhver elv eller bekk som kommer fra en demning eller annen oppdemming. De fleste demninger er bygget slik at utløp kommer fra posisjoner lavere ned i vannsøylen, noe som gir generelt konsistente vanntemperaturer gjennom året. Jo lenger du er fra demningen, jo større temperaturområde er selvfølgelig mulig på et bakvann. Men svært sjelden fryser bakvannet, spesielt de første milene under en demning.

2. Travle farvann er ikke så travelt.

Jeg bor omtrent 45 minutter fra de beste strekningene av Provo-elven, som i helgene fra mai til september er albue-til-albue med folk som svinger mye mer stilig enn noe annet jeg har. Men mellom årets første og siste store snøfall, fra slutten av november til begynnelsen av april, ser søndag morgen på Provo kanskje halvparten så mange fluefiskere, vanligvis bare et skjelettbesetning av likesinnede som pleier å gi hverandre massevis av pusterom.

3. Sov i.

På de fleste vann er fisken ikke aktiv før senere på dagen. 09.00 er mye tidlig for å komme på elven og sette deg opp; Faktisk, i de fleste situasjoner er ikke fisken aktiv før så sent som kl. 11.00, så hvorfor ikke trykke på slumreknappen et par ganger, eller enda bedre, være ute senere på puben kvelden før for en halvliter eller to til?

4. Senk farten.

Som en funksjon av kaldt vann temps, fisk bremse ned, og det bør du også. Fisk prøver å spare kalorier, og derfor er det mye mindre sannsynlighet for å jage riggen din om vinteren enn om sommeren. Lave, klare vinterstrømmer gjør også de fleste farvann mer skumle enn andre tider av årene. Sørg for å strippe streamere sakte, la nymferigger gå helt til slutten av driften, og hold bevegelsene dine sakte, bevisste og lavprofilerte.

5. Mindre er mer …

Tippet
Fordi elvestrømmene i vintermånedene har en tendens til å være lave og klare, kan fisken se riggen din så mye bedre. Prøv å gå ned en tippetstørrelse fra det du vanligvis fisker, for eksempel fra 4X ned til 5X.

Streikindikatorer
Det samme gjelder streikindikatorer; lave og klare strømmer betyr at det som indikerer et streik for deg, kan indikere en skummel situasjon å fiske. Faktisk, hvorfor ikke droppe indikatoren sammen? Prøv high-sticking i tsjekkisk stil i dype, smale løp, eller bare se lederen for bevegelse der den krysser vannet, og hold øye med lysglimt under overflaten.

Sokker
Med de fleste vadere, jo flere sokker du bruker, jo mindre blod sirkulerer til føttene dine. Utover et par middels til tunge Smartwool-sokker, jo mindre blod vil bevege seg, og jo kaldere vil tærne føles. Fluefiske er ikke som A Christmas Story – det er OK hvis tærne dine kan bevege seg litt. Støvlene på vadebuksene dine er av neopren, designet for å isolere under kalde forhold, så la dem gjøre jobben sin.

6. … i noen tilfeller.

Vinterfiske krever naturligvis litt mer forsiktig pakking og påkledning, og mer av alt. Legg deg opp som om du skal på ski, og pakk en dagsekk med litt kaffe, ekstra hansker (de vil bli våte, det er uunngåelig), et ekstra lag og materialer for å bygge en bål ved bekken (hvis det er tillatt) – det vil gjøre det mulig å bo ut litt lenger.

7. Sett deg forrett.

Hvis det er under frysepunktet, la din beste stang være hjemme. Styrene og spolen vil uunngåelig fryse, og du kan bryte enten spolens drag eller en guide hvis du prøver å bryte gjennom isen i stedet for å tålmodig tine alt ut. Å knekke en $100 stang føles mye bedre enn å bryte en $900 stang.

8. Ta med myggene.

Mygg kan utgjøre så mye som 50 % av en fisks diett, noe som gjelder spesielt om vinteren. I motsetning til de fleste insektene fisk spiser, kan mygg fullføre en hel livssyklus under vinterforhold. Dette betyr at din beste og mest konsekvente sjanse for å fange tørrflue i januar og februar vil være med mygg. Fisk er med på visse faser av midgeluken, akkurat som alle andre luker – midgepuppe med etterfølgende shucks gjør et enkelt måltid og et morderende mønster på de fleste vann.

9. Gå stort på delt skudd.

Jo kaldere temperaturer, jo mer sløv er fisken. Dette betyr at pods gjemt i bunnen av en seks fot dyp løp er betydelig mindre sannsynlighet for å reise seg og bevege seg for nymferiggen din som er satt opp for to fot dype riffler og driver fire fot over hodet. Legg til et splitt skudd eller to for å få fluer der fisken er. Legg deretter til en til, bare for å være sikker.

10. Blå vingeoliven og steinfluer er ekte.

Under oppvarmingstrender og systemer med lavere trykk, kan blåvinge-olivenmajfluer og til og med steinfluer klekkes helt inn i januar. Sørg for å ha BWO og steinflue tørker i boksen i tilfelle de gjør det. Og når du fanger en av disse lukene om vinteren, nyt den. Jeg kan tenke meg nesten ingenting i verden som er så fint som å stå nummen til midjen i et dypt løp med skyer av blå vinger som renner ut fra elven, stigeformer som koker rundt, og en fisk som tar tørrfluen jeg nettopp kastet inn i en tung snøfall over vannet.

Bli med i facebookgruppen vår, få en gratis anmeldelse av fiskeprodukter.

Klikk på denne lenken: https://www.facebook.com/groups/kylebooker/

Eller skann dette:

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

    Someone recently bought a

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Shop the look

    Choose Options

    470 x 470px

    Recently Viewed

    Edit Option
    Have Questions?
    Back In Stock Notification
    Compare
    Product SKURatingDescription Collection Availability Product Type Other Details
    Terms & Conditions
    this is just a warning
    Login
    Shopping Cart
    0 items