Gids voor waadlaarzen aanbevolen

0 opmerkingen

Ik heb dus echt moeite met het aanbevelen van waadlaarzen. Het is mijn wens om u te wijzen op het beste paar waadlaarzen om aan uw vliegvisbehoeften te voldoen. Wat ik me heb gerealiseerd is dat om comfortabel te blijven in alle omstandigheden die met vliegvissen gepaard gaan, minstens twee verschillende waadlaarzen nodig zijn.

Het idee is precies hetzelfde als de laarzen die je in huis hebt.? Misschien heb je een comfortabel, flexibel paar wandelschoenen en ook een geïsoleerd, ruim paar winterlaarzen.

Dus hier zijn twee paar laarzen die ik aanbeveel en een aanvullende aanbeveling voor de ijskoude omstandigheden waarin je in februari vanuit Steelhead kunt vissen

Mijn aanbeveling als je 25 keer per jaar vis vliegt

Als je geen kilometers maakt en waadlaarzen wilt die jaren meegaan. Zonder twijfel raad ik de SIMMS HOOFDWATERWAADLAARS (Link naar Cabelas). Deze waadlaarzen hebben een prijs van minder dan $ 200, maar hebben toch de belangrijkste kenmerken van duurdere laarzen. Het bovenwerk is gemaakt van dezelfde materialen als SIMMS premium G3-laarzen.

Waarom raad ik de Headwaters aan?

Comfort, flexibel en toch duurzaam

De Headwaters hebben een ondersteunend voetplatform gemaakt van een EVA-tussenzool die zorgt voor comfort en schokabsorptie. Een gedeeltelijke voering van neopreen biedt zachte ondersteuning aan de enkels, wat helpt bij het stappen op rotsen ter grootte van een bowlingbal die de enkel lijken te verdraaien.

Vilten zolen met een plaat, perfect voor studs

Ik ben een voorstander van het stoppen van de verspreiding van invasieve soorten, maar bovenal wil ik veilig kunnen waden. Vilt blijft gewoon beter plakken op gladde rotsen en boomstammen. En als je de tractie wilt verbeteren, zijn er nog meer SIMM's met een reeks karabijn- en aluminium schoenplaten die, wanneer ze nieuw zijn, nog meer vertrouwen toevoegen aan het waden.

Lees in dit artikel hoe je studs aan je waadlaarzen toevoegt. Studs toevoegen aan waadlaarzen

Snel leeglopend en toch bijna waterdicht

Ik weet niet zeker hoe deze laarzen het doen, maar er komt niet veel water in en als dat wel het geval is, loopt het snel weg. Ik denk dat de plaatsing van de afvoersleuf hierbij helpt, maar deze laarzen lijken niet veel water op te nemen en als dat wel het geval is, stroomt het water snel naar buiten.

Warmte in de winter

Aan het einde van dit artikel zal ik het hebben over wat ik in januari en februari draag om warm te blijven. Als het kouder wordt, vind ik het leuk dat Headwaters een grote teenendoos hebben. Ruimte hebben om met je tenen te wiebelen is van cruciaal belang om je voeten warm te houden. In plaats van te grote laarzen te kopen, kun je een laars van de juiste maat krijgen, en toch ruimte hebben om mijn kleine tip te gebruiken die in dit ARTIKEL wordt beschreven over uw voeten warm houden.

Deze laarzen draag ik als ik niet veel wandel en de temperatuur boven de 15 graden Fahrenheit blijft.

Gewicht en de lange wandelingen

Eén negatief punt is dus dat de bovenloop niet erg licht is. Eigenschappen die ze comfortabel maken, maken deze laarzen ook iets zwaarder. Dit is geen negatief punt als je maar een kilometer of zo waadt of vanaf een boot vist en van plek naar plek springt. De Headwaters wegen 3,5 pond per paar.

Een waadlaars voor wandelen en de hele dag comfort

Dit zal misschien het meest verbazen, ik raad een goedkoop paar waadlaarzen van Cabela's aan. De laars wordt genoemd Cabela's ultralichte waadlaarzen voor heren Felt (Link naar Cabelas voor recensies en prijs) Je vraagt je misschien af waarom deze?

Comfort, deze laarzen zitten comfortabel. De zolen zijn flexibel wat zorgt voor comfortabel wandelen. De zool heeft ook een aparte hiel die zorgt voor flexibiliteit en grip. Het bovenwerk is van lichtgewicht, flexibel synthetisch materiaal dat goed werkt bij wandelen en kanoën. Ik kan deze de hele dag comfortabel dragen, sterker nog tijdens het wandelen in de Smoky Mountains heb ik met deze laarzen 15 mijl op één dag afgelegd.

Ze heten Ultralight Wading Boots

Een van de redenen dat ik deze waadlaarzen zo lang kan dragen, is dat ze licht van gewicht zijn. Met een gewicht van 2 pond per paar zijn deze laarzen een pond lichter per laars dan veel concurrenten. Lichte laarzen helpen vermoeidheid te verminderen, waardoor je benen sterk blijven om de stroming te bestrijden.

Dus waarom raad ik vilt aan, forel houdt van sneller water met rotsen, rotsblokken en houtachtig puin. Een goede tractie hebben is een must en ik heb ontdekt dat niets beter blijft plakken dan vilt. In rivieren die verstikt zijn door boomstammen kun je snel wat noppen indraaien voor wat extra beet. Hier is een link naar enkele instructies voor waadlaarzen.

Ik zal u waarschuwen dat u dit artikel verder moet lezen staten die vilten waadlaarzen VERBODEN hebben. Bovendien droogt en reinigt u uw laarzen na elke reis grondig. Dit helpt de verspreiding van invasieve soorten tegen te gaan.

Hoe zit het nog meer met de Cabelas Ultralight Waadlaarzen?

Wat de duurzaamheid betreft, haal ik meestal 2 seizoenen uit mijn laarzen. Dit maakt niet uit of het een duur merk is of iets minder kostbaars. In twee seizoenen (ongeveer 70-100 tochten) wandel ik meer dan 160 kilometer en stel ik de laarzen bloot aan verschillende omstandigheden, zand, rotsen, paden en kilometers onverharde wegen. Ik ga zelfs fietsen met deze laarzen aan. (Het fietsen is een lang verhaal)

Aan het einde van twee seizoenen zal het bovenwerk gebarsten zijn in het gebied van de achillespees en zal ik enige delaminatie van het vilt gaan zien. Ik heb gemerkt dat deze laarzen iets comfortabeler zijn als ik de bovenste veters niet gebruik, waardoor ze ook iets sneller te strikken zijn.

De Cabelas Ultralight hebben een geweldige drainage

Een opvallende kwaliteit van de Ultralight is de drainage. Als ik de hele dag in en uit een kano spring, is het gemakkelijk om de wandelstok te vullen met water dat uit mijn laarzen loopt. Met deze boten heb ik dit probleem niet gehad.

Stel deze laarzen niet bloot aan ijskoud weer

Een nadeel is dat de lijm en de draden waarmee de vilten bodems vastzitten snel zullen bezwijken als ze worden blootgesteld aan een vriesdooicyclus. Dit heeft mij niet gestoord, omdat de andere waadboot die ik aanbeveel perfect is voor kouder weer.

Als het ECHT koud is tijdens het vliegvissen

Dus je hebt een winterse steelhead-trip gepland, in Michigan kan dit qua temperatuur een hele opgave zijn. Ik rijd 3 uur enkele reis voor de eenzaamheid van een rivier in de winter. Niets beter dan besneeuwde oevers en een stille rivier. Het nadeel is dat het erg koud kan zijn, wat betekent dat er een kans is op een Fahrenheit onder nul.

Op deze dagen is er niets beter dan een paar neopreen laarsvoetwaders. Ik heb ontdekt dat de 3,5 mm prima werkt om me warm te houden. De sleutel tot warm blijven in neopreen is de juiste maatvoering en de kledinglagen die je onder de steltlopers draagt.

De neopreen waadpakken die ik aanbeveel zijn de Frogg Toggs Amphib 3,5 mm (Amazon Link, de prijzen zijn goedkoop!)

Lees dit artikel over uw voeten warm houden - KOPPELING

Koop de LUG SOLE-laarzen voor dit soort kou. Sneeuw en ijs zullen zich op het vilt verzamelen als de temperatuur zo laag wordt. Wandel met vilt door de sneeuw en al snel hangen er sneeuwballen aan je voeten.

Laat een reactie achter

Alle blogcommentaren worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om u de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
Je bent met succes geabboneerd!
Deze e-mail is geregistreerd