4 tips voor beginnende muskusvissers

4 tips voor beginnende muskusvissers

OEFEN OP SNOEK EN PIKEREL

Een van de handigste hulpmiddelen die een beginner kan gebruiken als het gaat om het leren vissen op muskies, is het vliegvissen op snoek en snoek. Het is bekend dat deze twee soorten agressiever zijn dan de andere, en hierdoor kunnen ze oefenen met het werpen en apporteren van grote vliegen. Dit biedt hen ook de mogelijkheid om hun vaardigheden in het omgaan met het kunstaas van dichtbij te ontwikkelen.

Het kunnen vissen op snoek heeft mij de kans gegeven om van mijn fouten te leren en mijn vaardigheden op het water te verbeteren. Hoewel dit niet voor iedereen het geval is, geloof ik dat het belangrijk is dat iedereen vertrouwen heeft in zijn capaciteiten als het gaat om het vissen op muskies.

Tijdens het vissen op snoek heb ik de kans gehad om veel fouten te maken als het ging om werp- en haaktechnieken. Een van de meest voorkomende fouten die ik maakte was het heftig reageren op een agressieve vis die naast mijn boot verscheen.

Tijdens een van mijn reizen kreeg ik de gelegenheid om tijdens het vissen een paar bootmaaltijden te vangen. Dit gaf mij de nodige vaardigheden om te voorkomen dat ik geraakt werd door een plotselinge en krachtige slag tijdens het werpen. Een van de meest voorkomende fouten die een beginner kan maken, is het gebruik van de hengeltip om de haak te zetten. Deze methode kan gemakkelijk tot een onaangename verrassing leiden.

Nadat ik talloze successen had ervaren met lokale snoek, begonnen mijn zenuwen te kalmeren. Ik begon mijn enthousiasme te beperken en me te concentreren op het in beweging houden van de vlieg. Hoewel ik nog steeds opgewonden raak als een muskie mijn vliegen achtervolgt, weet ik nu dat ik mijn emoties kan beheersen zonder te overdrijven. Dit is de meest voorkomende fout die nieuwe vissers maken.

Je hebt geen vlieghengel van 11 gewicht nodig

Meestal gebruik ik lichtere hengels als het gaat om het vangen van muskies. Ik heb een paar van deze vissen gevangen en bespeeld met deze kleinere hengels in de gewichtsklasse 7-8. Tijdens het begin van het seizoen ving en landde ik per ongeluk een aantal grote muskies terwijl ik met een grote streamer op smallmouthbaars aan het vissen was.

Muskies in het late seizoen in de wateren bij mij thuis hebben meestal een eetbui terwijl ze proberen aan te komen voordat de winter aanbreekt. Dit biedt vissers de mogelijkheid om deze vissen aan te trekken met behulp van grotere vliegen. Om deze reden geef ik er de voorkeur aan zwaardere hengels met een gewicht van 11 gewichten te gebruiken.

Hoewel een hengel met een gewicht van 11 gewichten een bonus is als het gaat om het vangen van grote vissen, geloof ik niet dat het voor mij nodig is om veel hengelkracht te hebben om de muskie van gemiddelde grootte in mijn thuiswateren te vangen. Vergeleken met de kwaliteitsvolle smallmouth-baarzen die vaak in mijn omgeving worden aangetroffen, bieden muskies van 30 tot 36 inch een soortgelijk gevecht.

Tijdens de lente en zomer gebruik ik vaak kleinere vliegen in plaats van grotere om muskieten aan te trekken. Dit is de reden waarom ik in deze tijden meestal alleen hengels van 8 of 7 pond meeneem. Vergeleken met de zwaardere aluminium bezemstelen van 11 pond die ik in de herfst gebruik, is de kans kleiner dat de kleinere vliegen die ik in deze tijden gebruik schade aan mijn lichaam veroorzaken.

Tijdens de herfst begin ik patronen te gebruiken die op kleine kippen lijken om muskies aan te trekken. Deze methode heeft me geholpen verschillende grote vissen te landen.

Wanneer het late herfstseizoen begint, begin ik zwaardere hengels van 11 gewichten te gebruiken om grote patronen naar het doel te dragen en te trekken. Dit is de reden dat ik deze clubs alleen in deze periode gebruik. Het werpen van grote muskiepatronen met een staaf van 11 gewicht kan zeer arbeidsintensief zijn.

WEET WAAR MUSKY VLOEISTOF IN HET LATE SEIZOEN

Volgens sommige vissers bevindt ongeveer 80% van de forel zich in 20% van het water. Wat muskies betreft, geloof ik dat ongeveer 95 procent van deze toproofdieren zich in het late seizoen in 5% van het water in mijn thuiswateren bevindt. Dit komt omdat ze alle andere vissen volgen naar de diepere en langzamere delen van de rivier.

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden als het gaat om het vangen van muskieten in het naseizoen, zijn de diepte en de langzaamste delen van de rivier. Hierdoor kunt u een grote afstand afleggen en hoeft u geen tijd te verspillen aan het vissen tussen de poelen.

Hoewel het een uitdaging kan zijn om grote muskies in grote watermassa's te vangen, hebben deze vissen voedsel en onderdak nodig. Om ze aan te trekken, moet je gebieden lokaliseren die goed verbonden zijn met diepe poelen en ondergedompeld hout hebben. In eerste instantie zou je kunnen denken dat je op zoek bent naar een speld in een hooiberg, maar het zal enige tijd duren om deze gebieden te vinden. Bekijk ook zeker de overwinteringsplekken van aasvissen.

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​succesvolle muskievisser te worden, is door een viszoeker te gebruiken. Hiermee kunt u een dag besteden aan het in kaart brengen van het water en het identificeren van de ideale locaties om te vissen. Naast dat je weet waar je moet vissen, moet je ook weten waar je niet moet vissen.

Sinds ik heb geleerd hoe ik me op belangrijke muskiegebieden moet richten, heb ik kunnen voorkomen dat ik tijd verspilde aan het casten naar gebieden die niet ideaal zijn voor succes in het late seizoen. Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden als het gaat om het vangen van grote muskies in het late seizoen, is de diepte en de langzaamste delen van de rivier.

OMARM HET LIJDEN

Succesvolle muskievissers weten hoe ze verliezen en visloze dagen moeten doorstaan. De vissport is niet hetzelfde als onmiddellijke bevrediging. Het vergt veel werk en discipline om grote muskies te vangen. Er zijn ook zelden snelkoppelingen naar succes.

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden als het gaat om het vangen van grote muskies in het late seizoen, is de diepte en de langzaamste delen van de rivier. Het inhuren van een professionele gids kan u soms helpen de ideale gebieden te vinden en de lokale bevolking aan te trekken. Het kan echter een andere zaak zijn om de lokale bevolking je vlieg te laten achtervolgen.

Het kan erg frustrerend zijn om na meerdere worpen geen enkele vis meer te zien. Dit is de reden waarom ik geloof dat de meeste succesvolle muskievissers anders gebouwd zijn dan de gemiddelde recreatieve vliegvisser. Ze anticiperen en behandelen hun visserij alsof het hun laatste dag is.

De muskievisserij is een uitputtingsslag. Het gaat om lange perioden van investeren en vaak weinig succes. Het lichaam klopt voortdurend van de inspanning en de mentale toestand van de visser is zeer alert terwijl hij probeert een grote muskie aan land te brengen.

De ultieme beloning is wanneer een grote uitdaging wordt aangegaan. Ik geloof dat de beste ervaring is wanneer een visser verbinding maakt met een muskie aan een vlieghengel. Deze hobby is mijn huidige obsessie geworden.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om u de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
Je bent met succes geabboneerd!
Deze e-mail is geregistreerd